Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още един в отбора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• още един в отбора

Здравейте, и аз от днес съм собственик на нива 21214 1.7 пълен инжекцион и много и се кефя . Но имам няколко въпросчета и ако можете да отговорите ще ви бъда благодарен.
    1. Най-много ме притеснява едно пристъргване което ме съмнява че идва от дифа , то се чува само когато вдигна 70-80км/ч и отнема газта, пристъргва и спира. Възможно ли е да е някакъв луфт който да бъде обран или е от износени пинйон и корона.
    2. Газовата бутилка е в колата, но ще бъде изнесена отдолу. Имам 50л. мисля че е 300мм диаметъра но може и да се лъжа. Четох че 244мм е най-добре но е 40л. а аз искам да е поне 50л. , ще пречи ли много на проходимостта.
    3. Кой седалки от друг автомобил отговарят за ладата. Ясно е че трябва да са от двуврата кола но каква марка и модел.

Засега е това и предварително ВИ БЛАГОДАРЯ много.
    п.п. Малко по нататък обещавам снимки

От: още един в отбора

За пристъргването преди да почнеш да сменяш и буташ разни части, лягаш под колата или на канал маркираш карданите с нещо, което няма да се изтрие идеята е после да ги поставиш по същия начин. Махаш първо единия кардан блокираш раздатката и проверяваш за въпросното стъргане ако няма разлика повтаряш с другия кардан, ако и тогава няма разлика търси повредата другаде. За седалките е желателно при сгъване да се плъзгат напред, останалото е въпрос на вкус и мерак.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Re: От: още един в отбора

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
      За пристъргването преди да почнеш да сменяш и буташ разни части, лягаш под колата или на канал маркираш карданите с нещо, което няма да се изтрие идеята е после да ги поставиш по същия начин. Махаш първо единия кардан блокираш раздатката и проверяваш за въпросното стъргане ако няма разлика повтаряш с другия кардан, ако и тогава няма разлика търси повредата другаде. За седалките е желателно при сгъване да се плъзгат напред, останалото е въпрос на вкус и мерак.
      Карданите не е нужно да ги маркира като ги сваля. Те се монтират само по един начин.Сигорно имаш впредвид ако ги разделя от шлиците.

Коментар

Ами не се ли маркират и към фланците на дифа и раздатката?
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Re: От: още един в отбора

Не те стават само в едно полужение.

Коментар

Дали няма да станат ако се завъртят на 180 градуса.
            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
              Дали няма да станат ако се завъртят на 180 градуса.
              И да се завъртят няма проблем.Въпросът е да не се вадят от шлиците.

Коментар

Първоначално публикуван от airhunter Преглед на мнение
                Здравейте, и аз от днес съм собственик на нива 21214 1.7 пълен инжекцион и много и се кефя . Но имам няколко въпросчета и ако можете да отговорите ще ви бъда благодарен.
                1. Най-много ме притеснява едно пристъргване което ме съмнява че идва от дифа , то се чува само когато вдигна 70-80км/ч и отнема газта, пристъргва и спира. Възможно ли е да е някакъв луфт който да бъде обран или е от износени пинйон и корона.
                2. Газовата бутилка е в колата, но ще бъде изнесена отдолу. Имам 50л. мисля че е 300мм диаметъра но може и да се лъжа. Четох че 244мм е най-добре но е 40л. а аз искам да е поне 50л. , ще пречи ли много на проходимостта.
                3. Кой седалки от друг автомобил отговарят за ладата. Ясно е че трябва да са от двуврата кола но каква марка и модел.

Засега е това и предварително ВИ БЛАГОДАРЯ много.
                п.п. Малко по нататък обещавам снимки
                Честито-жив и здрав да си я караш машината и дано да си техничар човек и да разполагаш с гараж и време,че иначе много бързо ще ти мине мерака за всичко.За пристъргването ми е трудно така по обяснения да дам съвет-/аз между другото в момента ремонтирам преден диф/.За бутилката просто няма смисъл да е повече от 40л.-/газстанций под път и над път/.Що се отнася до седалките моята е със седалки от Опел Корса.Качествени и леки са.Вършат ми работа вече 3 години.

Коментар

Можеш да си монтираш и 60 литрова бутилка аз съм с такав
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:^^ АнАсОнЧу ^^0194.jpg
Прегледи:1
Размер:241.0 КБ
ID:5261610

Име:Изображение0977.jpg
Размер:152.1 КБ
ID:5261609

Име:Изображение0771.jpg
Размер:144.4 КБ
ID:5261611

Име:Изображение0763.jpg
Размер:120.0 КБ
ID:5261612
                  [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Честито и със здраве!
                    Провери маслата в ск. кутия, раздатката и дифовете. Ако са хомогенни може да се ползват още, но ако приличат на черна боза - смяна. А ако парите не те бъркат - сменяй наред. Прослушай водната помпа - ако стърже дори леко - смяна. Провери си антифриза, спир.течност и ремъците.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ха честито и от мен,то май не останаха свободни съвети,колегите са ме изпреварили,гледай да ги изпълниш за да не береш ядове!
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Вседехода вече е обслужен на 100% /масла,ремъци,филтри/, дори вече ходих да преместят и гърнето. А ето и какво се получи:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18032011698.jpg
Размер:124.8 КБ
ID:5261644Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18032011700.jpg
Размер:146.1 КБ
ID:5261645Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18032011695.jpg
Размер:119.6 КБ
ID:5261646Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18032011702.jpg
Размер:170.3 КБ
ID:5261647Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18032011701.jpg
Прегледи:4
Размер:168.8 КБ
ID:5261648Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18032011699.jpg
Размер:153.7 КБ
ID:5261649. Гърнето стои на около един сантиметър от пода, не опира никъде, и е по прибрано от катализатора

Коментар

Колега Bore, ами твоята не е ли повдигната допълнително с подложки. Не че не се замислям и аз да сложа подложки но .... не съм много на ти с ладата все още и изпитвам несигурност /чужда материя/. Пък и нямам много удобства да се човъркам по нея. Дори вече си намерих от един приятел и 40л. бутилка 244мм. без пари.
                          Последно редактирано от airhunter; 18-03-11, 14:19.

Коментар

Гърнето е станало добре, само трябва да имаш едно на ум, при заигравка в дълбока кал може да се напълни.
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

ЧЕСТИТО, КОЛЕГА!!ДА си я караш, много без аварийни километри, из чукалите и да не се чупи!!
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X