Борбата с "кошмарите" продължава. Вместо да заменят счупените пръскалки на чистачките, пробили една дупка над радиатора, прекарали маркуче до оригиналния отвор и сложили някаква дюзичка, която изобщо не пасваше на отвора. Използвах момента че демонтирам таблото и приведох системата в оригинален вид, като замених пръскалките с двойни дюзи от някакъв ван на Ситроен, който намерих в моргата.

Демонтирах таблото и кутията на парното, всичко издухах с компресора и забърсах с мокър парцал.

На дневен ред беше и подмяната на сервото с по-голямо.

Цялата моторна инсталация е бандажирана, отделно всички кабели за датчиците ги подмених, защото старите бяха с повредена изолация. Ползвах резерна инсталация за донор, кабелите бяха прилежно запоени, изолирани с термосвиваем шлаух, обувките също бяха поменени с нови.

Новата ауспухова система.

За първи път виждам здрава опорна гредичка на турбото, даже си има щампа на VW.

Добър клиренс, но още не съм монтирал защитата.

Още доста неща свърших, като смяна на жилото на газта, добавих липсващо казанче за течност на чистачките, оправих и неговата инсталация, която беше отрязана и пренасочена към другото казанче до фара. Предните собственици бяха премахнали буксата, която се включва в датчика на радиатора и вместо нея захранваха вентилатора с някакво кабелни обувки, които бяха целите нагорели. От донор отрязох букса с кабели и възстанових системата в оригинал, даже за по-сигурно смених и самия датчик. Почистих и проверих осветителната система, наложи се да подменя няколко крушки, стоповете и мигачите. На края на деня дойде време и за огледалата, за сега ще съм с оригинални огледала за синхро.

Едното имаше проблем, които измислих как да ремонтирам, но не ми се чакаше утре да ходя на стругар и извадих една рамка от запасите, подмениш счупената основа и разпробих отворите. Утре ще купя подходящи неръждаеми болчета и нитове и ще направя финалния монтаж.

Следва...

Остави коментар: