Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива, люлее малките лостове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нива, люлее малките лостове.

Ясен още най-отгоре каза да гресирам карданите... звучи ми най-лесно, утре ще полегна пред блока да оплескам всичко с грес, да видим дали ще има промяна.
    Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Не е толкова лесно, колкото звучи - трябва ти специален, по-тънък накрайник на текаламита. И текаламит ти трябва, да. Иначе с грес ще оплескаш главно себе си.

Коментар

не искам да спора с никого.
        имах нива 1.6 1990 г. имах същия проблем и смятах че е нормално малко да потреперват лостчетата(според мен- начинаещ ловец и нищо неразбиращ от автомобили, а нивата не е автомобил тя е ЛАДА НИВА), но на едно кръстовище близо до нас раздатката скъса част от купето и лостовете почти изчезнаха-ни напред ни назад. След като намерих майстор, което си е направо геройство накой да се занимава с НИВА, усилиха въпросната част от купето с дебела ламарина и се оправи(с пари всичко става). След около година продадох нивата още я карат близо 5 години вече без проблеми.
        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

За първи път в живота си чувам за текаламит. Добре, че има google. Явно ще има жокер обади се на приятел.
          Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

И да те разочаровам - нямам нужния прибор. Имам такъв с дебел накрайник.

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
              Ясен още най-отгоре каза да гресирам карданите... звучи ми най-лесно, утре ще полегна пред блока да оплескам всичко с грес, да видим дали ще има промяна.
              и да гресираш няма да има промяна.смени пласмасовите втелки на лосчетата.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                и да гресираш няма да има промяна.смени пласмасовите втелки на лосчетата.
                Нищо общо няма с проблема-човека пише,че всичко е станало изведнъж,а това може да стане именно при блокиране на някое каре от кардана.Ако е от втулките няма как да се появи проблема ей така отведнъж-те се износват постепенно.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                  Нищо общо няма с проблема-човека пише,че всичко е станало изведнъж,а това може да стане именно при блокиране на някое каре от кардана.Ако е от втулките няма как да се появи проблема ей така отведнъж-те се износват постепенно.
                  бе ти уж си стар ниваджия виждал лиси каре да блокира.няма начин да блокира то се разбива

Коментар

бе ти уж си стар ниваджия виждал лиси каре да блокира.няма начин да блокира то се разбива
                    Има колега-и стана точно на моята,и люлеенето на лостовете при тръгване и спиране беше ужасно,и на мен не ми се вярваше,обаче се оказа точно едно от каретата.Замисли се малко......нещата,които пиша ги изпитах на 100% и затова сега гледам да насоча колегата.Просто симптомите му са същите.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Има колега-и стана точно на моята,и люлеенето на лостовете при тръгване и спиране беше ужасно,и на мен не ми се вярваше,обаче се оказа точно едно от каретата.Замисли се малко......нещата,които пиша ги изпитах на 100% и затова сега гледам да насоча колегата.Просто симптомите му са същите.
                      колкото и да се замислям немога да се съглася че каре на кардан може да блокира това е смешно.дори и да няма грес с години то неможе да блокира РАЗБИВА СЕ.

Коментар

Колегата още в първия си пост пише,че въобще не може да спре лостовете с ръка-мислиш ли,че ако е от втулките няма да може да спре лостове с ръка???Я пак помисли и ще се увериш,че люлеенето не е от хилавите втулчици.

Коментар

колкото и да се замислям немога да се съглася че каре на кардан може да блокира това е смешно.дори и да няма грес с години то неможе да блокира РАЗБИВА СЕ.
                          Добре-защо,тогава моята се оправи като смених въпросното блокирало/труднопредаващо ъгл. движение/ каре.Нищо друго не съм подменял.....абсолютно нищо и проблема изчезна.

Коментар

Защо си мислиш,че едно нещо като не си го изпитвал на гърба си и то не може да се случи???Ами може и още как...

Коментар

Каретата на Нива (както всеки друг механизъм с търкалящи лагери) първо запичат, после се разбиват. С редовно гресиране може да се пропусне първия етап, но това много рядко става.

Друг е въпросът, че затегналите карета точно на Нива не си проличават отведнъж, защото карданите работят под значителен ъгъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Каретата на Нива (както всеки друг механизъм с търкалящи лагери) първо запичат, после се разбиват. С редовно гресиране може да се пропусне първия етап, но това много рядко става.

Друг е въпросът, че затегналите карета точно на Нива не си проличават отведнъж, защото карданите работят под значителен ъгъл.
                                Ами и аз това се опитвам да обясня-айде сменяме думата БЛОКИРАНЕ със ЗАПИЧАНЕ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X