Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна скоростна кутия

Е, Боре - аз само споделих личен опит.
    Който иска да си купува "истински" масла с големи реклами. Ползвам и други масла.
    Не ми се пише обаче, защото пак някой ще ме пита на коя фирма са.
    И знам някой опаковки къде се правят - на едни скъпи западни масла.....
    Караш Нива и мислиш че маслата "ШЕЛ" са истински (примерно).
    А се оказва , че 90% са рециклирани ....(втора употреба).
    Няма лошо ... просто цената им не отговаря като за рециклирани.
    Не ми се пише вече за спорове. Иска ми се нещо хубаво да чета или пиша.
    Поздрави !

Коментар

От едно време още когато карах 2107 в младежките си години (тогава бяха на мода) знам че 5ет степената кутия се пълни когато колата е вдигната максимално на крик от страната на пробката.Това важи и за нивата.И до сега проблеми не съм имал с кутийте.
      0898774443-Пламен.

Коментар

ТАД-17 е стандарт за масла, а не марка или модел масло. Практически съвпада с GL-4 от американската класификация.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          Абсолютно подкрепям единствено и само без GL5(аз съм за GL4).
          Всеки сам решава, колата си е негова. Интересно е тогава, защо прозводителя поне от 2006 год. насам препоръчва GL-5 в книжката за експлоатация идваща с автомобила. От изброените няколко марки масла одобрени от АвтоВаз само едно покрива GL-4 + GL-5. Всички останали са GL-5.
          Ето какво съм копирал от раздел" Горива, смазочни материали, течности и химия"
          GL-4 Автомобилни трансмисии с хипоидно предаване, работещи при условия на големи скорости с малък въртящ момент и при малки скорости с голям въртящ момент. Задължително наличие на високоефективни противозадиращи присадки.
          GL-5 Автомобилни трансмисии с хипоидно предаване, работещи при условия на големи скорости с малък въртящ момент и при наличие на резки натоварвания. Задължително наличие на голямо количество серофосфатни противозадиращи присадки.
          Следва, че GL-5 е за предпочитане.
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
            Задължително наличие на голямо количество серофосфатни противозадиращи присадки.
            Следва, че GL-5 е за предпочитане.
            ... ако нямаш бронзови детайли, които от серофосфатните добавки корозират. В диференциали, РК - това не е проблем, ама в СК умират синхронизаторите.

Или си чел крив превод, или не си чел внимателно кое за къде е.

Коментар

Това го знам, но в скоростната кутия на Нива и Жигула, т.е. пълноприводните и задноприводните, синхронизаторите са от месинг и не се влияет от серофосфатните добавки.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
                От едно време още когато карах 2107 в младежките си години (тогава бяха на мода) знам че 5ет степената кутия се пълни когато колата е вдигната максимално на крик от страната на пробката.Това важи и за нивата.И до сега проблеми не съм имал с кутийте.
                Налудничаво,но съм го правил на всички 5ст.ладови.Но за правилно или не-в точно този спор ме няма,защото точно така е и с едни скорости на голф-лично знам на два модела.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                  Това го знам, но в скоростната кутия на Нива и Жигула, т.е. пълноприводните и задноприводните, синхронизаторите са от месинг и не се влияет от серофосфатните добавки.
                  Личен опит - много бързо се повлияват, няма и 2000км. Просто си случил на масло.

Коментар

Да вярно, че маслото, което сипах при смяната е GL-4 + GL-5. Но беше чиста случайност. На тубата, която купих пишеше само GL-5 и търсех именно такова. След това от сайта на производителя разбрах, че по класификация покрива и двете. Ще добавя, че е наложително да се сипват качествени масла. Скоростите се сменят еднакво лесно и зима и лято.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Колеги, трудно ми е да ви разбера. Купили сте ЛАДА (модел Нива).
                      Какво ви пречи да ползвате истинско РУСКО масло.
                      Има си такова от времето на бай Тошо - ТАД-17. Това е маслото.
                      Може и да съм късметлия , не знам? Може просто руското масло да е хубаво - пак не знам?
                      Но с такова масло карам и 4 ст. ск. кутия и 5 ст. ск. кутия. Никога не съм доливал повече от пробката.
                      Слава Богу до сега нямам проблеми. А доста ниви и други джипове смених.
                      В скоростите, в раздатка, в диференциалите - ТАД-17 . Това е.
                      Последното доказателство:
                      Стоях в дълбока река със задния мост 5 -10 минути. Стори ми се час заради студената вода.
                      Извел съм отдушника високо - викам няма проблеми... обаче той (отдушника) смлян, счупен .... няма го.
                      Стои си маркуча и си висят два края.
                      Викам си - проверка. Лягам и .... пълна боза, пълно до горе. 3 литра източих (боза ТАД -17 и вода).
                      Така съм карал 3-4 дена. И ..... размина ми се. Късмет или ТАД е хубаво масло ... не ми пука.
                      Искам и ползвам изпитано масло ТАД-17. Че е по-евтино няма какво да ви казвам.
                      Успех!
                      Няма какво да се правим на "баровци" - руски джип ..... немско масло...
                      Венелин е прав...
                      Аз също съм чувал, добри отзиви за Руското масло...
                      Според Тази моя книжка:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимки0074.jpg
Прегледи:1
Размер:111.0 КБ
ID:5383634

Пише, навсякъде ТАд - 17и

Име:Снимки0076.jpg
Размер:58.9 КБ
ID:5383635

А пък според другата книга: Не фигурира ТАд - 17и
                      А сега де?

Име:Снимки0079.jpg
Размер:136.1 КБ
ID:5383636

Име:Снимки0080.jpg
Размер:63.5 КБ
ID:5383637

Име:Снимки0082.jpg
Размер:89.6 КБ
ID:5383638

Име:Снимки0083.jpg
Размер:93.4 КБ
ID:5383639

Пък тази табличка, GL-ите ги дават, като аналог...

Име:Снимки0085.jpg
Размер:94.9 КБ
ID:5383640

Име:Снимки0086.jpg
Размер:86.2 КБ
ID:5383641
                      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 15-06-12, 15:45.
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Gear_Competition_75W140_TDS_(GB).pdfКато пример не съвсем далеч от темата:за едни скорости на 4х4(лек авт.) дават 80/90 GL4 или ATF за много студено и не прекалено натоварена.Само че с това,което е GL5 се чувствуват много добре скорости с диф.(преден),само че забележете,това което многократно и по-горе се коментира за всякакви жълти материали.Все ми иска да вярвам,че:1.откакто са написани книгите е минало много време 2.по-вярно от натрупания опит няма.
                        Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          по-вярно от натрупания опит няма.
                          Ей в тая дупка са паднали много "майстори".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Ей в тая дупка са паднали много "майстори".
                            E с това няма как да не се съглася,пък ако ще да е вярно,че и негативния е полезен.
                            Даника

Коментар

Руснаците препоръчват на 5ст.кутия 1.8л, да се сипва GL4.
                              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Ако не се доверявате само на маслото,винаги можете да сипете и една добавка за скорости.За сън дето се казва.
                                0898774443-Пламен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X