Налагами се да сменям скоростна курия на Нива. Получи се така, че оригинално автомобила е комплектован с 5 степенна, а ще се монтира 4 степенна. Въпросът ми е налагат ли се накакви преправяния при монтажа на новата по-стара модификация кутия?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна скоростна кутия
Свий
X
-
От: Смяна скоростна кутия
Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнениеНалагами се да сменям скоростна курия на Нива. Получи се така, че оригинално автомобила е комплектован с 5 степенна, а ще се монтира 4 степенна. Въпросът ми е налагат ли се накакви преправяния при монтажа на новата по-стара модификация кутия?
-
Единствения проблем който имам с мойта е че ако не и уцеля точното място на трета скорост тя изключва . Имам и четиристепенна но не бих я сменил петата скорост си е хубаво нещо особено на дълъг път.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Има няколко подобни теми, защо не потърси? Аз го правих съвсем скоро и вече съжалявам.
Сменят се още:
1. Тампон на скоростна кутия - около 40лв
2. Гредата на тампона - около 40лв
3. Разни дреболии около гуменото каре, но тях ги вземаш от старата кутия, гледай да не изгубиш пружината.
4. Ако 4-степенната е взета от Жигули, препоръчително е да извадиш привода на скоростомера и да го запушиш като на нивовските.
Точки 1 и 2 задължително ти трябват - нямат нищо общо при двете кутии, нямат и общо с двата варианта при Жигули. Търговците знаят това нещо и частите държат цени, освен това аз попаднах на греда-менте и трябваше да я режа малко.
Коментар
-
Здравейте колеги!
Ако някой от вас е разглабал 5 степенна кутия на лада нива да драсне един ред тук на лично или на емайла че съм го закъасл.На 5 тата скорост има нещо като шайба(мисля че се води маслоуловителна)но не съм сиг.Та ако някой от вас е наясно нека пише.Благодаря предварително!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Biker_Boy Преглед на мнениеЗдравейте колеги!
Ако някой от вас е разглабал 5 степенна кутия на лада нива да драсне един ред тук на лично или на емайла че съм го закъасл.На 5 тата скорост има нещо като шайба(мисля че се води маслоуловителна)но не съм сиг.Та ако някой от вас е наясно нека пише.Благодаря предварително!Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Да, наистина няма човек с Нива във форума, който да не се е сблъсквал с проблеми с 5-степеннта скоростна кутия. Колкото и да се заблуждаваме, че подлежи на ремонт, това е временно решение и много скоро пак стигаме до начална позиция. Едва ли на някой му харесва на всеки 2 смени ма масло да сваля скоростна кутия и да отстранява поредния дефект. В момента и аз съм изправен пред същия проблем, след като 5-степенната скоростна кутия от перфектно работеща преди 2 год. и 20 000 км, сега изключват всички предавки с изключение на 1-ва. Затова не смятам въобще да правя каквито и да било опити за ремонт, а просто я сменям с 4-степенна "бавна" жигулска кутия, а за високите скоростти и ниския разход на гориво си има леки коли...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнениеДа, наистина няма човек с Нива във форума, който да не се е сблъсквал с проблеми с 5-степеннта скоростна кутия. Колкото и да се заблуждаваме, че подлежи на ремонт, това е временно решение и много скоро пак стигаме до начална позиция. Едва ли на някой му харесва на всеки 2 смени ма масло да сваля скоростна кутия и да отстранява поредния дефект. В момента и аз съм изправен пред същия проблем, след като 5-степенната скоростна кутия от перфектно работеща преди 2 год. и 20 000 км, сега изключват всички предавки с изключение на 1-ва. Затова не смятам въобще да правя каквито и да било опити за ремонт, а просто я сменям с 4-степенна "бавна" жигулска кутия, а за високите скоростти и ниския разход на гориво си има леки коли...Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
С какво масло и какво количество ги карате, че ги счупвате. Петстепенната е определено по-добра. Маслото задължително трябва да е пълна синтетика SAE 75W-90, GL-5 за разлика от четиристепенната, за която може и минерално ЕР 90 от миналия век. Количеството на налятото масло трябва да е 1.6 литра. Имайте в предвид, че пробката е предвидена да прелее на 1.350 литра и де факто тия кутии се карат с масло под минимума. Така, че търсете проблема и в себе си. За 20 хиляди километра и с олио ще издържи.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеС какво масло и какво количество ги карате, че ги счупвате. Петстепенната е определено по-добра. Маслото задължително трябва да е пълна синтетика SAE 75W-90, GL-5 за разлика от четиристепенната, за която може и минерално ЕР 90 от миналия век. Количеството на налятото масло трябва да е 1.6 литра. Имайте в предвид, че пробката е предвидена да прелее на 1.350 литра и де факто тия кутии се карат с масло под минимума. Така, че търсете проблема и в себе си. За 20 хиляди километра и с олио ще издържи.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Колеги, трудно ми е да ви разбера. Купили сте ЛАДА (модел Нива).
