Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2LT - турбо дупка; кога светва червения/ зеления светодиод?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: турбо-дупка на 2LТ-не усещам...?

Брех да му се не види!Дайте да уточним кога и дали светва червения светодиод на турбото,че много ме е шубе от тази екстра,като иде реч за автомобил втора употреба...особенно,ако е на 21 години!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

До: кога светва червения светодиод на 2-LT?

Според мен червения светодиод светва когато има неизправност в турбината.Както каза Жоро тези светодиоди се управляват от вакум който подава инфо на датчика.Но се замислям и за друго все пак нашите Тойоти не са първа младост може и да има пукнат или излязъл от мястото си маркуч.В твоя случай при 110 км.налягането е голямо и една пукнатина в маркучето може да подаде грешна инфармация на датчика и от там да светва червения светодиод.Наистина много вакум маркучета има 2-LT мотора.
      Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
      На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
      Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
        Според мен червения светодиод светва когато има неизправност в турбината.Както каза Жоро тези светодиоди се управляват от вакум който подава инфо на датчика.Но се замислям и за друго все пак нашите Тойоти не са първа младост може и да има пукнат или излязъл от мястото си маркуч.В твоя случай при 110 км.налягането е голямо и една пукнатина в маркучето може да подаде грешна инфармация на датчика и от там да светва червения светодиод.Наистина много вакум маркучета има 2-LT мотора.
        Да,бе-много маркучлета,много вакуумчета,клапанчета и прочие!
        Пък аз си мислех,че само Мерцедес "уважава" вакуумите!
        Тези дни ще наснимам моторния отсек,пък дано някой е наясно кво-що е там,че е мазало от шукарийки!Аз си мислех,че магаренце произведено м.Юли 87год. ще е по-простичко,а то какво излезе?
        Пък чак има и индикатор за износване на ангр. ремък(T-belt)!?Шашнах се!Не знам доколко може да му се има вяра,ама ще пусна нова тема за него...
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

И заления и червения диод са за налягането на турбото . Зелената е когато налягането е в норми а червената е когато почне да пренадува или спре да надува . А диода за ремака .. там няма никакав датчик за износване, а просто един брояч който се върти от основниа километраж и на 100 000 км примерно ти светва диода да те предупреди че си минал доста километри и е време да сменяш ремък .Там има и едно гимено капаче на стаклото като го махнеш с игла се натиска бутонче което ресетва този брояч и почва наново да отброява километрите. След всяка смяна на ремък си го зануляваш.
          flash-gsm team

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            Да,бе-много маркучлета,много вакуумчета,клапанчета и прочие!
            Пък аз си мислех,че само Мерцедес "уважава" вакуумите!
            Тези дни ще наснимам моторния отсек,пък дано някой е наясно кво-що е там,че е мазало от шукарийки!Аз си мислех,че магаренце произведено м.Юли 87год. ще е по-простичко,а то какво излезе?
            Пък чак има и индикатор за износване на ангр. ремък(T-belt)!?Шашнах се!Не знам доколко може да му се има вяра,ама ще пусна нова тема за него...
            Все пак Тойота е Японския Мерцедес да не забравяме.Относно ангр.ремък при смяна в спец.сервиз се нулира и когато промега в км. мине светва индикацията(T-belt) Което за съжаление в нашенските сервизи не се прави.Като купиш сменяш и пишеш с маркер на колко км.е сменен ангренажа и ако имаш късмет да си купил истински може и да минеш 100 000 км.Индикаторите са хубаво нещо стига да се обслужва в спец. сервиз колата.В нашия случай когато един такъв автомобил е сменил няколко собственика това вече е без значение.Уважавам хората които поддържат колите си независимо колко са стари .Аз лично имам няколко джипа които са на 15 години но се грижа и ги обслужвам като нови.Форума е точно за това да питаш и да ти се отговаря колкото повече толкова повече.Все пак с питане и до Рим се стига.А който не може да помогне моля да не пречи.
            Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
            На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
            Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

На колегите дето им светва червената лампичка да кажат като светне зелената остава ли да свети или угасва щото примерно някой може да е кръцнал някои кабелче /за съвесните продавачи става въпрос/ и ние да чакаме да светне туй що не свети.Това че колата е на 21г. нищо не значи, те жените на 21 са в разцвета на хубоста си.Сиреч караме истински коли.Ела да ти покажа Авенсиса ква кочина е ужас. Всичко що пише made in Germany се скапа

Коментар

Незнам точно при Тойота какво е нормалното налягане което би трябвало да създава турбината, но стойности 0.4 0.5 ми се виждат малко, от което идва и черния пушек - недостиг на въздух.
                Най - сигурно е монтирането на манометър за налягането на турбото.

