Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Губя по малко антифриз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Губя по малко антифриз

Здравейте, скоро сменях маслото на нивата, второто, това на 10 хил км, в сервиза в Ямбол.Като я взех реших да й вдигна капака да я огледам и забелязах ,че казанчето за антифриза празно.Долях до чертичката мимимум, това беше в началото на януари, днес пак го проверих, и се оказа,че е спаднало около 1-2см под минимума...

Някой има ли идея от къде да започна или да не се кахъря и само да доливам ? Вредно ли е да се кара под минимума, понеже поне сега колата не загрява...за лятото не знам.
    [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
    [/URL]

От: Губя по малко антифриз

Антифриза остава петна от където е капал или тече ако не е измито след това с вода. Провери връзките!
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Най-често прокапва кранчето на парното, течността отива между пода и гумената подложка, и затова не се вижда. Но споко, обикновено скоро протича.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

И аз губя течност, но не от казанчето - протичат съединенията в областта на скобите, позатягам едната, протича друга и така. Може би е добра идея да се сменят всички маркучи ако са стари, би могло да разреши проблема за известно време. Интересно е с какво може да се доуплътнят, някой има ли идея какъв би бил най-подходящия материал, някак си не ми дава сърце да увия калчища или тефлонова лента.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          И аз губя течност, но не от казанчето - протичат съединенията в областта на скобите, позатягам едната, протича друга и така. Може би е добра идея да се сменят всички маркучи ако са стари, би могло да разреши проблема за известно време. Интересно е с какво може да се доуплътнят, някой има ли идея какъв би бил най-подходящия материал, някак си не ми дава сърце да увия калчища или тефлонова лента.
          Бишоп е матряла. Самовулканизираща се изилационна лента.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Най-често прокапва кранчето на парното, течността отива между пода и гумената подложка, и затова не се вижда. Но споко, обикновено скоро протича.
            +1 И аз го смених преди няколко дена. Почна на два дена да губи по литър , то си тече под стелката и как да го видиш от шофйорското място а на място като работи не тече !

Коментар

И аз го сменях мойто, като се има в предвид, че не е ползвано много. Пускаш есента и спираш на пролет. Повече ме е яд за антифриза. Сменях и водна помпа преди това. Купих по-скъп антифриз и си замина по-живо по-здраво. Старото ще го правя с чешмяно патронче, че лесно се сменя и не се набутваш с антифриза. Ама ако е от кранчето при него, няма начин да не го забележи, то ще опръска и отстрани и остават петна.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                Пускаш есента и спираш на пролет.
                Къде е това кранче, аз нищо не съм пускал на есен!?
                [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
                [/URL]

Коментар

Колега,както казваш,че нивата ти е нова на 10 000км-не си ли се замисля,че това е НОВ автомобил и хората за това са измислили гаранционните ревизии или там как се водят точно.Това е нормално да протече от някъде,огледай съединения-претегни скобите,огледай и маркучетата на парното-тези който влизат от главата и водната помна в питата(ратиаторчето) и самото кранче.И както казаха колеги огледай и самото кранче.Това може да се случи и на Мерцедес,ауди и какъвто и да е нов автомобил.Просто си иска ревизия,докато нещата влезнат в крак.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                    Колега,както казваш,че нивата ти е нова на 10 000км-не си ли се замисля,че това е НОВ автомобил и хората за това са измислили гаранционните ревизии или там как се водят точно.
                    Това е добра възможност, течовете са гаранционен дефект. При нова Нива гаранцията обикновено е 2 год. или 30 хил. км.

Коментар

Първоначално публикуван от glorious Преглед на мнение
                      По средата на таблото има 3 лостчета, които се местят хоризонтално. Горното надясно отваря с жило кранчето, което е под жабката. Ако отвориш предния капак, до акумулатора, влизат в купето 2 маркуча - те са за топлото - горният вкарва водата през кранчето, а от долния се изтича от радиатора обратно. Ако си в София, ела да го видим.
                      Последно редактирано от trapper; 02-02-11, 18:40.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Кранче.jpg
Прегледи:1
Размер:98.8 КБ
ID:5249719Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Кранче свалено.jpg
Размер:97.8 КБ
ID:5249720Намира се зад поставката от дясната страна.
                        Мисля да го правя така:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:53.0 КБ
ID:5249723Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:40.2 КБ
ID:5249724

Коментар

Първоначално публикуван от glorious Преглед на мнение
                          Как няма да пускаш като застудее? Ще ти се изпотява стъклото а при по-студено време ще замръзва. А пък лятото аз без климатик така и така се опичам и не ми се и мисли, какво става ако си с пуснато парно.

Коментар

Колеги, има по-елегантно решение - сферично кранче от космическия завод - мисля, че сме писали и в други теми за него, потърсете - откакто съм с него няма проблеми, парното се регулира от напълно спряно до пуснато докрай много плавно.
                            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                              Как няма да пускаш като застудее? Ще ти се изпотява стъклото а при по-студено време ще замръзва. А пък лятото аз без климатик така и така се опичам и не ми се и мисли, какво става ако си с пуснато парно.
                              И аз не пускам или спирам нищо и нямам проблеми .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X