Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива проблем съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Нива проблем съединител

Първоначално публикуван от G1RB1 Преглед на мнение
    благодаря на всички . Нивата не е нова а вилката не е счупена . Пробвах с регулирането - същата работа . Колата е купена скоро трябва да провера маслото в скоростната кутия . Възможно ли е да е от него ?
    Не, но ти провери. От него са възможни други, по-гадни проблеми.

Вилката, за да я видиш дали е счупена, трябва или да погледнеш с малко огледалце и фенерче в картера на съединителя, или да отделиш скоростите от двигателя. Тя рядко се чупи така, че да е удобно за виждане отвън.

Коментар

Първоначално публикуван от G1RB1 Преглед на мнение
      благодаря на всички . Нивата не е нова а вилката не е счупена . Пробвах с регулирането - същата работа . Колата е купена скоро трябва да провера маслото в скоростната кутия . Възможно ли е да е от него ?
      Значи имаш съединител за смяна. Нищо сложно или притеснително.
      Имаш ли някакви шумове от съединителя? Стържене, виене или подобни ? Ако нямаш ще сменяш само феродов диск. Това,че само скъпите са качествени - НЕ Е ВЯРНО.
      От къде си ?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Имаш ли някакви шумове от съединителя? Стържене, виене или подобни ? Ако нямаш ще сменяш само феродов диск. Това,че само скъпите са качествени - НЕ Е ВЯРНО.
        От къде си ?
        Съгласен.Аз сложих Лятото възможно най-евтин-/30лв./ за Лада 1600 на завод "Начало".До сега като се има на предвид,че съм почти всеки ден в гората вече 10 000км. не е мръднал.Даже не съм го и регулирал,но и не се налага.Всичко е въпрос на експлоатация:ако там,където трябва да минеш на бавни се опитваш да караш на бързи и полусъединил работата е ясна,че ще сменяш често съединителя.Аз и друг път съм го казвал:на един бордюр да ми се наложи да я кача и веднага ръката ми е на лоста за бавните.Предният ми също Руски съединител при мен измина 50 000км.Преди това колко е минал само той си знае.И Лятото зорлен го запалих,заради една потънала до праговете джипка,иначе и до сега щях да съм с него.При нормална есплоатация с Руски съединител без проблем могат да се изминат 70 000км.
        Последно редактирано от Янко Желязков; 11-11-10, 23:58.

Коментар

От: Нива проблем съединител

Колеги,незнам как си карате джипките,но при мен е следната ситуация.Нивата ми влачи постоянно ремарке,постоянно е в движение и не се спира,"оргиналният"рукси съединител изкара точно 6000км!.Хубаво сменям го аз пак с руски,покара там колкото покара и бам изхвърчаха му демферните прожини,това на 3000км!.Откакто сложих ЛУК(LUK),вече 62 000км никви проблеми,а още не съм лягал да го регулирам.Не се заяждам с никой,но знам как да си карам нивата,имам база за сръвнение.Старата ми нива 1.6 е с "оргинален" руски съединител,нивата не се кара "офф-роуд",нито пък се юрка из деретата и по горски пътчета.Ползва се всеки ден само по асфалт,единственото излизане на нивата извън пътя е,когато баща ми реши да провери какво става с животните.Говорим за "черен" път,по който спокойно си минава всякакъв вид друго превозно средство.На крато въобще не е виждала зор и дране,е съединителя изкара грубо около 10 000-11 000км!.Лично аз се опарих от руският съединител,не го препоръчвам на никой,но всичко е свързано с пари.

Коментар

Re: От: Re: Нива проблем съединител

От къде си ?
            от Асеновград съм . Нямам никакви шумове . Ще взема един диск и го сменям идната седмица .

Коментар

хващам бас на по бира , че е лагера на съединителя
              п.с от известно време (2 години) партидите с руските съединители не са сполучливи !!!
              Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                хващам бас на по бира , че е лагера на съединителя
                п.с от известно време (2 години) партидите с руските съединители не са сполучливи !!!
                Приемам баса - за мен две кафета, за теб бира.
                От феродовия диск е за смяна.
                Ако е лагера - ще вие и ще има шум, който изчезва при натискане на съединителя.
                Успех !

Коментар

Успех !
                  +1, ако е лагера(зависи кой)(ако е аксиалния) ще има шум при натиснат педал , а колегата каза, че няма шумове и при пуснат и при натиснат.
                  Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 12-11-10, 22:51.
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Успех !
                    Грешка.....-шум от износен аксиален лагер се появява точно при натиснат съединител.Ако при отпуснат педал на съединителя има шум това значи,че проблема е в ск.кутия и по точно в лагера на първичния и вал.

Коментар

Всъщност има един граничен случай, при който шумът от аксиалния лагер изчезва при натискане -
                      той е когато феродовият диск е толкова износен, а помпата - толкова ниско регулирана, че лагерът частично се върти при напълно отпуснат съединител. Само че тогава проблемът не е (поне в началото) в лагера. Естествено, ако нещата се задържат в този вид, и лагерът умира.

Коментар

Явно ще има почерпка за всички ....наздраве !
                        Поне се кефим като спорим.

Коментар

Re: Нива проблем съединител

Като разбера какъв е проблема ще ви съобщя

Коментар

Аз имам подобен проблем . Трудно вкючвам първа и задна още от както я купих нова . Първо мислех , че не е още разработена . Вече я разработих пак същото . Като нова а и сега има шум докато е на празен ход като натисна съединителя шумът изчезва . Мисих че е от маслото /трудното включване/ смених го пак същото . Реголирах/а/ съединителя пак нищо . Като счупих предният диф ми направи впечатление , че проблема го няма . От там ми хрумна да “центровам “ раздатката , мръднах я малко и включвам по-добре и малките лосчета тресат по-малко . Но шум пак има . Сега пак включвам трудно но по-рядко , още тествам но ме се струва , че не е от раздатка .

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                              Аз имам подобен проблем . Трудно вкючвам първа и задна още от както я купих нова . Първо мислех , че не е още разработена . Вече я разработих пак същото . Като нова а и сега има шум докато е на празен ход като натисна съединителя шумът изчезва . Мисих че е от маслото /трудното включване/ смених го пак същото . Реголирах/а/ съединителя пак нищо . Като счупих предният диф ми направи впечатление , че проблема го няма . От там ми хрумна да “центровам “ раздатката , мръднах я малко и включвам по-добре и малките лосчета тресат по-малко . Но шум пак има . Сега пак включвам трудно но по-рядко , още тествам но ме се струва , че не е от раздатка .
                              разбира се че не е раздатка тя няма нищо общо със съединителя.янко е предположил правилно лагер на първичен вал.като натиснеш съединителя скорустната кутия спира да се върти спира и шума.но пък аксиалния лагер се върти.

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                                Пробвай да обезвъздушиш помпата на съединителя?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X