Обява

Свий
Няма добавени обяви.

General Motors ще модернизира НИВА..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• General Motors ще модернизира НИВА..

General motor ще модернизира нива, но дали ще я развали или подобри, ще се види, според мен би трябвало да я подобрят.....
    Американският концерн General Motors е предложил на АвтоВАЗ помощ за модернизацията на всъдехода Lada 4x4. Този автомобил се произвежда вече 30 години, като при това, за този дълъг период не са му правени сериозни промени.

Ще припомним, че на модернизирана платформа от бившата Niva беше построен автомобилът с повишена проходимост Chevrolet Niva, на който също му предстои обновление. Поради тази причина не е изключено модернизацията на Lada 4x4 да се появи заедно с рестайлинга на Chevy Niva.
    Ето линк към цялата статия--> http://spisanie.mobile.bg/djipove/gm...zira-niva.html
    Взета от списание Мобиле.бг..
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: General Motors ще модернизира НИВА..

Най-много да я осе...ат още повече.Какво толкова има да и модернизират незнам???Единственото нещо,което е добре да се усъвършенства е да се премахнат вибрацийте и да се обезшуми малко от малко салона.Иначе от кардинални промени според мен няма нужда....

Коментар

Най-вече ще "модернизират" цената...
      Недоделките при Нива са такива, че ако някой иска да я модернизира, ще трябва да направи нов автомобил.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Защо ми е изтрито мнението? Аз ли съм единствения, който си задава този въпрос и не може да намери смислен отговор? Ако модератора може да го възстанови ще ми е интересно каква дискусия би се получила или пък да отговори той. И ще добавя, че случайно стигнах до Нива, най-вече заради цената и когато реша да я сменям пак ще бъде Нива!
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колега fireman160-Поздрави за мнението ти,аз също съм на това мнение ако сменям нивата,то ще е само с друга нива.Останал съм прекалено доволен от тази малка машина,която "уш" се чупела всеки ден.Искам да добавя нещо,по-рано имах пасат 2,тая кола за 7години у мен само проблеми,то не беше глава,то не беше окачване-прожини,амортесьори,макферсони.2пъти смяна на гарнитура на главата,постоянно теч на масло между двигателя и скоростите.През 3-4000км губеше центровката,като ми превърташе зъбното колело на коляновиа вал.Добре,че си го ремонтирах сам-иначе незнам.Имам също и опел вектра 1.7ТДИ-исузо мотор на вектрата само 1 път и е сменяно маслото,кара я дядо ми(възрастен човек,не е от най-редовните шофьoри)вектрата да има около 10-15 000км от както е при нас.Ами за това време,скапа се водния радиатор,който струва 300+лв заедно с радиатора замина и динамото-втора ръка 80лв.Имаме я от 6години,но за тези 6години има около 10-15 000км.Това са прекалено малко километри за тези 2 дефекта,също така губи и антифриз по малко и има си и маслена "капка",като излезне от гаража.Какво да кажа за нивата за това,където я ползвам.Постоянно с ремарке и платформа,карам разни товари-дъски,греди,бали,фураж каквото дойде,колата е постоянно на път не се спира.Буквално се "Дере" колата зверски с нея имам 85 500км.За сега е палиш и караш.най-сериозното,което съм сменял е предното стъкло.Та нека някой да дойде и да ми твърди,че нивата била боклук и се чупела всеки ден и разни други глупости.

Коментар

Според мен, най добрия Ъпдейт на нивата ще е: да и сменят РК и СК да са в едно, както на Уазките, няма да тресе и ще вие по-малко, предния диф. да бъде цял и това са основните ъпдейти, то другите няма да има смисъл...Най-много да направят отделен модел..Мисля, че няма да си е посното ЛАДА НИВА, а ще е някакво друго изчанчено име..
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

"Нива" е нещо като "Голф" - само името и продава. Чунким Голф ІV има нещо общо с предишните три, ама - голф.
              Вибрациите и шума не могат да се махнат с дребни модификации - това ще е друга кола.
              А виж точно Дженерал Морърз май няма особена работа в оня двор. Те вече направиха каквото можаха за тая кантора, и по резултата ги изгониха с ритници и тояги.

Коментар

за много години колеги.нивата трябва да е на рама зада стане истински джип.

Коментар

Според мен по-добре да не пипат. Единственото, което им позволявам да делкат е разни козметични промени по интериора. Ако сложат антикорозионна защита на ламарините, но без да ги гънат по нов начин - това също ще е добре.

Коментар

За много години и бързо истрезняване на всички!

Нивата ... пичове, това нещо все пак е от седемдесетте години. Няма нищо лошо да се модернизира малко, друг въпрос е кой какво разбира под модернизация. Понякога и преместването на една тръбичка с 5 милиметра върши чудеса. Пример: парното на прословутия с липсата на такова Москвич 412.
                    В случая с Нивата, вие си знаете най-добре къде има нужда от "пипане" и, като всяко руско нещо, едно здраво затягане на контрола на качеството май би свършило повече работа от всичките модернизации.

Само че и аз имам кофти чувството, че ще се модернизира предимно цената. Все пак се надявам да греша: както и да го погледнеш, има сериозна необходимост от по-голямо разнообразие в този клас.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                      Според мен, най добрия Ъпдейт на нивата ще е: да и сменят РК и СК да са в едно, както на Уазките, няма да тресе и ще вие по-малко, предния диф. да бъде цял и това са основните ъпдейти, то другите няма да има смисъл...Най-много да направят отделен модел..Мисля, че няма да си е посното ЛАДА НИВА, а ще е някакво друго изчанчено име..
                      напълно съм съгласен

Коментар

Едно читаво антикорозионно покритие или поцинковане което така или иначе се прави за износ в някои региони на света читави лагери в СК и РК и малко по прецизно регулиране също решават голямата част от проблемите . Съвременни матеряли за обезшумяване също има колкото искат . Едно климатиче ел. пакет и още някоя глезотия която разглезените западняци много ценят и готово . За всичко това не им трябва GM .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Едно читаво антикорозионно покритие или поцинковане което така или иначе се прави за износ в някои региони на света читави лагери в СК и РК и малко по прецизно регулиране също решават голямата част от проблемите . Съвременни матеряли за обезшумяване също има колкото искат . Едно климатиче ел. пакет и още някоя глезотия която разглезените западняци много ценят и готово . За всичко това не им трябва GM .
                          Накрая цената ще стане 35 000 лв и ще остане в историята.
                          Лада нива: 1975-2011
                          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                            Накрая цената ще стане 35 000 лв и ще остане в историята.
                            Лада нива: 1975-2011
                            Няма да поскъпне чак толкова най много 2 - 3 000 лева които са нищо на фона на спестените в годините напред експлоатация. Те и преди и сега праят такива ниви . Мой приятел от Кюстендил има такава 1993 година производство с изцяло поцинковано купе хидравлика на волана японски климатик под жабката пълен ел пакет и ляти джанти . Правена е според него за арабския свят и по неведоми пътища се е озовала в Германия от където той я е купил. Много добре е шумоизолирана и практически не вие според човека в нея няма нито един руски лагер всичко до което той е стигал по някъкъв повод е SKF.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Раздатъчната кутия на Нива е радикална недомислица и реве за оправяне, ама на - не я оправят, и в Ш-Нива е принципно същата. Нищо си им няма на лагерите, проблемът е конструктивен. Обединяването със СК в общ картер (а защо не и с предния диференциал) също е разумна идея.

Всъщност, целият автомобил е проектиран на коляно и място за подобрение има навсякъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X