Уважаеми колеги,аз като стар "зарибен" 80-ткаджия успях да "подпаля"доста хора и преди 3 дни "последователите" ми докараха от Англия една 80 .91 год 1HD-T,4.2TD VX.Скорости -автомат,кутия A442F,всички глезотии като подгряване на седалки,хладилник-също като моята,но с ABS(моята няма такъв) независимо,че е по-нова като възраст.Чудесна кола за "смешните" 2100 паунда.Обаче:Не работят скоростите като автомат-превключва се ръчно-ор 2-3 и на "D".Не работят оборотомера,скоростомера,"кик даун" бутона,круиз-контрола.Мотора тръгва на ниски обороти и като загрее вдига оборотите,не зная защо.Имал съм подобен проблем и с моята кола след кален лов,но след наместването на няколко куплунги и хубаво измиване-всичко се оправи а тази уж всичко и е "на място"а не действа.Поне скоростомера(спидометър,километраж)трябваше да работи-съвсем нормално механично жило си е.Светлините на заден ход работят като е на "задна"Имат ли някаква идея"ЗНАТОКИ"-те??
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Евтиният джип и проблемите му
Свий
X
-
До: Евтиния джип и проблемите му
Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеУважаеми колеги,аз като стар "зарибен" 80-ткаджия успях да "подпаля"доста хора и преди 3 дни "последователите" ми докараха от Англия една 80 .91 год 1HD-T,4.2TD VX.Скорости -автомат,кутия A442F,всички глезотии като подгряване на седалки,хладилник-също като моята,но с ABS(моята няма такъв) независимо,че е по-нова като възраст.Чудесна кола за "смешните" 2100 паунда.Обаче:Не работят скоростите като автомат-превключва се ръчно-ор 2-3 и на "D".Не работят оборотомера,скоростомера,"кик даун" бутона,круиз-контрола.Мотора тръгва на ниски обороти и като загрее вдига оборотите,не зная защо.Имал съм подобен проблем и с моята кола след кален лов,но след наместването на няколко куплунги и хубаво измиване-всичко се оправи а тази уж всичко и е "на място"а не действа.Поне скоростомера(спидометър,километраж)трябваше да работи-съвсем нормално механично жило си е.Светлините на заден ход работят като е на "задна"Имат ли някаква идея"ЗНАТОКИ"-те??
Аз бих направил така - закарвам колата при читав майстор и правим минималните разходи по обслужване и дребни поправки. Ако по колата има неразгадаеми проблеми - пускам я на части и си търся читава.
Ако започне борба с такива проблеми - колата може да се върже на цена доста по- голяма от тази на някой супер запазен екземпляр, а никога да не заработи като хората.Зима иде
-
Значи,пак обяснявам,колата си има всички течности-дифове,скорости,раздатка,двигател,антифриз,усилвател на волана, в норма са,дори са съвсем чисти и бистри(колата е ползвана за конско ремарке от две баби),върви си като "смок"независимо от 187К мили "навъртяни",никакви подозрителни шумове,съвсем малки маслени течове от семеринга на кол.вал отзад и от скоростите-капки по 3-4 седмично.
Коментар
-
Колега, Huko ти го е казал ясно. Колата е наводнена.
Понеже бях в Англия в края на миналата година и търсих джип, срещнах количество, наводнени автомобили:
Английските продавачи са коректни и предупреждават. Друго е, ако си я взел от търговец с лек акцент.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/11/...iia_v_angliia/
Ориентирай се към съответната профилактика за давена кола. Не е голяма болка.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
Първоначално публикуван от huko Преглед на мнениеНа мен ми звучи като "давена" кола. Ревизирахте ли я? Масло скорости, дифове и т.н.?
Аз бих направил така - закарвам колата при читав майстор и правим минималните разходи по обслужване и дребни поправки. Ако по колата има неразгадаеми проблеми - пускам я на части и си търся читава.
Ако започне борба с такива проблеми - колата може да се върже на цена доста по- голяма от тази на някой супер запазен екземпляр, а никога да не заработи като хората.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеУважаеми колеги, аз като стар "зарибен" 80-ткаджия успях да "подпаля" доста хора и преди 3 дни "последователите" ми докараха от Англия една 80 .91 год 1HD-T, 4.2TD VX. Скорости -автомат, кутия A442F, всички глезотии като подгряване на седалки, хладилник-също като моята, но с ABS (моята няма такъв) независимо, че е по-нова като възраст. Чудесна кола за "смешните" 2100 паунда. Обаче: Не работят скоростите като автомат - превключва се ръчно - от 2-3 и на "D". Не работят оборотомера, скоростомера, "кик даун" бутона, круиз-контрола. Мотора тръгва на ниски обороти и като загрее вдига оборотите, не зная защо. Имал съм подобен проблем и с моята кола след кален лов, но след наместването на няколко куплунги (по препоръка на г-н Петров) и хубаво измиване - всичко се оправи, а тази уж всичко и е "на място", а не действа. Поне скоростомера (спидометър,километраж) трябваше да работи - съвсем нормално механично жило си е. Светлините на заден ход работят като е на "задна". Имат ли някаква идея "ЗНАТОКИ"-те??
Коментар
-
Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеКолега,би ли "пуснал" кола в движение,която си върви отлично и няма никакви сериозни проблеми по окачване ,двигател и купе и вече регистрирана на чаркове само з това,че се налага да включваш ръчно автомата,че нямаш оборотомер и километраж и круиз контрол???Аз не бих.Не съм толкова богат.
Ясно съм ти написал, че това е моето мнение, нали така?Зима иде
Коментар
-
До: Re: Евтиния джип и проблемите му
Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнениеЕ те като са купували, не са ли гледали?
П.С. ако се пусне колата на части съм сигурен, че парите и ще се избият
То ясно,че на части всяка кола може да се пусне,но питането не е такова,нали?
С любопитство чакам да се изкаже някой от наистина разбирачите на модела-инак общи приказки всеки може!
Според мен колегата трябва да се обърне с питане тук при кого точно да закара колата,щото от виртуалността надали ще изскочи нещо по същество!
По принцип евтино и хубаво няма-особенно Тойота,особенно"жипка,особенно 80-ка!
Дано колегата мине максимално "тънко"!много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеГледали-негледали,ама пък и цената каква е...?
То ясно,че на части всяка кола може да се пусне,но питането не е такова,нали?
С любопитство чакам да се изкаже някой от наистина разбирачите на модела-инак общи приказки всеки може!
Според мен колегата трябва да се обърне с питане тук при кого точно да закара колата,щото от виртуалността надали ще изскочи нещо по същество!
По принцип евтино и хубаво няма-особенно Тойота,особенно"жипка,особенно 80-ка!
Дано колегата мине максимално "тънко"!
Коментар
-
Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеКолата си е минала 3К км до БГ без каквито и да е проблеми,ограниченията по пътищата по Джи-Пи -Ес-а-нали няма километраж,много добре си върви и на импровизирания тип-троник или там както му казват,лично я карах днес,блокажа и бавните на раздатката също са в ред,не става въпрос за виртуалност,момчетата дойдоха при мен за да се убедят,че кабели и накрайници са включени като на моята кола и бяха читави.Нека хора като Фулдата и екипа му да помислят и дадат предпоставки за отстраняване на това състояние,също и електричари,които са се занимавали с wiring diagram на модела.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
В края на крайщата ,що не направиш една профилактика на скоростите при хора спецове по автоматиците...не виждам нужда от нещо друго...0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнениеИма ли някакво развитие?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар