Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива, люлее малките лостове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нива, люлее малките лостове.

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    Добре-защо,тогава моята се оправи като смених въпросното блокирало/труднопредаващо ъгл. движение/ каре.Нищо друго не съм подменял.....абсолютно нищо и проблема изчезна.
    янко как ще блокира каре като то постоянно извършва въртеливо движение.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
      Ела да ти покажа точно такъв кардан. С него Нивата вървеше (е, вибрираше в някои режими).

Коментар

Естествено,че блокирането не е на 100%,а е на дадено увредено място и именно,затова при ниски обороти на кардана това се усеща отчетливо и лостовете люлеят здраво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ела да ти покажа точно такъв кардан. С него Нивата вървеше (е, вибрираше в някои режими).
          Най-накрая един човек,който да е наясно с нещата по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            изпрати миго да го видя.ще ти пратя адреса на лични.за моя сметка после пак ще ти го върна за моя сметка

Коментар

Ще ти дам и още един пример от реална ситуация точно по въпроса:Имам приятел,който кара самосвал Скания.Машината винаги се кара до строшаване и тогава се ремонтира.Карето му до задния диф с месеци издаваше странни скърцащи звуци-/смятай колко е спечено и дали е виждало някога грес/.Накрая просто блокира и се скъса от кръстачката....кардана падна на земята.От това повече незнам какъв пример да ти дам колега и не ми е ясно защо си мислиш,че си наясно с всичко около техниката.Е не си......и аз не съм...,затова сме тук-да обменяме опит най-вече от станали реални ситуаций.Лека вечер.
              Последно редактирано от Янко Желязков; 23-09-10, 00:31.

Коментар

Ще ти дам и още един пример от реална ситуация точно по въпроса:Имам приятел,който кара самосвал Скания.Машината винаги се кара до строшаване и тогава се ремонтира.Карето му до задния диф с месеци издаваше странни скърцащи звуци-/смятай колко е спечено и дали е виждало някога грес/.Накрая просто блокира и се скъса от кръстачката....кардана падна на земята.От това повече незнам какъв пример да ти дам колега.
                на твоя приятел трябва да даваш пример.човек като натрупа опит от практика тогава се изясняват причините.кое как се чупи и защо

Коментар

на твоя приятел трябва да даваш пример.човек като натрупа опит от практика тогава се изясняват причините.кое как се чупи и защо
                  Натрупания опит от практика при нас хората никога не може да стигне до максимум.Винаги има още нещо,което човек не е срещал.Такъв е и твоят случай колега.

Коментар

Натрупания опит от практика при нас хората никога не може да стигне до максимум.Винаги има още нещо,което човек не е срещал.Такъв е и твоят случай колега.
                    нали знаеш че има колеги които не падат по гръб.какво се е развалило колегата който писа темата ще каже.макар че неговото мнение ще е такова каквото му каже майстора.

Коментар

нали знаеш че има колеги които не падат по гръб.какво се е развалило колегата който писа темата ще каже.макар че неговото мнение ще е такова каквото му каже майстора.
                      Да-така е...сега вече се разбрахме.П.П.Каретата вече ги "разнищихме",ако искаш давай да започваме НОВ спор за легендарната 5-ст.Ладова кутия.Шегувам се разбира се.

Коментар

Да-така е...сега вече се разбрахме.П.П.Каретата вече ги "разнищихме",ако искаш давай да започваме НОВ спор за легендарната 5-ст.Ладова кутия.Шегувам се разбира се.
                        и за кутията съм водил спорове.много малко хора ГИ ПРАВИМ ВЕЧНИ.ако искаш мога да ти покажа нагледно как става.запчатката на 5 я местя по на пред към синхронизатора хваща на по голяма площ от зъбите.ама това е за друга тема.в спора се ражда истината.

Коментар

И на мен ми люлее лостовете. Винаги ги е люляла и някак го приемам за нормално. Имам луфтове по цялата трансмисия, но това също го приемам за нормално. Сълзи по малко масло от всеки семеринг, но нивото на маслата си го проверявам често и всичко е наред.
                          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            И на мен ми люлее лостовете. Винаги ги е люляла и някак го приемам за нормално. Имам луфтове по цялата трансмисия, но това също го приемам за нормално. Сълзи по малко масло от всеки семеринг, но нивото на маслата си го проверявам често и всичко е наред.
                            Разбира се,че ще ти ги люлее-те всички ги люлеят.Въпроса е колко?-леко поклащане при потегляне или пък при катерене на стръмен баир си е нещо напълно нормално.Обаче темата съвсем не е започната заради такова люлеене.....нали видя клипчето и прочете оплакванията на човека,повдигнал въпроса.При него наистина има причина за това явление-затова и снощи вдигнахме такава "дандания".

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              Прав си, нормално е кола на +20 години да има луфтове(говоря за нашата).И аз го приемам за нормално..Нашата също люлее лостовете но само при тръгване и с рака можеш да ги спреш . А е без центровка, смисъл на око я центровахме в гората... :Д
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Извинявам се - не съм обърнал внимание , че има клипче. На мен също ми ги люлее по подобен начин - не чак толкова колкото на колегата, но почти същото. Имам доста сериозни луфтове, както вече казах, въпреки че колата не е чак толкова стара, но явно е правена в неподходящ ден от седмицата. Мисля, че който намери устойчиво решение на луфтовете в трансмисията на Нива, трябва да бъде моментално издигнат като Цар на Ниваджиите и награден с орден "Стара Планина". Иначе по темата - аз гледах, че няма видимо износване или смачкване на тампоните на раздатката, така че е напълно нормално проблема да не е в захващането и към купето. Спомням си , че Ясен ми обясняваше нещо за карданите - как е правилно да се демонтират и монтират...
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X