От известно време имам проблем със запушването на резервоара и постоянно се разлива бензин. Старата капачка се повреди и си купих една от магазина на Симеон, но и тя не уплътнява добре. Пробвах и с тези универсалните от Шел - пак не става. Старата беше метална, с пластмасов кожух и ключе, но пластмасовата част се отчупи. Известно време завинтвах само металната капачка, но и тя пропуска и на всичкото отгоре напоследък не иска изобщо да се завинти - предполагам се е повредила и резбата. Някакви идеи за добра запушалка на резервоара - не е нужно да е с ключ ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ВАЗ 21213 - откъде да намеря свястна капачка за резервоара...
Свий
X
-
От: ВАЗ 21213 - откъде да намеря свястна капачка за резервоара...
Колега в Стара Загора на Руския пазар има едни търговци дето продават доста нови авточасти за ВАЗ,купувал съм от тях и качеството е задоволително.Виж в твоя град на някой битак за подобни сергии.
-
Оригинална капачка за резервоар без ключ струва 2.50лв, ако не ти е проблем да се заключва резервоара. Ако искаш да се заключва оригинала е с цена около 18лв, но по магазините масово се предлагат капачки от 5.00 турски до 10лв на странични руски заводи. Най-сигурно е да пробваш на място, при добре зареден магазин, коя капачка ще ти пасне най-добре.Павел Викторов - 0 осем 7817878 три
Коментар
-
Коментар
-
Кажи от кой вид е гърловината ти - има един вид, които са с външна резба за капачката (като на Жигули) и друг - с вътрешна, като на Самара. Имам една от първия вид, без ключ - съвсем валидна, от Фиата, който Стефан изтърбуши. Иначе и двата вида, с ключ, приемливо качество, съм купувал от Арменеца.
Връщането преди напълване е конструктивен недостатък на Нива (и всички други плоски резервоари) и почти нищо не можеш да направиш, не е свързано с отдушника. Ако излива бензин, както си седи - тогава отдушник.
Коментар
-
Ако е 21213 гърловината е като на Жигули с външна резба, т.е. капачката на Ясен от Фиат ще стане перфектно, както и куп други работи от Жигули:
Павел Викторов - 0 осем 7817878 три
Коментар
-
Там е работата, че съм виждал Ниви с двата варианта на гърловината. По-старите са само със жигулска, по-новите - пак, а има едни междинни, със самаровска.
Коментар
-
Ще дойда, само я намери. Утре май имам път към студентски, но не знам ти през деня у вас ли си. Мога да дойда Събота за по-сигурно.
П.П. Ами аз какво да нося ... Ще почерпя нещо със сигурност.Последно редактирано от axlastro; 10-11-10, 23:19.Александър
Коментар
-
Не съм имал път натам, но скоро ще имам. Добра идея, но тези на Симеон купуват основно от тях, така че може това да е реалността в момента.Първоначално публикуван от makcc Преглед на мнениеКолега а ходи ли в дружба при вносителите на лада.Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар