Обява

Свий
Няма добавени обяви.

General Motors ще модернизира НИВА..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: General Motors ще модернизира НИВА..

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Няма да поскъпне чак толкова най много 2 - 3 000 лева които са нищо на фона на спестените в годините напред експлоатация. Те и преди и сега праят такива ниви . Мой приятел от Кюстендил има такава 1993 година производство с изцяло поцинковано купе хидравлика на волана японски климатик под жабката пълен ел пакет и ляти джанти . Правена е според него за арабския свят и по неведоми пътища се е озовала в Германия от където той я е купил. Много добре е шумоизолирана и практически не вие според човека в нея няма нито един руски лагер всичко до което той е стигал по някъкъв повод е SKF.
    Това е абсолютно достатъчно - от повече "модернизации" ще се загуби смисъла от лесно за ремонтиране и максимално опростено превозно средство. Единствено би могло да се промени кормилната система и най-вече да се подобри качеството на детайлите и възлите - това е основния проблем на руските автомобили - гадните части, които постоянно се чупят от самосебе си и се саморазпадат без да бъдат дори натоварени.
    Александър

Коментар

Не съм сигурен дали тук е мястото да го напиша, но ще опитам
      След като прочетох че от GM желаят да разработят нов модел Нива, се сетих за нещо което съм обмислял преди време, а именно как да направим Нивата максимално добра.
      Разбира се тук доста хора ще кажат че ако искам нещо по-добро винаги има и други джипове, но за някои хора Нивата е повече от кола - те си я харесват.
      Предложението ми е следното може би в отделна тема да опишем, необходимите промени по Нивата , а защо и да не изпратим този опис в завода на АвтоВаз.
      Например всички искат да тресе по малко, да е по безшумна и други такива, Но мисля че е и важно да споменем че не искаме да се намаля проходимостта и ако е възможно да не се дига много цената . Е аз бих искал и да се запази външния вид , но това си е мое мнение.
      Поздрави и ако прецените че това не е за тук моля модератора да го изтрие. Благодаря
      Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
      Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
        Не съм сигурен дали тук е мястото да го напиша, но ще опитам
        След като прочетох че от GM желаят да разработят нов модел Нива, се сетих за нещо което съм обмислял преди време, а именно как да направим Нивата максимално добра.
        Разбира се тук доста хора ще кажат че ако искам нещо по-добро винаги има и други джипове, но за някои хора Нивата е повече от кола - те си я харесват.
        Предложението ми е следното може би в отделна тема да опишем, необходимите промени по Нивата , а защо и да не изпратим този опис в завода на АвтоВаз.
        Например всички искат да тресе по малко, да е по безшумна и други такива, Но мисля че е и важно да споменем че не искаме да се намаля проходимостта и ако е възможно да не се дига много цената . Е аз бих искал и да се запази външния вид , но това си е мое мнение.
        Поздрави и ако прецените че това не е за тук моля модератора да го изтрие. Благодаря
        И аз съм за това да се запази външния и вид-много ми харесва честно казано.

Коментар

Някой може евентуално да обърне някакво внимание на такава инициатива, но само ако писмото включва реални инженерни и проектантски предложения, а не "добри пожелания". Тези предложения трябва да са освен инженерно и финансово издържани. В този смисъл преценете добре дали тук има такъв капацитет и време. Не знам защо си мислите, че хората от АвтоВАЗ са незнаещи лентяи...

Коментар

Проходимоста и цената са единствените козове на Нивата. Щото, реално погледнато, паркетници на тоя габарит има доста, но май освен Джимнито и Териоса, не виждам кое друго можеш да го бухнеш с кеф в коловозите, да се влачиш няколко километра по корем на мръсна газ, и накрая като се прибереш и като го измиеш, да няма нищо счупено. Или поне нищо скъпо, като например стопче за 250 лева или спойлерче за 1000.

Ако руснака успее да сътвори чудо и да си затегне качествения контрол, а след това успее и малко от малко да оправи грешките, които се знаят от 30 години, би имало успех.
            Признавам си, че не вярвам особено да го направят, но знае ли се, може пък изведнъж да са спрели да пият и да влачат...

