Обява

Свий
Няма добавени обяви.

General Motors ще модернизира НИВА..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: General Motors ще модернизира НИВА..

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    До първия по-силен дъжд. Измиват си се сами, вЕрвай ми
    От абсолютния край на зимата в България, до първите проливни дъждове, обикновено минават 2-3 месеца.

Коментар

Re: От: General Motors ще модернизира НИВА..

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      До първия по-силен дъжд. Измиват си се сами, вЕрвай ми
      Анихилира ли се материята? Или просто се премества от този до другия ъгъл на улицата и после като изсъхне вятъра си го връща обратно?

Коментар

От: Re: От: General Motors ще модернизира НИВА..

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Анихилира ли се материята? Или просто се премества от този до другия ъгъл на улицата и после като изсъхне вятъра си го връща обратно?
        Изтича в канализацията и околната почва. Това прави интересни неща в реките и в растителността около пътищата.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Имам едно съмнение че за повечето от проблемите на колата за които пишем надълго и широко не е виновен завода производител а местните официални вносители . Те просто поръчват за тук най ефтиния възможен варянт на колата за да имат възможно най голям марж печалба. Не е нормално една 20 годишна Нива внесена от Германия преди 10 години още не е изгнила от никъде а мойта купена нова преди 10 години на седмата страничните мигачи на калниците паднаха сами. А иначе нищо не ни пречи да пуснем едно писмо до Толиати но не вярвам нещо да се промени икономическите интереси са преди всичко.
          А не е ли по-лесно да отидеш до Германия да си купиш нова?

За другото - проблемите на нивата далеч не са само в гниенето. То и на руската автомобилна промишленст изобщо. Има елементарни кусури, които не се оправят с десетилетия (например прословутия течащ и блокираш кран на парното). Аз например от Самара 1.3 скокнах на Skoda Fabia 1.2. Вървят общо взето еднакво, с лек уклон към Фабия-та. Обаче във фабията нямаше нито едно от нещата, които постоянно ми късаха нервичките в самарата. Дори и само шума от трансмисията да вземем, той при самарата при скорости 120-130 и нагоре достигаше нива, дето поне на мен не ми действаха никак комфортно. За качеството на интериора хич и няма нужда да отваряме приказка, и особено за кекавите предни седалки - няма такова недоразумение просто. Чупливите казанчета са течност на чистачки, недоразумението с изгарящите клапанчета, и т.н. неща, дето ти вгорчават живота.

За това говорим. А нивата си има дори още повече проблеми от самарата, например от слабите скорости, отделната раздатка и недоразуменията по крепежа и, дъртите двигатели и т.н.

...а дали няма да е по-добре вместо "модернизация", да се направи съвсем нов автомобил, на базата на опита от експлоатацията на стария такъв?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Самара и Фабия са доста различни поколения в световното автомобилостроене. За да си справедлив, трябва да я сравняваш с Голф между 1 и 2 или Шкода Фаворит. Като внимаваш, сравнението излиза приблизително вярно.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            А не е ли по-лесно да отидеш до Германия да си купиш нова?
            ...
            ...а дали няма да е по-добре вместо "модернизация", да се направи съвсем нов автомобил, на базата на опита от експлоатацията на стария такъв?
            Цената на Нива в Германия е х2 на тукашната, не знам защо. Сигурно защото оборотът е малък и го избиват от надценка

Вместо модернизация да се направи нов автомобил - това рядко се прави по целия свят. Успехът изобщо не е гарантиран.
            В частност, Шевролет Нива е съвсем новият автомобил, който трябваше да запълни нишата, но с трясък се провали, въпреки че му дадоха Името.

Изобщо, има какво да се направи по Нива, но заводът и сега е затрупан с поръчки, затова всичко, което ще се прави по Нива, е или борба с регулаторните императиви (Евро1,2,3,...), или намаляване на разходите в производството.

Сега, с един приятел сме замислили тунингова (т.е. опростена) трансмисия за Нива - само един обем, само два вала и диф, ще пасва на мястото на оригиналните две простотии, ще има същите ръчки, без никакви прави зъби. Заводът е можел да го направи преди 20 години, но по ред причини не се е случило. Американците можеха да го направят преди 10 години - е пак не се случи.

Коментар

Просто трябва да се конструира изцяло наново и да не се произвежда в Русия. В това нещо няма един детайл който да работи като на истинските автомобили. А за проходимост - няма наша разходка, в която да е участвало такова недоразумение и да не е било абонирано за нечий теглич.
              Модернизира се нещо, при което има поне нещо смислено като база за модернизация. Уазът също е недоСДЕЛАН и бъка от кусури, но поне има правилна концепция и си струва да се модернизира.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                няма наша разходка, в която да е участвало такова недоразумение и да не е било абонирано за нечий теглич.
                Тука обяснението е много по-просто - ниваджиите масово не умеят да карат Нива.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Тука обяснението е много по-просто - ниваджиите масово не умеят да карат Нива.
                  Ми аз съм карал Нива повече, отколкото съм искал дори и не съм впечатлен откъм проходимост.

Коментар

И масово нямат пари за сносни кални гуми...

Коментар

Всички сме карали сликове.Те и и на сухо закъсват или просто увяхват по-дълъг баир.

Коментар

Двигателят на Нива не е чак толкова слаб за този клас джипки. Щом на този дълъг баир на Нивата на и достига мощност, едва ли примерно Самурай и Витара ще го минат безпроблемно...

Коментар

Е, тука пък опираме до обичайната мърляшка Нива, която на по-дълъг баир умира от нерегулирани клапани.

Коментар

и от неправилна експлотация

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                              Двигателят на Нива не е чак толкова слаб за този клас джипки. Щом на този дълъг баир на Нивата на и достига мощност, едва ли примерно Самурай и Витара ще го минат безпроблемно...
                              Витарата е със 95 коня двигател. Все ми се струва че ще се справи маааалце по-добре.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Витарата е със 95 коня двигател. Все ми се струва че ще се справи маааалце по-добре.
                                Е зависи за кой мотор говорим-дали 8 или 16v.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X