Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтиният джип и проблемите му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтиния джип и проблемите му

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    В края на крайщата ,що не направиш една профилактика на скоростите при хора спецове по автоматиците...не виждам нужда от нещо друго...
    В Кърджали най-големите спецове се ограничават до смяна на масло и филтър на скоростите.Които "отварят" кутиите рядко след това тръгват.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Заведи я при Митко Фулдата. Заклет тойотаджия и добър специалист.
      Митко като повечето отлични механици е и невероятно честен-казва ,че автоматите изобщо не са му силната страна.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
        Колегите не желаят да инвестират повече в колата,иначе говорих с Патрик от Джемини-трябва да се закара там,и аз не зная накой да ги оправя по телефона скоростите и със Стоян от Пловдив също,явно не е "бушонче" да го смениш.
        Питай ги ако решат да я продават ще я взема.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
          Питай ги ако решат да я продават ще я взема.
          Не смятам,че ще я продадат,колата си върви като пушка,това,че е "семи автоматик" и че не и работят уредите и круиза не я прави по-малко 80-тка,джиткат си я така,та нали всички агрегати,които са важни за движението си работят-това е прехода между истинските и паркетните джипове-на 80 може нищо от "глезотиите"да не работи-но си върви,докато на новите едно чипче-и си АУТ-ROAD.

Коментар

В заключение,колеги искам да споделя:В този форум няма реално човек,който се е сблъсквал с изброените от мен п;о-горе проблеми,вероятно 80-тка подобна не е влизала в БГ,убедих се също,че ИЗОБЩО не е кола популярна като един пасат2 например,убедих се ,че върви при всички положения,дори и само незначителна част от нея да е в ред(електрики,електроники)че дори и големите профилирани спецове трудно се произнасят поради уникалността на модела.Не зная общия брой в нашата страна,но специалисти по елетриките на модела не виждам,при все,че това си е най-престижния форум.Лошото е ,че обмених мнения с престижни австралийски и американски форуми-и те казват-"това -онова"Subject: RE: Ask Orto Question

Sounds like you have simply blown a fuse to the computer system. The
            computer isn't running so you have a power to computer problem. I doubt very
            much that it is the computer its self. This is a problem for the Auto
            Electric Mechanic.
            Sounds like you have simply blown a fuse to the computer system. The
            computer isn't running so you have a power to computer problem. I doubt very
            much that it is the computer its self. This is a problem for the Auto
            Electric Mechanic.

Car must be a 8th month onwards to have a transmission computer.

Kind Regards
            Rodney
            Wholesale Automatic Transmissions

Коментар

То за 70-ка добрите специалистите се броят на пръстите на ръцете-какво остава за 80-ка?!
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Ех... ехх.За лудо сте звъняли на Фулдата...момчето е спец,но по всички други ТОЙОТОВСКИ работи,но не и автомат....,както ви писах оправията е читавсервиз за автоматици...како казаха от ДЖЕМИНИ....трябва да имат информация....
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  То за 70-ка добрите специалистите се броят на пръстите на ръцете-какво остава за 80-ка?!
                  Аз пък това не мога да го разбера. Какво значи майстор на определени автомобили. На който и да е съвестен и технически грамотен майстор единственото което му трябва е ръководство. Няма такъв който да помни допуските и моментите на затягане на всеки модел. Има го и обратното. Масово във фирмените сервизи има всякакви ръководства така написани, че с тях и жена ви ще направи качествен ремонт на нещото, ама пусто никой не ги чете....

Кефа е когато се срещнат "имане-то" "искане-то" и "можене-то"

Едно е да говорим за джипките които повечето предпочитаме да караме, ама ще ми е интересно да видя "майстор" на последния Рейндж Роувър, без ръководство и тестер.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Аз пък това не мога да го разбера. Какво значи майстор на определени автомобили. На който и да е съвестен и технически грамотен майстор единственото което му трябва е ръководство. Няма такъв който да помни допуските и моментите на затягане на всеки модел. Има го и обратното. Масово във фирмените сервизи има всякакви ръководства така написани, че с тях и жена ви ще направи качествен ремонт на нещото, ама пусто никой не ги чете....

