Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтиният джип и проблемите му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтиният джип и проблемите му

Уважаеми колеги,аз като стар "зарибен" 80-ткаджия успях да "подпаля"доста хора и преди 3 дни "последователите" ми докараха от Англия една 80 .91 год 1HD-T,4.2TD VX.Скорости -автомат,кутия A442F,всички глезотии като подгряване на седалки,хладилник-също като моята,но с ABS(моята няма такъв) независимо,че е по-нова като възраст.Чудесна кола за "смешните" 2100 паунда.Обаче:Не работят скоростите като автомат-превключва се ръчно-ор 2-3 и на "D".Не работят оборотомера,скоростомера,"кик даун" бутона,круиз-контрола.Мотора тръгва на ниски обороти и като загрее вдига оборотите,не зная защо.Имал съм подобен проблем и с моята кола след кален лов,но след наместването на няколко куплунги и хубаво измиване-всичко се оправи а тази уж всичко и е "на място"а не действа.Поне скоростомера(спидометър,километраж)трябваше да работи-съвсем нормално механично жило си е.Светлините на заден ход работят като е на "задна"Имат ли някаква идея"ЗНАТОКИ"-те??

До: Евтиния джип и проблемите му

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
    Уважаеми колеги,аз като стар "зарибен" 80-ткаджия успях да "подпаля"доста хора и преди 3 дни "последователите" ми докараха от Англия една 80 .91 год 1HD-T,4.2TD VX.Скорости -автомат,кутия A442F,всички глезотии като подгряване на седалки,хладилник-също като моята,но с ABS(моята няма такъв) независимо,че е по-нова като възраст.Чудесна кола за "смешните" 2100 паунда.Обаче:Не работят скоростите като автомат-превключва се ръчно-ор 2-3 и на "D".Не работят оборотомера,скоростомера,"кик даун" бутона,круиз-контрола.Мотора тръгва на ниски обороти и като загрее вдига оборотите,не зная защо.Имал съм подобен проблем и с моята кола след кален лов,но след наместването на няколко куплунги и хубаво измиване-всичко се оправи а тази уж всичко и е "на място"а не действа.Поне скоростомера(спидометър,километраж)трябваше да работи-съвсем нормално механично жило си е.Светлините на заден ход работят като е на "задна"Имат ли някаква идея"ЗНАТОКИ"-те??
    На мен ми звучи като "давена" кола. Ревизирахте ли я? Масло скорости, дифове и т.н.?
    Аз бих направил така - закарвам колата при читав майстор и правим минималните разходи по обслужване и дребни поправки. Ако по колата има неразгадаеми проблеми - пускам я на части и си търся читава.
    Ако започне борба с такива проблеми - колата може да се върже на цена доста по- голяма от тази на някой супер запазен екземпляр, а никога да не заработи като хората.
    Зима иде

Коментар

Значи,пак обяснявам,колата си има всички течности-дифове,скорости,раздатка,двигател,антифриз,усилвател на волана, в норма са,дори са съвсем чисти и бистри(колата е ползвана за конско ремарке от две баби),върви си като "смок"независимо от 187К мили "навъртяни",никакви подозрителни шумове,съвсем малки маслени течове от семеринга на кол.вал отзад и от скоростите-капки по 3-4 седмично.

Коментар

Колега, Huko ти го е казал ясно. Колата е наводнена.
        Понеже бях в Англия в края на миналата година и търсих джип, срещнах количество, наводнени автомобили:
        Английските продавачи са коректни и предупреждават. Друго е, ако си я взел от търговец с лек акцент .
        http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/11/...iia_v_angliia/
        Ориентирай се към съответната профилактика за давена кола. Не е голяма болка.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
          На мен ми звучи като "давена" кола. Ревизирахте ли я? Масло скорости, дифове и т.н.?
          Аз бих направил така - закарвам колата при читав майстор и правим минималните разходи по обслужване и дребни поправки. Ако по колата има неразгадаеми проблеми - пускам я на части и си търся читава.
          Ако започне борба с такива проблеми - колата може да се върже на цена доста по- голяма от тази на някой супер запазен екземпляр, а никога да не заработи като хората.
          Колега,би ли "пуснал" кола в движение,която си върви отлично и няма никакви сериозни проблеми по окачване ,двигател и купе и вече регистрирана на чаркове само з това,че се налага да включваш ръчно автомата,че нямаш оборотомер и километраж и круиз контрол???Аз не бих.Не съм толкова богат.

