Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв съединител да си купя ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв съединител да си купя ?

Бгбул е прав бе колеги - не виждате ли простата физика в случая - притискателното усили не притискателя е изчислено за точно определен р-р диск. Слагайки му по-голям, ъгловия момент, предаван от феродовия нараства, докато силата на притискане остава същата - и за слепите резултата става очевиден.....

Коментар

Аз даже и не помня какъв точно сложих последно след като буквално разчлених стария на парчета на една разходка.
      Ама едно съм сигурен,че вече 15 000км. работи добре и не се е налагало допълнителен реглаж.
      Беше някакъв почти за без пари...

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        Аз даже и не помня какъв точно сложих последно след като буквално разчлених стария на парчета на една разходка.
        Ама едно съм сигурен,че вече 15 000км. работи добре и не се е налагало допълнителен реглаж.
        Беше някакъв почти за без пари...
        Ти не беше ли сложил ЛУК, 210мм диаметър? Комплект ?
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от locksmith Преглед на мнение
          Бгбул е прав бе колеги - не виждате ли простата физика в случая - притискателното усили не притискателя е изчислено за точно определен р-р диск. Слагайки му по-голям, ъгловия момент, предаван от феродовия нараства, докато силата на притискане остава същата - и за слепите резултата става очевиден.....
          Ти и да искаш неможеш да сложиш по голям.Слагаш си за нива а той е по широк от жигулувия.Какво неразбрахте.А асвен това притискателя за нива е усилен.На моята например съм сложил феродов от волга който е много по широк и притескателния е от волга.Ясе вземете в ръце и почетете малко.
          ;

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
            Ти и да искаш неможеш да сложиш по голям.Слагаш си за нива а той е по широк от жигулувия.Какво неразбрахте.А асвен това притискателя за нива е усилен.На моята например съм сложил феродов от волга който е много по широк и притескателния е от волга.Ясе вземете в ръце и почетете малко.
            ;
            А ти защо намесваш жигуловия съединител?
            Има си два размера нивови - за 1.6 е по-голям и за 1.7 е по-новия и по-малък.
            Става въпрос за тези две разновидности и за никакви ладови, жигулови и други.
            Ти къде прочете да прочета и аз?
            Защото това не съм го измислил аз (не съм толкова чел), а го казва човек който с това си вади хляба от 30 години.
            Аз му вярвам. До сега не ме е подвел за нищо.
            Ако ти знаеш нещо за нива- той знае частите по спесификация и номера без да гледа дори компютъра.
            Вероятно разбираш колко се занимава с нива?
            Пак казвам - не ми се спори. Оставам читател на подобни неволи с усмивка.
            А ти с волговото изпълнение си постигнал притискателно усилие на волга и мощност на нива.
            Определено е по-добре, но това е защото си сменил и притискателя.
            Тук говорим при един и същ притискател на нива , че по-тясното нивово феродо дава по-малък шанс за пребуксуване на съединителя.
            Стана хубава дискусия. Без обидени. Това си е постижение.
            Хайде стига. Който разбрал - разбрал.
            Последно редактирано от bgbul; 22-11-12, 21:16.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Защото това не съм го измислил аз (не съм толкова чел), а го казва човек който с това си вади хляба от 40 години.
              Ако ти знаеш нещо за нива- той знае частите по спесификация и номера без да гледа дори компютъра.

Искам да прочета това което си чел ти.
              Ти си като котките непадаш по гpъб

Коментар

.....На моята например съм сложил феродов от волга който е много по широк и притескателния е от волга.Ясе вземете в ръце и почетете малко.
                ;
                Я виж какво си написал сам първо - същото, което съм казал.....

Коментар

Ти си като котките не падаш по гpъб
                  Токарев - специално за теб ще падна по гръб. Издръжлив съм.
                  Просто не е редно , заради другите колеги - да останат заблудени.
                  И така:
                  Ти си прав. По широкия диск е по-добър. Ти си прав. Аз съм сгрешил.
                  Дано си доволен?
                  Пак с усмивка продължавам да чета.
                  Подпис....

Коментар

То и аз си мислех, че верижен трактор мачка повече нивата при оран, защото е по-тежък....но се оказах заблуден...
                    Ами това продължава. Веригата е по-широка от гумата, при което съпротивлението е по-голямо и тя мачка по-малко. Затова зиме и за кал се препоръчват тесни гуми, които да потънат до твърдо. А бе - физика...
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Защото това не съм го измислил аз (не съм толкова чел), а го казва човек който с това си вади хляба от 30 години.
                      А ти с волговото изпълнение си постигнал притискателно усилие на волга и мощност на нива.
                      Определено е по-добре, но това е защото си сменил и притискателя.
                      Тук говорим при един и същ притискател на нива , че по-тясното нивово феродо дава по-малък шанс за пребуксуване на съединителя.
                      Стана хубава дискусия. Без обидени. Това си е постижение.
                      Хайде стига. Който разбрал - разбрал.
                      Колега извинявай, но пишеш глупости и си противоречиш!По твоята логика(не съм проверявал вътрешните диаметри)диска на 1,7 е по-малък(със по-малка площ) от този на 1,6 нива и при него(от 1,7) "сцеплението"е във пъти повече!Ако ти следвам логиката на жигулито(за което не искаш да чуваш) феродовият диск е най-ощетен от към феродо(площ около 35-40мм)и сцеплението би трябвало да е зверско,но уви,бъркаш не е така.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Момчета, прочетете пост 113.
                        Усмихнете се и слагайте какъвто искате диск.
                        Аз не споря.
                        И нека всеки прочете собственото си мнение и да помисли. (след 113 пост)
                        Какво казвате всъщност ?
                        За какво спорите всъщност?
                        Прочетете!

Коментар

Нека твоето магаре да е мъжко...
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Нека твоето магаре да е мъжко...
                            Късно е.
                            Вече нали на Токарев и твоето са мъжки.
                            Успокойте се!
                            Какво ви става - не може ли да се усмихнете?
                            Не може ли да завършвате спор (без значение кой е прав) с усмивка?
                            Не ви разбирам....

Коментар

Хайде стига сте спорили,кой каквото счита за добро това да слага.
                              Най-важното за живота на съединителя е добрата регулировка и "задволанното устройство".
                              При неграмотна експлоатация,особено извън пътя и най-добрия съединител не изкарва дълго.
                              Аз например даже и един по-висок бордюр да ми се наложа да кача в града веднага преминавам на бавни-/1-ва/ за да избегна работата на полусъединител.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                                Хайде стига сте спорили,кой каквото счита за добро това да слага.
                                Най-важното за живота на съединителя е добрата регулировка и "задволанното устройство".
                                При неграмотна експлоатация,особено извън пътя и най-добрия съединител не изкарва дълго.
                                Аз например даже и един по-висок бордюр да ми се наложа да кача в града веднага преминавам на бавни-/1-ва/ за да избегна работата на полусъединител.
                                Как стана това с твоя съединител ?
                                Пост 83.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X