Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло по на ремъка на водната помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло по на ремъка на водната помпа

Ами след такова мокрене всичко работи...
    Александър

Коментар

Нищо чудно. То ще работи и потопено - нали е на ниско напрежение. Въпросът е кога електрическата корозия ще изяде контактите. Тогава си проличава колко е добре изолирано.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Нищо чудно. То ще работи и потопено - нали е на ниско напрежение. Въпросът е кога електрическата корозия ще изяде контактите. Тогава си проличава колко е добре изолирано.
        Съвсем правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          Колеги отидох на автомивка, свалих ремъка и ролката на ВП и ги измиха много добре, измиха много добре мотора и подсушиха с въздух (по-точно предната част, отзад не ги накарах, стори ми се ненужно мокренето. Веднага се засилих по един заснежен и леко кален баир в самото с. Лозен за да натоваря максимално машината - качих го на третия опит и отворих капака - нямаше следи от масло. Покарах малко, сега ще покарам още и ще видим. По гняста, която се беше събрала около шайбата на КВ и най-вече под нея, вероятно е или Семеринга, или гарнитурата на ангренажа или гарнитурата на капака на главата. Купил съм и трите за ужасно скъпата сума от 6 лв., ако не ми потрябват ще ги подаря на някой. Днес ще ходя при майстора да види и той как стоят нещата. Едно е сигурно - добре съм изолирал кабелите на ел. перката
          Колега щом си измил всичко и ремъка вече е стегнат би трябвало да нямаш ядове.Ако толкова много те съмнява семеринга на к.в. просто вземи един лист хартия,доближи го до шайбата на к.в. и накарай някой да форсира мотора няколко пъти.Ако има проблем всичко ще си проличи по хартията.Ако е нещо от някоя гарнитура пробваш с леко притягане или в краен случай сменяш.Какви са тия автомивки,водоструйки,майстори и в крайна сметка ежедневно хвърляне на пари на вятъра???Почистването на мотора може да се извършва собственоръчно,а и не е необходимо да се лъска кой знае колко.Смяната на уплътнения и семеринги също.Това са елементарни неща.

Коментар

Това с хартията е добра идея, само трябва да внимавам къде си държа ръката... Спокойно, не съм се охарчил толкова много - майстора не ми взима пари за гледане.
            За миенето - знам, че може и сам, но в този студ пред блока не благодаря за спестените 5-6 лева, все пак не го правя всеки ден. Самия ремък смятам, че е натегнат добре - поддава някъде около 1 пръст, не повече, утре ще го снимам. Изобщо като цяло нещата се оправиха и засега няма масло. Много вероятно е проблема да е бил от теклия антифриз от горния маркуч към блока - преди да сменя всички съединения течеше отвсякъде, а и при самата смяна може да е оляло ремъка допълнително.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
              Колега щом си измил всичко и ремъка вече е стегнат би трябвало да нямаш ядове.Ако толкова много те съмнява семеринга на к.в. просто вземи един лист хартия,доближи го до шайбата на к.в. и накарай някой да форсира мотора няколко пъти.Ако има проблем всичко ще си проличи по хартията.Ако е нещо от някоя гарнитура пробваш с леко притягане или в краен случай сменяш.Какви са тия автомивки,водоструйки,майстори и в крайна сметка ежедневно хвърляне на пари на вятъра???Почистването на мотора може да се извършва собственоръчно,а и не е необходимо да се лъска кой знае колко.Смяната на уплътнения и семеринги също.Това са елементарни неща.
              Защо е необходимо да ползва хартия.То ако хвърля толкова много като се наведе над двигателя ще му умие личето.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                Защо е необходимо да ползва хартия.То ако хвърля толкова много като се наведе над двигателя ще му умие личето.
                Да,и това е верно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X