Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неведоми са пътищата божии - с резултат HZJ73

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неведоми са пътищата божии - с резултат HZJ73

И,не ми пиши името с малка буква,че се засягам.

Коментар

От: Неведоми са пътищата божий - с резултат HZJ73

Първоначално публикуван от Гена Преглед на мнение
      А тия дългите с една врата отзад, 78ците де,като я купиш нова и я подържаш както трябва е автомобил за две поколения.
      Стига сте говорили на изуст!
      Да започвам ли да изброявам какво се счупи за 25 000 км на чисто нова "кола за 2 поколения"?
      Тойота 70 серия си е кола като всяка друга, с тази разлика, че иска ПЕРФЕКТНА подръжка с оригинални части и скъпи масла и много пазене.
      Питам се кой пусна слуха, че са толкова здрави?
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Да започвам ли да изброявам какво се счупи за 25 000 км на чисто нова "кола за 2 поколения"?
        Тойота 70 серия си е кола като всяка друга, с тази разлика, че иска ПЕРФЕКТНА подръжка с оригинални части и скъпи масла и много пазене.
        А кое е по-здраво от нея?

Коментар

Яворе не ми се влиза в тъпи спорове.
          А кое и е здравото?

Коментар

Яворе не ми се влиза в тъпи спорове.
            А кое и е здравото?
            Ами здрава е след като няма алтернатива. И аз не искам да спорим ама предложи поне нещо което да и се опре.

Коментар

Ако разкажеш, на мен поне ще ми е изключително нтересно да чета... Пък и твойта, до колкото знам е използвана по предназначение, та едва ли само на мен ще е интересно.
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Абе не е лоша колата, но в никакъв случей не може да се каже, че никога не се чупи.От вашите писания, човека ще си помисли, че си е купил перпетум мобиле.Ако продължава да си тегли трактора скоро ще се разочарова.

За сега за моята ТЛК78 мога да кажа следното-каросерията е в лошо състояние(лошокачествена боя),шасито започа да корозира(спестили са антикорозионната обработка),сменени-семеринг на заден диференциал,отпред отляво -каре,лагери на шенкела,лагери на главината.
                Фабрично понякога блокира лоста на раздатката и се оправя с много ръчкане.
                Огромен разход на гориво.
                Заради ресорите отзад лесно закъсва в коловози(лебедката е основно средство за предвижване в условията на по-тежък офроуд).
                Слаб за теглото двигател.
                ПОСРЕДСТВЕНА управляемост на шосе.Ако изобщо може да се нарече управляемост.
                Шумна-радиото може да се слуша само ако колата е на място.

Мога да кажа и какво ми харесва ако Ви интересува.

73 е по-удачна от мойта според мен.А иначе може би новата 75(четиривратата) е най-подходящата 70 серия за българските условия, според мен.

Коментар

Ето тука некакви класации да налея масло малко...

Класациите са за надежност и евтина поддръжка
                  Прикачени файлове
                  --------------------------------------------------
                  [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                  [/FONT]

Коментар

Тия класации нас не ни касаят.
                    Хонди и Ауди и други подобни не видях в пустинята.Не съм виждал и по нашите гори кърища.

Коментар

Абе не е лоша колата, но в никакъв случей не може да се каже, че никога не се чупи........................ според мен.

Ето това е друго нещо. Явно има и при TOYOTA пестене на пари и други компромиси с напредване на годините. По моето шаси няма грам ръжда или следа от начална корозия а аз не съм го обработвал по сериозно. Твоята е с новите мостове нали с по 5 гайки, явно и там са "спестили" нещо защото аз не съм сменял лагери от както съм я купил а тя горката много бой взе по горите и на 2 състезания. Винаги съм твърдял че който иска здрава кола ще трябва да е преди 95 година.

Коментар

Най удачния вариант 80та-93та.

Коментар

Първоначално публикуван от Гена Преглед на мнение
                          Най удачния вариант 80та-93та.
                          Единия вика до 95, другия до 93, 80-сетка, айде вземете та се уточнете, че неговата е 98.
                          Ще вземе да я върне и да търси някой Патрул, или Ге.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Единия вика до 95, другия до 93, 80-сетка, айде вземете та се уточнете, че неговата е 98.
                            Ще вземе да я върне и да търси някой Патрул, или Ге.
                            Само дето Г с такъв двигател няма а Патрул много рядко почти невъзможно.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                              Само дето Г с такъв двигател няма а Патрул много рядко почти невъзможно.
                              Ей ги и два три такива патрола цената им беше м/у 2 и 3 евра с по 4 литра дизел!
                              Прикачени файлове

Коментар

Руси, далеч съм от мисълта, че не се чупи. Всичко се чупи! Факт! Но, колегата вероятно я е взел за 5-10к, за тези пари, с тази комплектовка няма по добро, Все пак на Витарите и Нивите има оптимисти които им искат по толкова.

Относно твоята, корозира защото навремето, знаеш от кого си я взел я домъкна от Дубай и твоята фабрично няма антикорозионна обработка, а правилното място на ресорите е над моста за кални терене и под моста за пустинни преходи, неслучайно ако видиш моста отдолу има пети за ресорите и от горната страна, трябва ти само SOA kit, ама няма влиза в гаража после. Моята 61ца беше на същият хал, като опрат ресорите и все едно закотвена, но откакто я качих на мостовете, е няма такава разлика, минаваше на места с лекота където преди това не съм си и помислял да мине, сега със Скрапа е същата история, и там ще се качва на мостовете, ама пусто все няма време....

Няма офф автомобил проектиран да има такъв ресурс на агрегатите, може би само Гегата е в тоя клас, но там е за сметка на много слаби мотори.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X