Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ - дайте акъл за проблем с Лада Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ - дайте акъл за проблем с Лада Нива.

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Сигурен ли си??Защото, доколкото съм чел, в началото се разработвали 3 военни джипа, от 3 завода за автомобили, ВАз, АЗЛК, УАЗ, но най-слулучлив за войната бил УАЗА..Азлк, неможали да направят толкова сполучлив джип, колкото ВАЗ и УАЗ.. Помня, че го бях, чел в на някой колега от форума блога..Беше се постарал да напише цялата история на ВАЗ...
    Цялата история на ВАЗ,я има и в чичко гугъл.
    А,аз доколкото знам,Нива започва да се произвежда от 1977.г. и е първият съвременен SUV!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

От къде тръгнахме и къде отидохме. Нивата НЕ Е военна машина. Качете се на най-баналната УАЗ-ка и ще разберете защо.
      Александър

Коментар

Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          От къде тръгнахме и къде отидохме. Нивата НЕ Е военна машина. Качете се на най-баналната УАЗ-ка и ще разберете защо.
          Именно, пробвайте...
          Когато внесоха първите Ниви в представителните Държавни ловни стопанства бях там на стаж. Бяхме учудени, че не събират нито елен, даже и глиган. Инструкторът ни каза "направени са да возят руските генерали на война"... Май се е шегувал (според някои мнения).
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Това беше практика да се шегуват със стажанти и новобранци.

Коментар

Аз не се сещам за военен джип без цели мостове преден и заден. Освен това на повечето може да им се сваля я предно стъкло, я врата в движение, познай защо...
              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Аз не се сещам за военен джип без цели мостове преден и заден. Освен това на повечето може да им се сваля я предно стъкло, я врата в движение, познай защо...
                Е, значи Нива е полу-военна, щом е с един цял мост. А за отвори за стрелба - лесно е. На моята шибидах направиха в движение, та едно стъкло ли ще ги спре...
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Още по-лесно и безплатно е да се провери налягането в гумите, разликата между недонапомпани гуми и такива с малко по-високо налягане (+0.2) е осезателна при въртене на волана на място. Не напоследно място и марката на гумата. Помня едно време, като смених видинките с континентал, воланът се въртеше сам почти.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колега докарай я ако искаш да я погледна преди да сменяш каквото и да било, ако искаш разбира се. Ще ти кажа какво е положението напълно безплаатно, пък след това ще си прецениш какво да правиш. Не ми е проблем да я погледна. Че така говорим малко наизуст, поздрави.
                    п.п. Забравих намирам се в кв. Обеля 0898774443 Пламен.
                    0898774443-Пламен.

Коментар

Благодаря!

Коментар

Здравейте колеги отново! Сменихме волана на Ладата с този на по-новите модели (т.е по-голям диаметър) и сложихме една топка за волан. Напомпахме и гумите.
                        Паразитният хебел така и не разбрахме дали е с лагери.
                        Трябва да се разглоби за да се свали и да се види. Самият факт, че човека когато купи колата плати допълнително за някакъв вид "олекотяване" на волан, ни кара да мислим, че паразитният хебел е с лагери.
                        Хидравлика от кога започнаха да предлагат? Мисля, че няма за какво друго да е платил освен за тази екстра (лагери)?!

Коментар

От лятото на 2006 год. са с хидравлика. От завода новите излизат с втулки на хебела и няма случай да е с лагери. То и без да го разглобяваш се вижда да ли е с втулки. При отворен капак на двигателя горната, а долната на канал или лежешком. На най-новите волана е с по малък диаметър. Става въпрос за тия от 2010 и 2011 год. И защо е тази топка? Това да не е електрокар?
                          Последно редактирано от fireman160; 10-03-11, 16:11. Причина: Допълнение
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Точно тази топка при определени условия (в гората) може буквално да счупи я пръст, я направо ръка. Специално за Нива това е един абсолютно ненужен аксесоар.

Коментар

Да попитам: тази Нива гресирана ли е наскоро?

Коментар

Ами става дълго и широко ако седна да пиша тук всяка подробност от конкретния случай на моя приятел.
                                1. Сменихме волана с новия, защото оригиналният му беше неудобен (много тънък), след което купи друг, но с по-малък диаметър, а вече понеже колата я кара и жена като идеален вариант избра волана на новите модели, хем по-дебел, хем с по-голям диаметър. Възможно е да има и по-добър вариант, но това му предлагат на човека и това ви пиша тук. Човекът няма достъп до интернет, нито до голям брой магазини, така че аз и вие сме му най-добрите съветници
                                2. Топката за волана, на него му е удобна. Не мога да кажа защо, не карам аз колата. Ще предам вашето мнение, за да го има впредвид.
                                3. Можете ли да ми дадете снимки на паразитния хебел с и без лагери, но да бъде монтиран на самата кола, за да видя къде точно се намира. Аз лично го снимах самостоятелно като част и от книга като рисунка, но не можах да разбера къде да го търся и въобще дали е с лагери! Ще ви бъда много благодарен!
                                4. Колата не е гресирана от скоро. Не ме питайте защо. Както ви е ясно поради финансови причини. Останал съм с впечатлението, че само каквото може да смени сам и с моята помощ ще се смени скоро. По-големи ремонти или подобрения остават за бъдещето. Колко лесно е гресирането и къде има гресьори? До колкото знам той има необходимия инструмент.
                                5. Относно хидравликата споменахте, че може да се използва от Опел Омега. Омега коя година? Колко струва ориентировъчно една такава втора ръка?
                                Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X