Какво ви пречи да ползвате истинско РУСКО масло.
Има си такова от времето на бай Тошо - ТАД-17. Това е маслото.
Може и да съм късметлия , не знам? Може просто руското масло да е хубаво - пак не знам?
Но с такова масло карам и 4 ст. ск. кутия и 5 ст. ск. кутия. Никога не съм доливал повече от пробката.
Слава Богу до сега нямам проблеми. А доста ниви и други джипове смених.
В скоростите, в раздатка, в диференциалите - ТАД-17 . Това е.
Последното доказателство:
Стоях в дълбока река със задния мост 5 -10 минути. Стори ми се час заради студената вода.
Извел съм отдушника високо - викам няма проблеми... обаче той (отдушника) смлян, счупен .... няма го.
Стои си маркуча и си висят два края.
Викам си - проверка. Лягам и .... пълна боза, пълно до горе. 3 литра източих (боза ТАД -17 и вода).
Така съм карал 3-4 дена. И ..... размина ми се. Късмет или ТАД е хубаво масло ... не ми пука.
Искам и ползвам изпитано масло ТАД-17. Че е по-евтино няма какво да ви казвам.
Успех!
Няма какво да се правим на "баровци" - руски джип ..... немско масло...
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеКолеги, трудно ми е да ви разбера. Купили сте ЛАДА (модел Нива).
Какво ви пречи да ползвате истинско РУСКО масло.
Има си такова от времето на бай Тошо - ТАД-17. Това е маслото.
Може и да съм късметлия , не знам? Може просто руското масло да е хубаво - пак не знам?
Но с такова масло карам и 4 ст. ск. кутия и 5 ст. ск. кутия. Никога не съм доливал повече от пробката.
Слава Богу до сега нямам проблеми. А доста ниви и други джипове смених.
В скоростите, в раздатка, в диференциалите - ТАД-17 . Това е.
Последното доказателство:
Стоях в дълбока река със задния мост 5 минути. Извел съм отдушника високо - викам няма проблеми... обаче той (отдушника) смлян, счупен .... няма го. Стои си маркуча и си висят два края.
Викам си - проверка. Лягам и .... пълна боза, пълно до горе. 3 литра източих (боза ТАД -17 и вода).
Така съм карал 3-4 дена. И ..... размина ми се. Късмет или ТАД е хубаво масло ... не ми пука.
Искам и ползвам изпитано масло ТАД-17. Че е по-евтино няма какво да ви казвам.
Успех!
Няма какво да се правим на "баровци" - руски джип ..... немско масло...
Я сега кажи на коя фирма ползваш ТАД-17?
Защото едната е "ВАМП",другата-"Ойл-райт".
И тъй като по една случайност имам 400-500гр. ТАД-17 от 1979г. ще ти кажа,че тия масла,които ги продават сега под името ТАД нямат нищо общо с истинския ТАД.
Въпреки това на фирмата "ВАМП" маслата са сравнително качествени,но за "Ойл-райт" не мога да кажа същото.
Та сподели на твоите бутилки кой е производителят?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар