Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ - дайте акъл за проблем с Лада Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ - дайте акъл за проблем с Лада Нива.

На почти всички коли е същото. Отхлабена гайка, напъване (не е задължително с ръце, ама хич) и бой по вала с дорник.

Прочее, за смяна на лоста и ключа на мигачите ИЗОБЩО не е нужно да се свали кормилото.

Коментар

А как иначе става ? Би ли обяснил,защото ми се налага смяна,а не ми се сваля цялото табло.

Коментар

Съблечи кормилния ствол и ще ти стане ясно. 4 болта са отдолу.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Съблечи кормилния ствол и ще ти стане ясно. 4 болта са отдолу.

Не става,трябва да се извади волана,целият пакет със превключвателите излиза нагоре,държи се на една скоба със 6мм болче.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За смяна на волана най- лесно става с дорник или гайката леко завита на шлиците.Парче дърво или нещо направено от по- мек материал за да не нараним оста или гайката,2-3 удара и се вади.За лоста за мигачите и чистачките се вади волана и пластмасите отдолу и отгоре, защото той се нанизва на кормилноя прът.За да се закопчае буксата на новия ключ, аз лично свалих и таблото със уредите(километраж и тн.),защото буксата ми беше вкарана почти до самото табло.Цялата процедура я направих за 40-50 мин.Обяснявам малко като за начинаещи, но аз самият отскоро имам Нива и подобни обвснение са ми полезни.Едно от най- очарователните неща в Нивата според мен е лесното й ремонтиране на повечето компоненти, просто като в час по трудово!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X