Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LJ-70 за леки разходки...и не само

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: LJ-70 за леки разходки...и не само

Доста хора се заглеждат и в планината и на морето А мотора е на 200 000 км , прегряван заради сериозен теч в радиатора и това преди мен непосредствено и "маисторите" търкали главата с шмиргелов камък и сменили гарнитурата Почти веднага се наложи да я отворя за шлаиф на глава и гарнитура и фаски + клапани и гумичките им , блока изглеждаше прекрасно с хонинг и без никакво износване и това ме подведе да не го пипна надолу . В последствие се оказа , че е било нужно да се сменят и сегменти , но това ще е някои ден Сега заради високия разход на масло има много нагар в камерите и като доидоха горещините започна силно детониране и ме накара да намаля аванса което веднага се отрази на вървенето и горенето а освен това и след бояджиите въздушния филтър се оказа силно замърсен и комбинацията ме изненада с разхода на газ Но почивката мина прекрасно сега е време пак да се работи и някои ден живот и здраве ще ревизирам и мотора при което мисля да го извадя и да боядисам и коша в новия цвят и т.н.
    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Много позитивно гледаш на проблемите.
      С какво масло караш? Колко масло ти гореше?
      Компресия?
      Аз карам без вакуумния аванс, само центробежния.
      И детонации още не съм чувал.
      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
      Drag Grand Canyon Daily
      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
      LZ1JYM

Коментар

Браво,направо си я докарал в заводски вид,карай си я със здраве,тва е ремонтно пригоден автомобил с него ще се забавляват и внуците ти...
        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

И при мен го има проблема с маслото,но аз си мисля,че е от гумички на клапаните,защото изпушва след работа на място на празен ход и последващо подаване на газ,също и след по-дълго спускане.Иначе един път я дадох да я кара един приятел,а аз гледах отзад какво става-въобще не пуши при обичайното каране.
          Моята е на 223000 км, мисля достоверни.
          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
          Враца

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
            Много позитивно гледаш на проблемите.
            С какво масло караш? Колко масло ти гореше?
            Компресия?
            Аз карам без вакуумния аванс, само центробежния.
            И детонации още не съм чувал.
            Е да няма се хвърля в Дунава , че колата ми харчи масло Маслото е Селения НРХ 20/50 или поне беше преди да и долея Шел 15/40 по пътя А относно детонациите те са причинени от нагара по буталата и горивната камера които светва като загрее добре мотора и започват . Компресия не съм мерил поне не и скоро ще я меря след като го събера мотора за сега доливам масло и газ и карам , намеря ли време и средства и е на масата целия Искам да боядисам и предния кош вътре в новия цвят и да ревизирам и попренаредя малко инсталацията вътре !

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
            Браво,направо си я докарал в заводски вид,карай си я със здраве,тва е ремонтно пригоден автомобил с него ще се забавляват и внуците ти...
            Бела такава ми беше идеята и смятам , че лека полека се приближавам към целта !Тук идеята бе да съм далеч от хард оффроуда и състезанията

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
            И при мен го има проблема с маслото,но аз си мисля,че е от гумички на клапаните,защото изпушва след работа на място на празен ход и последващо подаване на газ,също и след по-дълго спускане.Иначе един път я дадох да я кара един приятел,а аз гледах отзад какво става-въобще не пуши при обичайното каране.
            Моята е на 223000 км, мисля достоверни.
            Генади аз главата съм я ревизирал преди около 15 000 км и разхода на масло си го има , въпреки че намаля след ревизията де А на празен ход колкото и да работи не пуши което е странното , пуши само когато е студен мотора или при рязко натискане на педала на газта при добре загрял мотор , километрите в момента са около 215 000 . Но както вече споменах всичко това е въпрос на време и средства и ще бъде поправено за което своевременно ще ви държа в течение
            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Евала колега супер е станала, ЗАВИЖДАМ ТИ благородно за желанието,мерака и търпнието за да постигнеш този невероятен резолтат. Желая ти много безаварийни километри и да и се изкефиш максимално.

УСПЕХ !!!!!!
              Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
              ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Благодаря много за топлите думи Тези дни разходихме бабата по плажа които се явява дъното на Дунава край остров Люляка в Русе
                Прикачени файлове

Коментар

Колега поздравления за труда и погледът върху джипката, резултатът е чудесен, машината си заслужава!

Коментар

И на живо изглежда много добре, днес я видях до у-ще " Иван Вазов".
                    Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                    Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Бях я дал на приятел а детето му учи там Явно за това си я видял на това място А като я завърша ще изглежда още по добре

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                        Бях я дал на приятел а детето му учи там Явно за това си я видял на това място А като я завърша ще изглежда още по добре
                        Че какво повече може да се сложи по нея?
                        Ааааа сетих се.Може би багажник и стълба?

Коментар

Да има такава идея , и един мой приятел има тръбогиб и ми е обещал да съдейства за направата им . Сега обаче го изчаквам да приключи неговите проекти за да ми обърне внимание ...

Коментар

От къде си взел кукичките за дърпане, на предната броня ?
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                              Да има такава идея , и един мой приятел има тръбогиб и ми е обещал да съдейства за направата им . Сега обаче го изчаквам да приключи неговите проекти за да ми обърне внимание ...
                              Неговите проекти нямат край,но винаги ще намери време за да ти помогне,само кажи кога!

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                                От къде си взел кукичките за дърпане, на предната броня ?
                                Ако питаш за Шегилите?От магазин за скрепителни материали,10-тина лв. бройката.
                                Ако е за самите захващания към бронята?Сам си ги произведе от 10мм.стомана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X