Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модели 4х4 на Тойота - предназначение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Модели 4х4 на Тойота - предназначение?

Първоначално публикуван от CBET Преглед на мнение
    Здравейте,

новобранец съм във форума, но твърдо решен да премина на 4х4. Видях темата и искам да попитам каква е разликата м/у 4 Рънър 2-ро или 3-то поколение и Хайлукс Сърф модела? Кое по-лесно може да се открие за купуване и кое е по-изгодно като цена и поддръжка? И изобщо за семейно МПС 4х4 кое препоръчвате (да има клима, поне 4 врати, достатъчно място, конфорт за пътниците и багажника да побира всичко като тръгнем на море)?
    2ро поколение 4рънър и Хайлукс Сърф са 1 и същ автомобил, с различни търговски имена на различните пазари. 4рънър за Европа и др., Сърф за Япония и др. много е писано за това из форума.

3то поколение 4рънър не се продава в Европа, има само вторичен импорт от Япония с дизелов двигател и десен волан или САЩ и Близкия изток с ляв волан и бензинов двигател.

По въпроса кое МПС отговаря на твоите нужди, отговора най-добре го знаеш само ти. 4рънъра е с достатъчно място и комфорт за фамилни разходки из природата, като сгънеш задните седалки става на спалня за двама 205см дълга, (собствен опит).

Десния волан е неудобен за изпреварване, така че ако планираш да го ползваш всеки ден за дълги пробези по еднолентов път с камиони и автобуси по пътя, то по-добре търси ляв волан. Ако ще го ползваш за свободното време, тогава може и десен, по магистрала, в града и по черните пътища сред природата, няма значение от коя страна ти е волана. (и по поя въпрос са изписани безброй теми тук).

Успех и да качиш снимки на новата си любов, когата я купиш .
    [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
    [/COLOR]

Коментар

Имам Рънер 95г, 3000 бензин, ще ме прощавате ама тая джипка е всичко друго но не и широка отвътре, нито пък е семейна кола, само веднъж се качихме цялото семейство в нея и за няколко километра в града се измъчихме, бяхме натъпкани като в буркан за трушия, двама възрастни с едно дете и едно бебе в столче, вече излизаме само с другата ни кола която е голямо комби, там е в пъти по-широко и всички имат достатъчно въздух да дишат ???

Изключителната теснотия идва от лошо разпределение, купето е много тясно и относително доста дълго, да ама в дължина е даден превест на двигателя отпред и задния багажник отзад, реално задните седалки започват от началото на бумбетата за задните гуми, в резултат мястото за задните пасажери е изключително малко, а багажника е ненужно и излишно голям.

При Land cruiser 120 например, задната седалка е изнесена по-назад и се е качила над бумбетата на задните колела, напрактика седалката е малко изрязана откъм външните краища и там се показват бумбетата, така се намалява багажника за сметка на място за задните пасажери и е доста по-удачен вариант, освет това и ширината на купето е увеличена значително.
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Имах 2-ра генерация рънър с 3000тд-двигател,сега имам 3-та генерация рънър пак със същият двигател.И двата модела нямат междинен диф,даже в 3-тата генерация забелязах,че предният диф се намира в лявата час на моста (все се чудя защо) за разлика от 2-рата.Другото нещо което забелязах е,че няма вакум който да вклчва полуоските към дифа както при 2-ра генерация.3-та генерация е доста по дълъг от 2-ра (както и задните седалки са доста изнесени на зад).Мога да ви дам още сравнения на предполага,че повечето са ги забелязали сами, просто давата рънъра нямат нищо общо освен двигателите.
        Последно редактирано от Marin Stoyanov; 15-02-10, 20:37.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
          Имам Рънер 95г, 3000 бензин, ще ме прощавате ама тая джипка е всичко друго но не и широка отвътре, нито пък е семейна кола, само веднъж се качихме цялото семейство в нея и за няколко километра в града се измъчихме, бяхме натъпкани като в буркан за трушия, двама възрастни с едно дете и едно бебе в столче, вече излизаме само с другата ни кола която е голямо комби, там е в пъти по-широко и всички имат достатъчно въздух да дишат ???

Изключителната теснотия идва от лошо разпределение, купето е много тясно и относително доста дълго, да ама в дължина е даден превест на двигателя отпред и задния багажник отзад, реално задните седалки започват от началото на бумбетата за задните гуми, в резултат мястото за задните пасажери е изключително малко, а багажника е
          ненужно и излишно голям.
          Абсолютно съм съгласен с колегата,това е и причината да си взема круизър,иначе когато пазарувах за парите на Круизъра можеха да се купят 3-4 Сърфа с десен волан с 3.0 турбодизела '93-96 год.чисто японски с дифузьорите по прозорците.Ама де,де,не е за над 120кг/187 см човек,вътре съм като качен на високо Траби.

При Land cruiser 120 например, задната седалка е изнесена по-назад и се е качила над бумбетата на задните колела, напрактика седалката е малко изрязана откъм външните краища и там се показват бумбетата, така се намалява багажника за сметка на място за задните пасажери и е доста по-удачен вариант, освет това и ширината на купето е увеличена значително.
          Абсолютно съм съгласен с колегата,това е и причината да си взема круизър,иначе когато пазарувах за парите на Круизъра можеха да се купят 3-4 Сърфа с десен волан с 3.0 турбодизела '93-96 год.чисто японски с дифузьорите по прозорците.Ама де,де,не е за над 120кг/187 см човек,вътре съм като качен на високо Траби.

Коментар

Добре де, багажника като ми е излишно голям, мисля си немога ли да си изместя малко назад облегалките на задната седалка за сметка на багажника, разгледах я и може да се преправи, малко заварени планки, изрязвани и претапициране на облегалките и готово.

Иначе другия вариант е да си сменя Рънъра с Круизър 120, щом той е по-широк отвътре, само че рядко се намира такъв бензинов, а дизелите D4D не ги харесвам, с тези проблемни дюзи няма начин да се закопая в ремонти и приключения, освен това като цяло по-новите коли са доста по-кекави и трошливи.
            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Tака е. Значи въпроса е: Защо на Хайлукс-а му виси раздатката?
              Здравейте ,има такъв Хайлукс и мисля че е по-надолу раздатка заради каросерията.
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X