Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модели 4х4 на Тойота - предназначение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Модели 4х4 на Тойота - предназначение?

Рънерите с 3 диференциала ли са?
    Простете невежеството ми , но не съм имал , от никое поколение , такава.
    А Хайлуксите?
    Страшно ми харесва един стар модел Хайлукс с твърд мост отпред . Има ли и Рънер с твърд мост отпред?
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

С раздатка са. Мисля че само първото поколение е с мост отпред. От там насетне нещата стават все по зле с годините..

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
        Рънерите с 3 диференциала ли са?
        Простете невежеството ми , но не съм имал , от никое поколение , такава.
        А Хайлуксите?
        Страшно ми харесва един стар модел Хайлукс с твърд мост отпред . Има ли и Рънер с твърд мост отпред?
        Тук пак опираме до разлики в генерациите. 1ва и 2ра са с раздатка, в 3та има модификации с централен диф, а за някои пазари има дори модификации само със задно предаване - асфалтов СУВ.

За Европейския пазар са се продавали само 1ва и 2ра генерация до 1996, 3та се продава в Северна Америка, Близкия Изток и др. Затова няма много инфо за модела и е почти невъзможно да се намери дизел с ляв волан.
        [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
        [/COLOR]

Коментар

А тия с централен диф нямат ли раздатка?От последните две мнения останах с впечатление,че нямат,а точно въпросния диференциал е монтиран в раздатъчната кутия.

Кво ша кажете а
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

На мен ми е интересно, защо им виси толкова много на тия Рънъри раздатката? Къкъв е тоя случай, каква е тая раздатка и компоновка, та виси така?

Коментар

Първоначално публикуван от allfriends Преглед на мнение
              Да им се чудиш на тези от НАТО, кво не са му харесали на Лендкруизера та си поръчали 4Рънер???
              Еми имат около 1 тон разлика във масите ,и отделно разбирасе явно са изкали нещо мега опростено и убииствено надежно.
              1x 1.5JZ = 621NM
              2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                На мен ми е интересно, защо им виси толкова много на тия Рънъри раздатката? Къкъв е тоя случай, каква е тая раздатка и компоновка, та виси така?
                По-скоро така ти изглежда заради МЕГА плиткия им под?
                1x 1.5JZ = 621NM
                2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
                  По-скоро така ти изглежда заради МЕГА плиткия им под?
                  Абе хич не ми изглежда така. Бая си виси. Искаш да кажеш, че целия агрегат е свален надолу, за да се изравни пода?

Коментар

Андро, раздатката виси само на тия рънери дето са с шасито на хайлукса. Има една серия която е нещо като междинка м/у 1 и 2 версия и там се вижда онази грозна ламарина която стърчи от пода. Може да се познае по фаровете които са едно към едно с хайлукса. На мойта каруца нищо не и стърчи отдолу и я няма тая идиотска греда напряко на шасито
                    Факт е че има 3 вида окачвания за рънер в магазините. Не мога да я разбера тая драма с ръннера при която в периода от 3 години сменят няколко вида окачвания ...

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                      Андро, раздатката виси само на тия рънери дето са с шасито на хайлукса...
                      Tака е. Значи въпроса е: Защо на Хайлукс-а му виси раздатката?

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
                        Еми имат около 1 тон разлика във масите ,и отделно разбирасе явно са изкали нещо мега опростено и убииствено надежно.
                        ЕЕЕ Лорде, нямах предвид сравнение на 4Рънър с ТЛК80 или ТЛК200. По-скоро с ТЛК90 или ТЛК70. 70ките още се предлагат в Африка, Австралия, Нова Зеландия и т.н.

Какво ги накара да изберат специална поръчка 4Рънър, а не ТЛК90 или пък ТЛК70, който дори нямаше да е специална поръчка, а щеше да си е сериен модел от тези за Африка...
                        [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
                        [/COLOR]

Коментар

Как какво? Цена например.
                          А за какво са им на Косовските мисии два цели моста вече? И т.н.

Коментар

До: модели 4х4 на Тойота-предназначение?

Първоначално публикуван от danihd Преглед на мнение
                            От скоро има нов модел на 4Runner.

http://www.toyota.com/4runner/
                            Тоя като го гледам е 2WD ако и да е толкова голям
                            • Toyota Hilux DLX, 05.2007 • MB E 320 CDI, 05.2007 • Mazda 3 BL 08.2011 • Punto 1,2 SPI 10.1998 •

Коментар

Има един 2,7 бензин четирицилиндров, който е 2WD, и два 4.0 бензин 6 цил, които също са 2WD. Всичките останали 6 цилиндрови 4.0 бензин са 4WD. Странно, но разликите в цените не зависят чак толкова от вида на задвижването, колкото от екстрите 27 500 - 37 765 $ . Не са дали дизелов модел.
                              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Здравейте,

новобранец съм във форума, но твърдо решен да премина на 4х4. Видях темата и искам да попитам каква е разликата м/у 4 Рънър 2-ро или 3-то поколение и Хайлукс Сърф модела? Кое по-лесно може да се открие за купуване и кое е по-изгодно като цена и поддръжка? И изобщо за семейно МПС 4х4 кое препоръчвате (да има клима, поне 4 врати, достатъчно място, конфорт за пътниците и багажника да побира всичко като тръгнем на море)?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X