Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработени газове на LJ70 -73

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отработени газове на LJ70 -73

Както гледам - тая тръба е до усилвателя на спирачките - т.е. от към шофьора . Моята няма със сигурност . 88'ми набор е .
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

аз запуших ЕГР-а ,както и колегата го е направил с гарнитура /латун/ точно преди смукателния колектор.Карам мома англичанка и при мен ЕГР-а се пада отляво на двигателя гледано от шофиорското място и минава зад двигателя като е от две части/по средата е клапана/Втората част е вързана за изпускателния колектор.Ако имаш такова "екологично"творение,ще го познаеш по прегорелия изглед на трабата.

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
        Дай моля те повече снимки .От коя страна на двигателя да търся.Моята май няма такова - фабрично , или аз не можах да видя . Ако има ще го унищожа немедленно . Казах ти вече , че на Исузото го направих .
        И моята няма такава система за газовете,досега не бях виждал това на Тойотите освен на колегата Cvetan LJ73. А на Исузото беше с помпа и ремък махнах ремъка, запуших помпата и осетих малка разлика при вървене.
        0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

наи добре да се махне нацяло тая схема и да се затапят колекторите с някакви тапи изработени за целта
          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Колеги мисля,че и аз имам въпросният клапан.Двигателят е 1kz-t това ли е клапана намира се непосредствено до помпата?

OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Не е този клапан. Виж снимката от първата публикация в темата. Става въпрос за това ръждивото коляно, което влиза в смукателния колектор. Клапана е преди него.

Коментар

Първоначално публикуван от cvetan LJ73 Преглед на мнение
                Не е този клапан. Виж снимката от първата публикация в темата. Става въпрос за това ръждивото коляно, което влиза в смукателния колектор. Клапана е преди него.
                Да виждам разликата но двигателя ми е 1KZ-T,някой да има на идея къде се намира въпросният клкапан

Коментар

Брей никой ли няма на идея къде може да е този клапан на 1kz

Коментар

Извади маркучето оградено в червено и запуши края му. То командва вакума дето отваря/ затваря клапата.
                    Прикачени файлове
                    ***Prior Preparation Prevents Piss Poor Perrformance***

Most sports require only one ball - real sports require two.

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                      И моята няма такава система за газовете,досега не бях виждал това на Тойотите освен на колегата Cvetan LJ73. А на Исузото беше с помпа и ремък махнах ремъка, запуших помпата и осетих малка разлика при вървене.
                      На Исузуто има EGR. Това с помпата и ремъка е отделно и няма връзка.
                      Служи за да вкарва чист въздух в изп колектор и по този начин доокислява изгорелите газове.
                      Има я и при някои Тойоти
                      Също както EGRa се маха
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от patrol77 Преглед на мнение
                        Извади маркучето оградено в червено и запуши края му. То командва вакума дето отваря/ затваря клапата.
                        Горе съм пуснал няколко снимки на моят двигател,такова чудо нямам

Коментар

Ще взема да го снимам утре...моя двигател всъщност е 1KZ-TЕ

Коментар

Първоначално публикуван от patrol77 Преглед на мнение
                            Ще взема да го снимам утре...моя двигател всъщност е 1KZ-TЕ
                            Ок и си го запушил това чудо??

Коментар

Един колега от форума ми го направи с болтче...да изолира вакуум регулатора

Коментар

Аз също съм прекъснал маркуча на вакуумния регулатор, но това не е най-доброто решение. Все пак при колите на 15 и повече години има вероятност ЕГР клапана да е заседнал в отворена позиция и да не се влияе от вакуумния регулатор.

Затова запушването на изводите на тръбата с подходящи планки и гарнитури към тях е по-доброто решение.

Така доста маркучи, тръби и други части свързани с ЕГР стават излишни и могат да се свалят от двигателя, отваря се повече място под капака и теглото на автомобила намалява с няколко стотин грама.

Ето линк с подробни инструкции за блокиране на ЕГР:

http://toyotasurf.asn.au/techsite/egr.htm
                                [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
                                [/COLOR]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X