Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става при натягането на торсиона?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво става при натягането на торсиона?

Не, има торсионни окачвания, в които и повдигането на колата, и твърдостта на окачването се правят с натягане, и това си е конструктивно заложено като обикновена регулировка. А има такива, в които не бива хич. Просто не знам какво е това.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Не, има торсионни окачвания, в които и повдигането на колата, и твърдостта на окачването се правят с натягане, и това си е конструктивно заложено като обикновена регулировка. А има такива, в които не бива хич. Просто не знам какво е това.
      Нищо специално не е, въпросното. Височината се регулира с натягане. В сервизното ръководство твърдост изобщо не се споменава, до колкото помня. Мислех да купувам такова, и гледах някога. Но подробности не помня.

Колкото до споменатите подложки - увеличават хода надолу. Лифт от самите подложки не се получава. Пак си се натягат торсиони. Понякога оправят и camber-а. Мисля да пробвам с такива на тераното. 20мм. Дал съм ги да ги правят, ама нещо ме бавят. Мисля си че ще има и промяна в поведението, но положителна или отрицателна - не знам. Трябва да се пробва.

Същото може да се замести с подстригване на тампона за ограничаване хода надолу, или преместването му. Но подробности за конкретния модел не знам. Във всеки случай и двата врианта ги има правени и на терано и на фероза. Подложки за 4 рънър съм виждал някъде из интернет. Вероятно и там е същото.
      Последно редактирано от sparkybg; 04-06-09, 11:59.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Изпращам ти регулировъчните височини за тази кола за да не чудиш колко и как. Надявам се да ти свърши работа. После дай резултат
        LZ1AID

Коментар

Да ама не. Явно поради лимита ми на качване немога да ти кача файла. Дай ми някакъв мейл да ти ги изпратя. Там е написано всичко
          LZ1AID

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
            Да ама не. Явно поради лимита ми на качване немога да ти кача файла. Дай ми някакъв мейл да ти ги изпратя. Там е написано всичко
            я ми го прати и на мене да видя за кво иде на реч...
            wwkayak@abv.bg

Коментар

Изпратено. Ако има проблем с получаването се обади
              LZ1AID

Коментар

При мен/Фронтера А КБ/ е повдигната с 5 оборота,5 см.Втора година така,без проблеми.Втвърди се возията,но нищо повече като лошо пътно поведение,в завой и т.н.Нямаше нужда и от реглаж на предница.
                Съмнява ме торсионите на Рънъра да са по-кьопави и да изтрещтят.Къпането на болтовете е задължително,че докато тръгнат ги молих с една тръбичка-удължител към метър и половина.

Коментар

Ако да кажем отдясно и отляво не се навиват с еднакви обороти, но това да не си личи с просто око, дали ще се отрази на сходимоста и оттам да почне да износва някоя гума от външната страна
                  Tundra 2011 4X4
                  RAV4 2009 4X4

Коментар

Ако са като на Хайлукс, определено са по слаби от Фронтеровите. Сходимостта не би трябвало да се промени, но страничния наклон може и да мръдне с някоя десета или градус.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от razgele Преглед на мнение
                      Ако да кажем отдясно и отляво не се навиват с еднакви обороти, но това да не си личи с просто око, дали ще се отрази на сходимоста и оттам да почне да износва някоя гума от външната страна
                      Мериш с рулетка. Ако предницата е изравнена, няма да има проблем.

След това трябва да отидеш на предница. При повдигане понякога пръдва сходимостта. Въпрос на конструкция на окачването. Страничния наклон също мръдва при повдигане, при това може и не малко да мръдне.

Затова - на реглаж на предница. И гледай специално какво пише на листа, който ти дадат. В много сервизи не си играят със страничния наклон, а само със сходимостта.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X