Коментар

Уважаеми колеги, аз като стар "зарибен" 80-ткаджия успях да "подпаля" доста хора и преди 3 дни "последователите" ми докараха от Англия една 80 .91 год 1HD-T, 4.2TD VX. Скорости -автомат, кутия A442F, всички глезотии като подгряване на седалки, хладилник-също като моята, но с ABS (моята няма такъв) независимо, че е по-нова като възраст. Чудесна кола за "смешните" 2100 паунда. Обаче: Не работят скоростите като автомат - превключва се ръчно - от 2-3 и на "D". Не работят оборотомера, скоростомера, "кик даун" бутона, круиз-контрола. Мотора тръгва на ниски обороти и като загрее вдига оборотите, не зная защо. Имал съм подобен проблем и с моята кола след кален лов, но след наместването на няколко куплунги (по препоръка на г-н Петров) и хубаво измиване - всичко се оправи, а тази уж всичко и е "на място", а не действа. Поне скоростомера (спидометър,километраж) трябваше да работи - съвсем нормално механично жило си е. Светлините на заден ход работят като е на "задна". Имат ли някаква идея "ЗНАТОКИ"-те??
            P.S Двигателя ПАЛИ при включени скорости-2-3-D, а трябва да пали само при "P" или "N". Моля всички колеги, които НАИСТИНА са наясно с модела както и специалистите да изразят предположения и мнения. Смятам,че не липсват такива хора във форума.
            Последно редактирано от Злой; 08-01-10, 19:53. Причина: дописване

Коментар

Колега,би ли "пуснал" кола в движение,която си върви отлично и няма никакви сериозни проблеми по окачване ,двигател и купе и вече регистрирана на чаркове само з това,че се налага да включваш ръчно автомата,че нямаш оборотомер и километраж и круиз контрол???Аз не бих.Не съм толкова богат.
              А що такова отношение?
              Ясно съм ти написал, че това е моето мнение, нали така?
              Зима иде

Коментар

Re: Евтиния джип и проблемите му

Е те като са купували, не са ли гледали?

П.С. ако се пусне колата на части съм сигурен, че парите и ще се избият
                "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

До: Re: Евтиния джип и проблемите му

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                  Е те като са купували, не са ли гледали?

П.С. ако се пусне колата на части съм сигурен, че парите и ще се избият
                  Гледали-негледали,ама пък и цената каква е...?
                  То ясно,че на части всяка кола може да се пусне,но питането не е такова,нали?
                  С любопитство чакам да се изкаже някой от наистина разбирачите на модела-инак общи приказки всеки може!
                  Според мен колегата трябва да се обърне с питане тук при кого точно да закара колата,щото от виртуалността надали ще изскочи нещо по същество!
                  По принцип евтино и хубаво няма-особенно Тойота,особенно"жипка,особенно 80-ка!
                  Дано колегата мине максимално "тънко"!
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Заведи я при Митко Фулдата. Заклет тойотаджия и добър специалист.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                      Гледали-негледали,ама пък и цената каква е...?
                      То ясно,че на части всяка кола може да се пусне,но питането не е такова,нали?
                      С любопитство чакам да се изкаже някой от наистина разбирачите на модела-инак общи приказки всеки може!
                      Според мен колегата трябва да се обърне с питане тук при кого точно да закара колата,щото от виртуалността надали ще изскочи нещо по същество!
                      По принцип евтино и хубаво няма-особенно Тойота,особенно"жипка,особенно 80-ка!
                      Дано колегата мине максимално "тънко"!
                      Колата си е минала 3К км до БГ без каквито и да е проблеми,ограниченията по пътищата по Джи-Пи -Ес-а-нали няма километраж,много добре си върви и на импровизирания тип-троник или там както му казват,лично я карах днес,блокажа и бавните на раздатката също са в ред,не става въпрос за виртуалност,момчетата дойдоха при мен за да се убедят,че кабели и накрайници са включени като на моята кола и бяха читави.Нека хора като Фулдата и екипа му да помислят и дадат предпоставки за отстраняване на това състояние,също и електричари,които са се занимавали с wiring diagram на модела.

Коментар

Колата си е минала 3К км до БГ без каквито и да е проблеми,ограниченията по пътищата по Джи-Пи -Ес-а-нали няма километраж,много добре си върви и на импровизирания тип-троник или там както му казват,лично я карах днес,блокажа и бавните на раздатката също са в ред,не става въпрос за виртуалност,момчетата дойдоха при мен за да се убедят,че кабели и накрайници са включени като на моята кола и бяха читави.Нека хора като Фулдата и екипа му да помислят и дадат предпоставки за отстраняване на това състояние,също и електричари,които са се занимавали с wiring diagram на модела.
                        Ми звънни на Фулдата,де!
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

В края на крайщата ,що не направиш една профилактика на скоростите при хора спецове по автоматиците...не виждам нужда от нещо друго...
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Има ли някакво развитие?
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                              Има ли някакво развитие?
                              Колегите не желаят да инвестират повече в колата,иначе говорих с Патрик от Джемини-трябва да се закара там,и аз не зная накой да ги оправя по телефона скоростите и със Стоян от Пловдив също,явно не е "бушонче" да го смениш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X