Незнам каква "турбо дупка" би трябвало да очаквате от двигател без интерколер. Подобни забавяния на турбо ефекта от по 3-4 секунди са прекалено много.

П.П. Ще помоля колегите да споделят от къде и за какви пари са се сдобили с манометър за налягане на турбото, или от какво друго става?
                Don't hunt IF you can't kill
                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Червената лампичка си свети при претоварване на турбото. Намерете си наклон нагоре и газ колкото може (на топъл мотор). Първо светва зелената и след 3000 - 4000 оборота трябва да светне и червената (зависи вече от модификации по изпускателната и дали е с шнорхел или не).
                  Зима иде

Коментар

Манометър с маркучле и стойка търсете в магазините за китайски боклучки за коли - не давайте повече от 40-50 лв . Лапетата дето си кичат колите за стрийт рейсинг много ги уважават и питайте първия срещнат червен голф2 , той ще ви насочи за най-близко .
                    Друг вариант са манометрите БГ производство-8кинта ги видях в един магазин за ел.материали + шлауфка , но са грозни и бих ги препоръчал , ако временно искате да видите показанията на турбината , да се успокоите и после да свалите манометъра .
                    На който не му светва червената лампичка - или е с мноого лек крак , или има некъв друг проблем .
                    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
                      За никаква неизправност в турбината не говори червения диод . За справки , моля , прочетете техническата документация за съответния модел , в отделната тема на форума ни . Там е посочено и налягането , което да очакваме от турбината .
                      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

До: Турбо-дупка на 2LТ-не усещам...?

И моята е 2-LT,и никога не ми е светкала червената.Вие ме карате,да се замисля да си сваля таблото.
                        878940653

Коментар

Моя червен "идиот" неще да светне или е кръцнат или е изгорял.Ама аз ще се разровя да видя кво става.Може ли някои да каже от къде взема имформация този диод в смисъл мястото

Коментар

Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнение
                            Моя червен "идиот" неще да светне или е кръцнат или е изгорял.Ама аз ще се разровя да видя кво става.Може ли някои да каже от къде взема имформация този диод в смисъл мястото
                            търси датчик към които е вързан маркуч от тръбите за въздуха след турбината или на самата турбина .Само по този начин може да се отчете в какъв режим работи турбото

Коментар

Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнение
                              А като дадеш на контакт не светва ли??
                              Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Колеги, от опитите който проведох с 2L T по измерване на налягането създавано от турбината преди монтирането на интеркулера/ маркуча го закачам непосредстврнно преди всмукателните тръби/ установих следното: със закачен клапан /онзи който пази турбото от претоварване и на Патролите има възможност за регулиране/ налягането беше около 0,4 до 0,6 атм. След изваждане на маркуча, който е свързан /играе роля на обратна връзка/ към клапана и запушването му, нещата се промениха - 0,7 - 0,8 атм. и автомобила "тръгна" . Червената лампа за която говорите светва на около 0,8 атм. т.е. тя отчита критично налягане /или оборото на турбината/. След поставянето на интеркулера/ от Фиат 1,9тди възможно най-големия който намерих/ явно , че налягаето се разпредели в цялата въздушна магистрала, която не е къса/т.н. турбо дупка - при рязко "натискане" се замисля/ и нямаше нужда да използвам клапана. В момента карам без него и със 225/75/16 Pirelli Scorpion поддържам 130км/ч. Та изводите ми са, че турбината трябва да осигурява 06-0,8 атм. за да се усеща нейното присъствие. Ако някой има опит и по -добро обяснение и постижение да го споделя, че май ми се иска да "извадя" още от 70-ката си.
                                0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X