Едно е да говорим за джипките които повечето предпочитаме да караме, ама ще ми е интересно да видя "майстор" на последния Рейндж Роувър, без ръководство и тестер.
                    Джамбазов,моите уважения към Вашия пост,бихте ли ни предоставили някакво четиво във връзка с възникналия проблем,схеми(електрически или електронни) или описание на подобни или симиларни дефекти,ще Ви бъдем задължени,дори и тестов софтуер,предполагам,че вече е безплатен за модел 80.Според мен е хубаво да се вдигне малко "булото" на тези красавици и да станат по-познаваеми.Все пак си е стар автомобил,едно време имаше невероятни майстори,понеже поправяха само Москвета и Жигулита и НАИСТИНА бяха супер.Сега се ремонтират 30 модела и извън специализираните сервизи нещата са трагични(не че в първите не са)some of them.

Коментар

Колега здрасти
                      Като чета за проблемите и се сещам как аз търсих подобна информация и то къде ли не. При Toyota всички мануали преди 2000 г са на книги.
                      Имах проблем с такъв модел,като си сменяше скоростите се получаваше едно лашкане ,,удар и се оказа клапан за преходен режим.Един колега отваря кутията ,но след време пак и смениха кутията.......
                      При вас е друго ,като чета за симптомите.селектора за позициите има прекъсвач за стартера и не е възможно стартера да върти при всички позиции. От там трябва да се започне....Обади се по тел на Любо 0888927614 и му обесни полжението да видим какво му е мнението за проблема ви.
                      FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                      BJ42 04 1982
                      FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                      LZ 2 BHB

Коментар

Туни ..... документация и сервизни ръководства .... дал господ!

Има тук в нашия форум, а при руснаците е .... море от информация!

Пиши в търсачката Toyota Land Cruiser SIL и гледай какво става ...

Не знам какво друго ти е нужно ....... казвай ако ти трябва.
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Всяка марка,и всеки модел си има тънкости,които не знам дали ги има в техн.ръководства...също така срещата на "имането",моженето","искането",а бих добавил и богатата обща техническа култура,нюх,и интуиция си е много рядко срещано явление!
                          Инак според вас излиза,че тВа да си добър авто-монтьор си е нищо работа...което много ме успокоява!
                          Лека вечер!
                          Последно редактирано от mbenz; 19-01-10, 18:49.
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Да си добър в което и да е е уникално. Няма значение монтьор ли си, зъболекар ли си или зидаро мазач. Ама си е до човек. Аз съм на мнение, че човек който има знанията, и иска, може да стане добър професионалист в областа си за няколко години. Темата е дълга....
                            А какво значи да си добър монтьор? Между другото не харесвам тая дума, механик е правилната.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да си добър в което и да е е уникално. Няма значение монтьор ли си, зъболекар ли си или зидаро мазач. Ама си е до човек. Аз съм на мнение, че човек който има знанията, и иска, може да стане добър професионалист в областа си за няколко години. Темата е дълга....
                              А какво значи да си добър монтьор? Между другото не харесвам тая дума, механик е правилната.
                              Дааа,така е за да станеш супер профи-иска инвенция,мислене,разсъждения и...да счупиш няколко "мостри",но за 80 -тка ако скършиш "мострата" ти скършват ръцете или кофата.Как да се научи човек??Най лесно е да правиш компютри-ако строшиш нещо-евтинджос-скъпите платки не можеш да ги гръмнеш.Дъната-производители-бол и евтино,кефец.
                              Виж с баракудите работата е сериозна и то със старите ,непреходните,които нищо общо нямат с манифактурата,която се предлага в момента.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                                Най лесно е да правиш компютри-ако строшиш нещо-евтинджос-скъпите платки не можеш да ги гръмнеш.Дъната-производители-бол и евтино,кефец.
                                Виж с баракудите работата е сериозна и то със старите ,непреходните,които нищо общо нямат с манифактурата,която се предлага в момента.
                                леле.е.еееее..ее
                                Любо, ти ме разтури, бе , братко..

то, че е лесно, лесно е ..
                                не е по-сложно от един никъф аФтоматик..

ама що са кът тия, дето знаят?

еле, и могат?

ааа, нимой така..

шъ съ глобяваме, и то не с бири, а с онова, червеното, в кани, биля..

( всъщност, толкова време мина, без да изпием по една лимонада, дори - звънни, бре, човеко - 0889 300455 - и го знаеш дори, пустия телефон )

звънни, да го вдигна с удоволствие от разговора!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X