Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неведоми са пътищата божии - с резултат HZJ73

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неведоми са пътищата божии - с резултат HZJ73

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Единия вика до 95, другия до 93, 80-сетка, айде вземете та се уточнете, че неговата е 98.
    Ще вземе да я върне и да търси някой Патрул, или Ге.
    Aндро за мен това е най-добрата 70 серия ТЛК за използване в България- ТЛК 76.

Все още се произвежда за Африка и Австралия.Монтират и и новия V8 изел, но само за Австралия (с десен волан).Като техника 4х4 си е известната ТЛК 70 с всички известни недостатъци и предимства.Разликата е в муцуната и предния мост, които са по-широки заради опцията с осемцилиндров мотор, и забележи предния мост е ПО-ШИРОК от задния мост с около 80мм!!!!Кво ли ще кажат тук Явор и Джамбазов?Аз ма моята съм решил този проблем с фланци само отзад!!!

Бих прикачил снимка на ТЛК 76 ама не ми е по силите...http://jlvmllc.com/en/default.aspx?tabid=102 - тук може да я видите.

А пък за кола която наистина да не се пази и поддържа може би най се доближава Г то.Наистина здрава и идиотоустойчива техника, макар и посредствена като технически характеристики.Не случайно има доста фенове България...

За ТЛК 80-стари са вече, трудно се намират в добро състояние, пък и 80 си е параход-тежичка и пълна с екстри.Аз бих се замислил за ТЛК 100-вече излизат на сносни цени а не мисля че са по-лоши от 80.
    Последно редактирано от rusev; 11-07-10, 13:56. Причина: допълване
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
      ....Аз бих се замислил за ТЛК 100-вече излизат на сносни цени а не мисля че са по-лоши от 80.

На независимо са отпред, имат и един яд с помпата
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        На независимо са отпред, имат и един яд с помпата
        Независимото окачване не мисля , че е проблем.Само, че сам трябва да се убедиш в това.След това което наблюдавам с Върбанов и неговото Митсубиши вече не държа толкова на целите мостове.
        А като техника ти знаеш най-добре, ама съм чувал и за други дертове-преден диф и прочие.Но това са си нормални неща..Освен ако колата не е купена от човек от форума!!!!
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Ха ха ха, във форума не се продават много стотици... Верно и с предния диф имат малък яд. Независимото е по-добро за скоростно каране, за деретата и коловозите обаче елементите по независимото нямат тоя живот който има целият мост. За твоят тип офф, предполагам ще си много доволен от независимото, за моите цели аз предпочитам целият мост. Онзи ден дърпах на черно един прицеп, Скъсах два колана, един сапан и накрая го изкарах със стоманено въже фи20. За лебедката не посмях и да помисля, щях да я строша. Ако бях ползвал така една 100тица с моя размер и вид гуми, щеше да фръкне предния диф и може би и някоя полуоска.
          Ако вземаш 100тица, си вземи бензинова, много близко е до Тундрата, но с по качествена сглобка и с повече комфорт. Дизела не е лош, ама не е твой тип кола, по близо е до 78цата
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Четох тази тема
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=28456
            и останах с впечетление, че 105-та е най-хубавата тойота...

Коментар

Извинявам се, че разводнявам темата за ПРЕКРАСНАТА ТОЙОТА на колегата, 73-ката е супер автомобил за експедиции особено с комплектацията за която става на въпрос.
              Разводняването е въпрос към знаещите и можещите :
              Далии е възможно и разбра се на каква цена присаждане на цял мост (от 80-тка, 105ца или от каквото може) на ТЛК100?
              Също и подмяна на помпата с такава от 1HZ примерно ?

Така преправеназа почва да прилича на 105, но дали ще е по-поносима цената ...

Коментар

Първоначално публикуван от batbobo Преглед на мнение
                Извинявам се, че разводнявам темата за ПРЕКРАСНАТА ТОЙОТА на колегата, 73-ката е супер автомобил за експедиции особено с комплектацията за която става на въпрос.
                Разводняването е въпрос към знаещите и можещите :
                Далии е възможно и разбра се на каква цена присаждане на цял мост (от 80-тка, 105ца или от каквото може) на ТЛК100?
                Също и подмяна на помпата с такава от 1HZ примерно ?

Така преправеназа почва да прилича на 105, но дали ще е по-поносима цената ...
                Невъзможни неща няма! Въпроса е на каква цена ще ти се върже, а едва ли някой ще се ангажира предварително с твърда цена. Само частите ще са над 2000 лв

Коментар

Яворе, тоя път си много далеч от реалната цена. По скоро това ще е цената за труда, а за частите..... . Само да напомня, че едното е с кормилна кутия, а другото с рейка, освен помпата трябват и дюзите, предавателните числа на дифовете мисля, че бяха различни... филм. Без донор е икономически невъзможно.

Абе по ефтино ще е да се купи направо 105ца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X