Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модели 4х4 на Тойота - предназначение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Модели 4х4 на Тойота - предназначение?

Отскоро съм Тойота-джия и още дълго ще се ослушвам,като прасе в тикви за едно-друго за марката,като процеса явно ще е продължителен...!
    Прави ми впечатление,че Тойота има сума ти возила 4х4 с различни наименования-Ленд Крузър,4-рънър,Хай-лукс,Рав...
    Ако не греша често някои възли,и агрегати са еднакви,а и качествата,като че ли са сходни на някои различни модела,и се припокриват,та питането ми е всички тези имена търговски трик ли е,или всеки модел си има някакво определено място в продуктовата гама?
    Лека вечер!
    много автомати-слаби резултати!

До: модели 4х4 на Тойота-предназначение?

Разликата между Рав и Ленд Крузър например, е от бял до китаец...
    Нито системата 4х4, нито окачването и шасито са еднакви... От тук натам давам думата на специалистите, каквито в този форум има доста...

Коментар

Ицо е бил красноречив. Да кажем между 4Runner; HiLux, HiAce, Land Cruiser има известни прилики. Известни. Но толкова. Приликата между Ленд Крузера и Рав-а е само в това, че и на двата пише D4D.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Ицо е бил красноречив. Да кажем между 4Runner; HiLux, HiAce, Land Cruiser има известни прилики. Известни. Но толкова. Приликата между Ленд Крузера и Рав-а е само в това, че и на двата пише D4D.
        А,4-рънър произвежда ли се още?
        Струва ми се,че и Ленд-Крузъра клони все повече към "паркетниците"...?

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          Има модели на 4Runner от преди няколко години.
          По какво ти се струва? Че няма дизайна от 60-те ли?
          А някой би ли дал адекватно понятие на паркетник и не-паркетник? И защо 120-та серия трябва да е в една от двете категории.

Не забравяйте, че моделите Ленд Крузър излизащи нови от магазина не се изчерпват с това, което виждаме тука или в Европа.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Има модели на 4Runner от преди няколко години.
            По какво ти се струва? Че няма дизайна от 60-те ли?
            А някой би ли дал адекватно понятие на паркетник и не-паркетник? И защо 120-та серия трябва да е в една от двете категории.

Не забравяйте, че моделите Ленд Крузър излизащи нови от магазина не се изчерпват с това, което виждаме тука или в Европа.
            Яро-аз ли да ти казвам защо?!
            Ок-независимо предно окачване,слаба рейка,слабо предно окачване...инак возят несравнимо по-комфортно,и са по-бързи на магистралата-няма спор!
            Добре,че продължават с производството и на старите модели-въпрос на вкус,и на предпочитания-никой да не се обижда,моля!
            Упс-пропуснал съм FJ-то!

Коментар

Ами то 7-ма серия се произвежда до ден днешен...
              Е, не за Европа, но за там, където има нужда от такъв автомобил.
              А FJ-я отдолу си е Рънър ...

Коментар

От скоро има нов модел на 4Runner.

http://www.toyota.com/4runner/

Коментар

До: Модели 4х4 на Тойота - предназначение?

Е, преди е имало "европейски" 4рънър, който ако не бъркам си е жив Hilux с кабина (даже има и такива май модели), сега има само модел за американския пазар...

Коментар

От 3-та генерация (96-97) се продават рънери само извън Европа ,от 4-та (след 2003) със вкарването на X-REAS системата като опция Тойота показа ,че рънерите вече не са толкова джипки колкото семейни ванове със леко повишена проходимост...
                    1x 1.5JZ = 621NM
                    2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
                      От 3-та генерация (96-97) се продават рънери само извън Европа ,
                      3-тата генерация могат да се намерят предимно бензинови мотори. 2700cc и 3400сс, някои и със принудително пълнене с механичен компресор.
                      Освен един модел, който е разискван тук във форума т.нар. НАТО РЪНЕР.
                      3-та генерация с 3л. турбо дизел. 1KZ-T мотор 125 к.с. парт тайм.
                      Няма нищо по него. (Само климатик и въздушни възглавници)
                      Електроника никаква - произведени са 99-2000 г. по поръчка на обединените нации за мисиите им Косово.
                      Аз закупих скоро такъв Рънер и честно да си кажа се влюбих в колата.
                      Среден разход около 10 ми дава. В града разхода е 11-13 в зависимост от настроение, трафик ........ За извънградско шофиране -около 9/100 +/- 0.5л. пак има определящи фактори.
                      На магистрала нормалната скорост е 100 - 110 км/ч. (2000 - 2200 об./мин.)
                      Пробвах го и дали може повече - 148 км/час (GPS). Колата можеше и още с 3-ма човека и багаж, Не ги усеща. Но реших да не издевателствам над нея.