П.П. @Филип: Не съм се навирал точно в Толятинския завод, но имам известни впечатления от руската промишленост. Проблема дори не е в това, дали някой инженер е знаещ или незнаещ. Проблема е, че като се пусне нещо в производство, модернзацията му в последствие е толкова безумно тегава процедура, че ти е бедна фантазията. Не са глупаци, но това не им пречи да правят глупости. Отделно, че самите инженери далеч не винаги имат думата по въпроса. Сигурен съм, че отлично знаят къде са им слабите места, сигурно имат и един вагон идеи как да ги оправят, но ... не го правят.
            Сценка: Инженер Петрович носи една папка с подобрения при шефа. След което шефа задава простичкия въпрос: Нивата в сегашния и вид продава ли се? Продава се. Е, за чий хикс тогава да променяме нещо? Само да трошим пари за изгъзици. Що да поемам излишна отговорност?
            Това не е съвсем вярно, разбира се, но е една добра илюстрация.
            От там нататък навлизаме в дебрите на познатото и тук положение, от кое колко може да се открадне. Резултата е ясен на всички ви.

Умишлено пропускам да спомена, как точно средностатистическия руски работяга отива сутрин на работа и колко му е на през хикса качеството на работа. Достатъчно е само това, че вчера някой е откраднал парите за антикорозионната обработка и следващите два месеца колите излизат без такава. Примерно.

Нуждата от външна фирма е дотолкова, доколкото има някаква надежда, че след като са налели 2 вагона пари, ще си следят и за връщане на инвестициите, но пак казвам, не го вярвам особено.
            Последно редактирано от tef4o; 08-01-11, 11:49.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Сега прочетох статията. НЯМА такова нещо, събрани са сведения от предишни години от автор, който е виждал Нива само като го спре КАТ.

Колкото до възможните промени - много пъти съм споменавал, че заводските инженери не са вчерашни, просто решават проблеми, принципно различни от нашите.

Нещата отиват към създаването на автомобил с отворен код. Нива е добра база за вдъхновение, но само толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Сега прочетох статията. НЯМА такова нещо, събрани са сведения от предишни години от автор, който е виждал Нива само като го спре КАТ.

Колкото до възможните промени - много пъти съм споменавал, че заводските инженери не са вчерашни, просто решават проблеми, принципно различни от нашите.

Нещата отиват към създаването на автомобил с отворен код. Нива е добра база за вдъхновение, но само толкова.
                Аз четах в списанието, някаква таблица имаше, там пишеше, че от 2004 година ГМ-почва да модернизира Лада Нива, но може и да не е вярно, не знам
                П.П Ето развитието на НИВА... Това е таблица ама нещо не го дава.. Може този дето е писал статията, да е имал впредвид: Лада 2123. Koeto e Chevrolet NIVА...И при нея има също подобрения, но и при обикновенните ниви май има..?
                Април 2009--> GM-АвтоВАЗ модернизира Niva. Изменени са формата на броните, светлините и интериорът.
                Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 08-01-11, 13:10.
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  2004, 2009 ...
                  Бобчо, я виж календара?

"Обикновените" Ниви имат някои изменения в трансмисията 2004г, в частност - подобрена скоростна кутия, май е взаимствана от 2123.
                  През 2009г се случи т. нар. фейслифт - нов модел предни мигачи, зер старите са от Лада 2103 и сигурно вече е по-скъпо да се произвеждат, отколкото новите. Пък и 2103 не се прави от 30-ина години. Новите мигачи пасват на старите Ниви и който иска, може да си направи фейслифта у дома, даже и на Нива 1.6. В броните измененията не са големи, в частност аз не съм ги забелязал. Ако са им оправили закрепването - няма да е зле.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Бобчо, я виж календара?

"Обикновените" Ниви имат някои изменения в трансмисията 2004г, в частност - подобрена скоростна кутия, май е взаимствана от 2123.
                    През 2009г се случи т. нар. фейслифт - нов модел предни мигачи, зер старите са от Лада 2103 и сигурно вече е по-скъпо да се произвеждат, отколкото новите. Пък и 2103 не се прави от 30-ина години. Новите мигачи пасват на старите Ниви и който иска, може да си направи фейслифта у дома, даже и на Нива 1.6. В броните измененията не са големи, в частност аз не съм ги забелязал. Ако са им оправили закрепването - няма да е зле.
                    Може да е и така 2004 го писах на изуст, после се рових 30 минути в мобилето да видя дали е така, но се оказа, че не е така и затова поснах вярната година Фейс лифта, не е ли новта, Евро-7 ли беше, нива ??
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Имам едно съмнение че за повечето от проблемите на колата за които пишем надълго и широко не е виновен завода производител а местните официални вносители . Те просто поръчват за тук най ефтиния възможен варянт на колата за да имат възможно най голям марж печалба. Не е нормално една 20 годишна Нива внесена от Германия преди 10 години още не е изгнила от никъде а мойта купена нова преди 10 години на седмата страничните мигачи на калниците паднаха сами. А иначе нищо не ни пречи да пуснем едно писмо до Толиати но не вярвам нещо да се промени икономическите интереси са преди всичко.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Re: От: General Motors ще модернизира НИВА..

