Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става при натягането на торсиона?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво става при натягането на торсиона?

Какво ще постигна ако натегна торсиона на ТОЙОТА ХАЙЛУКС СЪРФ 92? Ще повдигна ли предницата?Ако става, моля кажете как точно се процедира
    Последно редактирано от huko; 03-06-09, 01:38.

До: какво става при натягането на торсиона?

До някъде ще се повдигне, доста ще се втвърди като возията........ Процедира се като се въртят два болта, единия на три оборота/примерно, и другия на толкова......... До скъсване, и после половин оборот връщаш.... Това последното не дей да го приемеш на сериозно - от монтъорския фолклор е.......
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Колега чети повече има доста във форума,на закачките не обръщай внимание те така се държат със всички новобранци.Стари кучета бе кво да ги праиш.
      Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
      На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
      Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Първоначално публикуван от zablio Преглед на мнение
        какво ще постигна ако натегна торсиона на ТОЙОТА ХАЙЛУКС СЬРФ 92?Ще повдигна ли предницата?Ако става,моля кажете как точно се процедира
        Не я прави тая простотия. Става много зле работата и тези болтове се късат като вестник. После само стругар може да ти помогне.

Коментар

До: Какво става при натягането на торсиона?

Манев,благодаря за сьвета-знам че при теб имаше подобен инцидент,дано си го оправил вече.Все пак ше се престрьша да попитам "старите кучета "как го правят/поне ми кьжете кьде точно да прочета/ .Необходимо ли е да се повдигне сьответната страна на колата, докато се натягат болтовете ,за да се намали усилието необходимо за затягането на последните?Благодарско от новобранеца

Коментар

Вдигаш предницата на колата във въздуха и нятягаш торсийоните по еднакви обороти на болтовете .Например 2 ляв и 2 десен.
            Сваляш колата от крик и трябва да има разстояние между тампона и носача .

Коментар

Колега напръскайги приеди това с WD40 или нещо такова,изчакваш 2-3мн. и деистваш

Коментар

Добре де ...
                При мене проблема дойде най-вече от това че "болтаджиите" дето го бяха откачвали не бяха се сетили да измерят височината на колата преди да го откачат. От там насетне се почна с простотиите от рода "Колко трябва да е висок един Ръннер"
                Първоначално го бяха отхлабили и предницата беше с около 2,5 см. по-ниска. В резултат на което при по-голям натиск (дупка, бабуна) носачие удряха в тампоните. Сигурно месец ми трябваше да се светна какво става и че всъщност губя хода на окачването. При натягане би трябвало да загубиш хода на разтягане и то много. Отделно от това незнам при това напрежение колко ще издяни този торсион а май не си е работа да го ремонтираш след това.

Коментар

Натягай, без да му мислиш много. Нищо няма да им стане на торсионите. Мери отляво и отдясно носачите спрямо някоя точка на шасито, за да си сигурен че е изравнена.

После я закарай на реглаж на предница.

После... си я карай със здраве!
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Такова, не искам да те шашкам, обаче шлиците на тия торсиони се правят с точност под половин минута, понеже. И нататък дебела теория за поведението на окачването в завой.
                    Така че просто намери ремонтното ръководство на тая кола, и ги регулирай според производителя. Не я познавам, нямам какво да кажа. Съществуват конструкции в които не може да пипаш нищо, и такива в които щатно може да регулираш твърдостта, или пък клиренса.

Коментар

Връткай ги смело и не се плаши - не прекалявай!Имам тема за повдигането в "Опел"-ако искаш прочети там,предниците са същите...
                      Интересно .... всички с "4Рънъри" вдигаме задницата,а тук става дума за предница.Я дай някоя снимки,че ми стана любопитно.

Коментар

Всички вдигат задницата щото увисва с времето. Пружините на Ръннера са супер меки и лесно се свиват и витките и започват да трият една в друга и да се изтъняват. Някъде бях писал по тоя въпрос и като смених пружините кола се успа в стойка. Аз също съм на мнение че не трябва да се барника по този начин защото нарушаваш конструкцият на производителя и сега няма да се усети голяма разлика, но зимата предполагам още на първия заснежен завой ще си проличи
                        Абе Ръннера си е Ръннер. Който иска да сваля, качва и преправя, да си купи Флекс и 70-та серия ...

Коментар

вече повдигнах задницата с подложки/около 3-4 см/та затова питам за предницатамерси за сьветите

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Такова, не искам да те шашкам, обаче шлиците на тия торсиони се правят с точност под половин минута, понеже. И нататък дебела теория за поведението на окачването в завой.
                            Така че просто намери ремонтното ръководство на тая кола, и ги регулирай според производителя. Не я познавам, нямам какво да кажа. Съществуват конструкции в които не може да пипаш нищо, и такива в които щатно може да регулираш твърдостта, или пък клиренса.
                            Е, та то принципно с такова очакване така или иначе не можеш да прекаляваш. Но 2-3 сантиметра над заводските обикновено е постижимо без кой-знае какви последици, освен тия, дето всички си ги знаеме - евентуално по-голяма нестабилност, но тя зависи и от много други работи. При това малко вдигане, може и въобще да не се усети.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ас съм гледал по разни сайтове подложки за лифт които се слагат м/у горния шарнир и носача. Даже някъде си запазих шарнира за да имам мостра ако реша да я вдигам и да хукна по стругари

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X