Коментар

Да им се чудиш на тези от НАТО, кво не са му харесали на Лендкруизера та си поръчали 4Рънер???

За съжаление тези НАТО Рънери са единствените произведени 3та генерация с ляв волан и дизелов ДВГ.

Карах такъв, но с десен волан, правен за Японския пазар. Вози по-меко от 2та генерация, която си е пикап с купе отгоре. Мога да потвърдя всички цифри от мнението на batbobo.

Моята беше с 1KZ-TE т.е. с електронно управление на помпата и беше 130 к.с.

Та като се има предвид разликите от генерация до генерация, трябва да разглеждаш не само разликите от модел до модел, а и тези от 1 до друга генерация в историята на всеки модел...

Ще се образоваш, щом веднъж те е ухапал вируса ТОYОТА 4х4...
                        [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
                        [/COLOR]

Коментар

Според мен въпросът може да се конкретизира като се сравняват и различните генерации на съответните модели. Имам предвид, че всеки модел също претърпява развитие. Една генерация на един модел е направена по един начин, същия модел следваща генерация се прави по друг. Просто се задоволяват различни потребности на клиента. Според мен масово колегите от форума правят една много съществена грешка. За повечето една кола е кола ако тя е по-кална, по-проходима, по-удрана и т.н. Колегата izo4x4 казва "Разликата между Рав и Ленд Крузър например, е от бял до китаец..." и много от вас го споделят, но погледнете http://www.toyota.com/ . Интересно е как Рав4 и Ленд Крузър са включени в една група SUV`s&VAN. Мисля, че най-добре производителя определя за какво служат собствените им модели. Нека да не изпадаме пак в определение какво е джип и какво е suv. Безмислено е. Просто всеки може да отвори талона на колата си и ще види, че там е написано тип на превозното средство "с повишена проходимост". А колко е повишена проходимостта си е съвсем отделен въпрос. Сравнете TLC 100 и TLC 120. Ами и тук ще видите голяма разлика, нищо че и двете са TLC. RAV4 първа генерация е съвсем различна от RAV4 трета генерация.

От всичкото написано по-горе според мен предназначението на един автомобил трябва да се разглежда освен според модела, а и от генерацията. Просто света е динамичен и всичко се променя.

Коментар

Първоначално публикуван от trambabov Преглед на мнение
                            Според мен въпросът може да се конкретизира като се сравняват и различните генерации на съответните модели. Имам предвид, че всеки модел също претърпява развитие. Една генерация на един модел е направена по един начин, същия модел следваща генерация се прави по друг. Просто се задоволяват различни потребности на клиента. Според мен масово колегите от форума правят една много съществена грешка. За повечето една кола е кола ако тя е по-кална, по-проходима, по-удрана и т.н. Колегата izo4x4 казва "Разликата между Рав и Ленд Крузър например, е от бял до китаец..." и много от вас го споделят, но погледнете http://www.toyota.com/ . Интересно е как Рав4 и Ленд Крузър са включени в една група SUV`s&VAN. Мисля, че най-добре производителя определя за какво служат собствените им модели. Нека да не изпадаме пак в определение какво е джип и какво е suv. Безмислено е. Просто всеки може да отвори талона на колата си и ще види, че там е написано тип на превозното средство "с повишена проходимост". А колко е повишена проходимостта си е съвсем отделен въпрос. Сравнете TLC 100 и TLC 120. Ами и тук ще видите голяма разлика, нищо че и двете са TLC. RAV4 първа генерация е съвсем различна от RAV4 трета генерация.

От всичкото написано по-горе според мен предназначението на един автомобил трябва да се разглежда освен според модела, а и от генерацията. Просто света е динамичен и всичко се променя.
                            Поне в моя талон не пише "с повишена проходимост",а лек автомобил

Правиш неправилни сравнения,като например ТЛК 100-120,сравнявай ТЛК 100 с по-старата-80 или по-новата от нея 200,а 120 с 90 или 150
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Относно 4рънера и специално 3-тото поколение от няколко дни ме тормози един въпрос:
                              Опитвам се да намеря схемите на рънера с размерите му и да сравня със схемите с размерите на ТЛК 90.
                              карах зад едина 90-тка и ми се стори че поне на широчина са еднакви.
                              В сервиза казаха че отдолу е като 90-тка.
                              Въпроса, който ме мъчи е дали ТЛК 90 и 4рънер 3та генерация не са един и същ автомобил.
                              ТЛК-Европа, 4рънер - Сащ. Не знам след това 4та генерация рънер и 120-ката ???
                              Е колеги който успее да намери схеми като тази на хайлукса да качва тук и да може да се сравнят.
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X