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        П.П. @Филип: Не съм се навирал точно в Толятинския завод, но имам известни впечатления от руската промишленост. Проблема дори не е в това, дали някой инженер е знаещ или незнаещ. Проблема е, че като се пусне нещо в производство, модернзацията му в последствие е толкова безумно тегава процедура, че ти е бедна фантазията. Не са глупаци, но това не им пречи да правят глупости. Отделно, че самите инженери далеч не винаги имат думата по въпроса. Сигурен съм, че отлично знаят къде са им слабите места, сигурно имат и един вагон идеи как да ги оправят, но ... не го правят.
                        Сценка: Инженер Петрович носи една папка с подобрения при шефа. След което шефа задава простичкия въпрос: Нивата в сегашния и вид продава ли се? Продава се. Е, за чий хикс тогава да променяме нещо? Само да трошим пари за изгъзици. Що да поемам излишна отговорност?
                        Това не е съвсем вярно, разбира се, но е една добра илюстрация.
                        От там нататък навлизаме в дебрите на познатото и тук положение, от кое колко може да се открадне. Резултата е ясен на всички ви.

Умишлено пропускам да спомена, как точно средностатистическия руски работяга отива сутрин на работа и колко му е на през хикса качеството на работа. Достатъчно е само това, че вчера някой е откраднал парите за антикорозионната обработка и следващите два месеца колите излизат без такава. Примерно.

Нуждата от външна фирма е дотолкова, доколкото има някаква надежда, че след като са налели 2 вагона пари, ще си следят и за връщане на инвестициите, но пак казвам, не го вярвам особено.
                        По тези въпроси мисля, че най-добре се е изказал Артър Хейли в романа си "Колела". Както каза Ясен по-горе - нещата не са толкова прости, колкото на нас шофьорите ни се виждат.

Имам едно съмнение че за повечето от проблемите на колата за които пишем надълго и широко не е виновен завода производител а местните официални вносители . Те просто поръчват за тук най ефтиния възможен варянт на колата за да имат възможно най голям марж печалба. Не е нормално една 20 годишна Нива внесена от Германия преди 10 години още не е изгнила от никъде а мойта купена нова преди 10 години на седмата страничните мигачи на калниците паднаха сами. А иначе нищо не ни пречи да пуснем едно писмо до Толиати но не вярвам нещо да се промени икономическите интереси са преди всичко.
                        Всъщност до известна степен е нормално - тук никой не мие улиците от солта и лугата. В България е прашно навсякъде, а зимата е влажно (все се върти "около нулата"). Така, че първо минаваш колата с абразив, а после я накисваш с вода. В Германия зимата е по-студено, а лятото - по-чисто.

Освен това експериментите трябва да се правят при равни условия. Ти може да си къртиш колата по гората, а германеца да не го прави, или не толкова често. Германците може пък масово да си имат гаражи, а ние не. И т.н.

Впрочем и нас никой не ни е спрял да си измажем колата с боди и кит още взимайки я от магазина. Не излиза чак толкова скъпо.

Коментар

Филип, Колела, ако не си го чел скоро - прочети го. Като бах на 16 ми изглеждаше невероятна книга, с много истини. Миналата година я четох пак, от любопитство ... ами нещата изглеждат мнооооого различно, пропагандата някак доста се е усвеличила, за сметка на истината. От възрастта ще да е

относно антикорозионните покрития - никога не съм виждал друга кола, която нова от магазина, без удари и драсканици, да и ръждясат ... вратите (!?!) на 5тия месец. И то не долу, а малко под прозорците. Това си е просто мундарщина.

Коментар

От: Re: От: General Motors ще модернизира НИВА..

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                            Всъщност до известна степен е нормално - тук никой не мие улиците от солта и лугата. В България е прашно навсякъде, а зимата е влажно (все се върти "около нулата"). Така, че първо минаваш колата с абразив, а после я накисваш с вода. В Германия зимата е по-студено, а лятото - по-чисто.

Освен това експериментите трябва да се правят при равни условия. Ти може да си къртиш колата по гората, а германеца да не го прави, или не толкова често. Германците може пък масово да си имат гаражи, а ние не. И т.н.

Впрочем и нас никой не ни е спрял да си измажем колата с боди и кит още взимайки я от магазина. Не излиза чак толкова скъпо.
                            В Германия ръсят много повече агресивни химикали по пътищата.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: Re: От: General Motors ще модернизира НИВА..

В Германия ръсят много повече агресивни химикали по пътищата.
                              Но на пролет ги мият и чистят... А тук ги дишаме целогодишно.

Коментар

До първия по-силен дъжд. Измиват си се сами, вЕрвай ми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X