Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ - дайте акъл за проблем с Лада Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ - дайте акъл за проблем с Лада Нива.

Първоначално публикуван от d_vasil Преглед на мнение
    Ами става дълго и широко ако седна да пиша тук всяка подробност от конкретния случай на моя приятел.
    1. Сменихме волана с новия, защото оригиналният му беше неудобен (много тънък), след което купи друг, но с по-малък диаметър, а вече понеже колата я кара и жена като идеален вариант избра волана на новите модели, хем по-дебел, хем с по-голям диаметър. Възможно е да има и по-добър вариант, но това му предлагат на човека и това ви пиша тук. Човекът няма достъп до интернет, нито до голям брой магазини, така че аз и вие сме му най-добрите съветници
    2. Топката за волана, на него му е удобна. Не мога да кажа защо, не карам аз колата. Ще предам вашето мнение, за да го има впредвид.
    3. Можете ли да ми дадете снимки на паразитния хебел с и без лагери, но да бъде монтиран на самата кола, за да видя къде точно се намира. Аз лично го снимах самостоятелно като част и от книга като рисунка, но не можах да разбера къде да го търся и въобще дали е с лагери! Ще ви бъда много благодарен!
    4. Колата не е гресирана от скоро. Не ме питайте защо. Както ви е ясно поради финансови причини. Останал съм с впечатлението, че само каквото може да смени сам и с моята помощ ще се смени скоро. По-големи ремонти или подобрения остават за бъдещето. Колко лесно е гресирането и къде има гресьори? До колкото знам той има необходимия инструмент.
    5. Относно хидравликата споменахте, че може да се използва от Опел Омега. Омега коя година? Колко струва ориентировъчно една такава втора ръка?
    Благодаря!
    Колега, след като прочетох последния ти пост бих те посъветвал да намерите с приятеля ти някой технически грамотен и имащ опит с автомобилите ВАЗ приятел или познат (не е задължително да е професионалист) и да се посъветвате с него. Без да те обиждам, мисля си че нямате необходимия опит и познания за да експлоатирате правилно този автомобил. Така по интернет не става ако нямаш елементарни познания в тази област. Ние си пишем, ти си четеш и резултат никакъв. Все едно говорим на различни езици. Далеч съм от мисълта да се заяждам или да те обидя. Форумът е прекрасен и от него можеш да научиш страшно много неща, даже по мое скромно мнение това е най-интелигентния български форум от който самия аз съм почерпил страшно много полезна информация, но все пак трябва да имаш елементарни познания и практически опит за да си обслужваш машината сам, без чужда помощ. По конкретния проблем с колегите сме ти написали абсолютно всичко възможно. Както евентуални причини, така и опции за отстраняването им. Резултат обаче няма. Задаваш въпроси от рода на "какво е паразитен хебел", "какво е секторна кутия", "къде се намират", "къде има гресьорки за гресиране" и т.н, а в следващия момен се вкарваш във филми за хидравлики от "Омега" и тем подобни. Най-просичкото решение е както ти казах някой който е в час с материята да погледне колата и това е.

Коментар

Колега gsp, ти ми четеш мислите. В друга тема се изказах остро и тук се въздържах. Почвам да се чудя след тези въпроси дали е смешно или жално. Ето един линк, от където се почва.
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11903
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Таман щях да питам дали сте гресирането.
        Оглеждате си шарнирните болтове. Маншоните трябва да са здрави. Ако има скъсани и пълни с кал - смяна. От долна страна на шарнирите че и на кормилните накрайници има гресьорки. Шарнирите може да ги проверите с шублер през отвора за гресьорката. При натоварен на опън шарнир ако шублера покаже повече от 10,8 мм(по спомени) - се сменя. При здрави маншони и с навременна проверка и гресиране изкарват мнооооого време. Лошото е че на магазина почти няма таква с гресьорки. Та ако вашите имат гресьорки - ревизиране, гресиране и здрави маншони и газ. Ако са заминали гресьорките ви трябва една и тапи да завиете на всеки шарнир или кормилен накрагник след гресирането.
        А за хебела проверявате го откъм двигателя. От горна страна има прорязана гайка с шплент. Вадите шплента и отвивате гайката. Под нея шайба и под нея втулката или лагера. Втулката представлява една сива пластмаса. Ако я има значи хебела не е с лагери.
        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
        Е250 1998-продаден
        Субару Пустош

Коментар

Забравих, ако хебела е с втулки бързо се износва и се чува чукане пред навигатора. Може да е натегната в повече гайката за да не чука при продажба например.
          ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
          Е250 1998-продаден
          Субару Пустош

Коментар

Благодаря много на всички!!!

Коментар

То е ясно, че колата няма хидравлика защото в противен случай тя ще компенсира пренатегнатия хебел, ако е с втулки и пропуснатите гресирания. Явно хебела е сменен с такъв с лагери и няма съществена разлика. По марковите накрайници и шарнирни болтове не се нуждаят от гресиране и нямат гресьорки. В неговия случай на-вероятно е пренатегната кормилна кутия, защото е поразбита.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

КОлега - кажи от къде си и някой ще ти види проблема.
                Поне ще обясни на "наш" език за какво става въпрос.
                Пиши от къде си (или твоя приятел...)

Коментар

София, но колата в гората
                  Имам вече координатите на един колега от форума, които съм ги предал на моя приятел!

Коментар

Да ползвам темата, как се вади волана на 21213 , новия демек, махнах гайката и дотам, що блъскане беше да го извадя от шлиците и не ще и не ще, ще сменям лоста на мигачите, предварително ви благодаря!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:12.5 КБ
ID:5595969Май става само с блъскане, с по- меко желязо, да не повредим резбата, това е примерна снимка, утре ще пробвам на "живо" и ще видя дали ще излезе,днес като ме видяха да блъскам с две ръце от задната страна, помислиха че съм изперкал!П.С. За първи път качвам снимка, сори ако нещо се е объркало

Коментар

Помня, че воланът на Нива се сваля лесно, но нямам Нива от 5 години... Май първо се развиват 2 болта от към стъклото. Отворите се намират с пипане.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Абе то лесно колега, но до болта, после понеже влиза на шлиците и е стегнат с перчата гайка така се е залостил, че нема вадене,пръсках го с VD-40 и утре пак ще блъскам , но като този от снимката от предишния ми пост, мисля, че трябва да излезе по- лесно!Така и така разкачих средната конзола на таблото, половината жабка и средните въздоховоди, ще взема да смена и таблото, някой ако го е сменял, да каже има ли тънкости или да карам по логика?!

Коментар

Нищо няма да постигнеш,ако гледаш снимката.Вариянта е сериозно дърпане със поставена разхлабена гайка,инак ще питаш-къде ми са зъбите?Ако пак неще,втори човек да чука по пърта със дорник от мек материял(не забравяй гайката)и някой да опъва волана назад.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Мерси,колега,това със гайката е ценен съвет,ще гледам да не си сменявам фейса!

Коментар

Дърпане с леко поклащане на ляво и дясно трябва да отпуснат шлиците .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X