Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за маслото в диференциалите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за маслото в диференциалите

При такъв голям избор и разнообразие на предлагани трансмисионни масла, какво бихте споделили от опит за маслата произведени в България и в спецификацията пояснено, че е одобрено от АвтоВаз. Пример ЛУКОЙЛ ТРАНСМИСИОННО ТМ-5 API GL-5, вискозитетен клас по SAE: 80W90. Маслото е минерално. Полусинтетичното 75W90 го няма на пазара.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от autogad Преглед на мнение
      темата не беше ли за диф масла????
      Това беше отклонение от темата...

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      Ето от тук: http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...zhidkosti.html
      От мануала..Пък колко са верни....Аз си карам с Приста ойл 15W40...
      Аз ето тук гледах: https://htftp.offroad-bulgaria.com/b...4_15-05-07.pdf

Естествено всеки производител се "застрахова"

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Аз ето тук гледах: https://htftp.offroad-bulgaria.com/botsko/Lada%20Niva/re_lada_4x4_15-05-07.pdf

Естествено всеки производител се "застрахова"
        Да..Възможно е..То са горе доло еднакви, е има и малки разлики +/- 5-6 градуса, но това не е болка за умиране.. Пък Точно на нивата, и трансформаторно масло, да налееш вярвам ще върви, като гледам какви издевателства правят с дифовете..

Малко "офф"Аз съм мраклия на една такав книга като мануалите, но не мога да открия, но пък искам на български..
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Малко "офф"Аз съм мраклия на една такав книга като мануалите, но не мога да открия, но пък искам на български..[/QUOTE]

Аз въпроса съм го решил с един стар компютър, който ми беше първия и от носталгия ми беше жал да го изхвърля. Сега ми е в гаража и всичко е на него.
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
            Малко "офф"Аз съм мраклия на една такав книга като мануалите, но не мога да открия, но пък искам на български..
            Аз въпроса съм го решил с един стар компютър, който ми беше първия и от носталгия ми беше жал да го изхвърля. Сега ми е в гаража и всичко е на него.[/QUOTE]
            Да, това е варят, ти даже си ми писал втемата в ладафорумът :Д:Д
            Аз попринцип ги имам на лаптопа, но сега е по сервизи и не е при мен, та измислих, това с книгата
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Mannol Extra Getriebeoel SAE 75W-90 API GL 5 MIL-L-2105 D
              Колеги, някой използвал ли е точно това масло за цялата трансмисия?
              Причината, която ме кара да питам е ясна – много е евтино на фона на другите трансмисионни синтетични масла. За да не нарушавам правилата на форума и разводнявам въпроса ще спомена, че в спецификацията пише дежурното за всеки производител: - синтетично висококачествено трансмисионно масло, предназначено за смазване на диференциали, задни мостове, кормилни механизми, синхронизирани предавателни кутии и т.н.

Коментар

Mannol Extra Getriebeoel SAE 75W-90 API GL 5 MIL-L-2105 D
                Колеги, маслото е добро! Скоростите включват по-леко и отчетливо за разлика от оригиналното на АвтоВаз. Смених на цялата трансмисия. Не забелязвам да е станала по-тиха или по шумна.

Коментар

И аз съм с 75W-90 Gl 4+5 - странното е, че зимата ми се случваше да ми изключва 5-тата предавка от време на време, а лятото не ми се е случвало. Не знам дали има връзка с маслото обаче - по-скоро не.
                  Александър

Коментар

Колеги, оказа се че отдушника на задния диференциал е паднал и ме притеснява, че в маслото може да са влезли кал и вода. Самата дупка беше запушена и беше започнало да избива от пробката за пълнене. Мисля да източа маслото и да го сменя, но все пак кажете мнението си.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                      Колеги, оказа се че отдушника на задния диференциал е паднал и ме притеснява, че в маслото може да са влезли кал и вода. Самата дупка беше запушена и беше започнало да избива от пробката за пълнене. Мисля да източа маслото и да го сменя, но все пак кажете мнението си.
                      Почти през цялото време в дифа има леко налягане на маслото. То не позволява да влезе вода или кал. Има и изключения... но рядко.
                      Опасното е, ако киснеш във водата с отдушник под вода и без да се движиш.
                      Мисля, че като отвориш пробката ще видиш състоянието на маслото. Бръкни с кутрето и погледни какво е полепнало по кутрето.
                      Това ще те ориентира. Че маслото ще е сиво не е страшно. Нормално е.
                      Ако е пресечено (боза, охрено и сгъстено)...... смяна. Ако си е бистро .......много ти е нов дифа.
                      Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                        Точно на тази фирма "Вамп" има магазин за Руски масла В пловдив, трябва да видя колко върви литража
                        Колега,съществува ли още тоя магазин,че Гугъла мълчи по въпроса?!Искам да сложа на Нивичката от въпросното ТАД 17.В момента съм с 90 ЕР.
                        Всъщност ако може и някой да каже каква на практика е разликата между двете масла и с кое ще е по-добре и защо.
                        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Tова се е обсъждало преди време тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87170

Братушките казват, че вече нямало ТАД-17 а ТМ-5.

Не виждам причина сега да се търсят и сипват уж "оригинални руски" масла.
                          Последно редактирано от коко келеша; 03-02-15, 19:23.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

От всичко,най-смислен ми се видя един отговор на Ясен,че най-хубаво е правилното масло.За Нива кое е правилното?

Коментар

Ами правилното е GL-4 за скоростната кутия и раздатката и GL-5 за мостовете. По другия параметър братушките се спират почти единодушно на 75-90.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Когато баща ми взе Нивата от магазина(служебна) на ред с документите му да доха и една книжка с някои характеристики и препоръки по експлоатация.В нея бяха посочени и одобрените и препоръчвани масла.Та ако някой има въпросната книжка и не го мързи,нека сподели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X