Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на 4Runner

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Къде да разбера нещо повече за лифт на Рънър ?

Първоначално публикуван от anton8503 Преглед на мнение
    Колеги намерих разрешението за висналата задница.
    Задни пружини от мерцедес123 с малко дороботка от оксижена.
    Ефекта е около 9 сантиметра....
    И джипа заприлича на нещо.
    Колега,би ли обяснил малко по подробно!За къде ти трябва оксижена - примерно?
    А пружини от лек автомобил поставени на джип - дали ще издържът на товара?

Коментар

И така оксижена послужи за да направим по-голям диаметър на пружината в основата .
      А леката кола от която са пружините - - - никак не елека само тон и шестотин.

а ето го и ефекта http://www.snimka.bg/album.php?album_id=331210

Цялата работа се свърши в сервиз Волга в София за един ден-мислене
      и три часа работа.
      Антон Иванов 0878651505:)

Коментар

Такаааа..
        Размери - на предния калник 89.5см.
        на задния калник 91.5см.
        На върха на топката на теглича 57см.
        А скоро ще ми доидат гумите 31по10.5по15 bfg all.
        И ТОГАВА ПАК ЩЕ МЕРИМЕ

Коментар

"Работнически" лифт за 4Runner?

Понеже на камиончето (4Runner от 1988 г., с двете врати и стъклопластовия покрив) задникът съвсем му опря в земята, време е да се мисли за ново окачване. От "сиромашки" лифт няма смисъл - по ресьорите вече са добавяни листове и пак висят, торсионите за 20 години сигурно също са се вкочанили. Китовете на ОМЕ или Trail Master по 2,5-3,5 хилки ми идват в повече, та търся междинен вариант - да го наречем "работнически". Целта е нормално поведение на окачването на пътя и извън него, лек лифт е добре дошъл.

Дотук вариантите са следните:

- сглобяване на нови ресьори "на око" при арабина, който се занимава с окачвания за камиони срещу "Родопа" в София - 600 лева за ресьорите с монтажа, избор на амортисьори пак окомерно, торсионите остават същите. Доста неясен резултат, не ме влече.

- Поръчка на компоненти от www.roughtrax4x4.com - само че там официално не предлагат нищо за този модел. Търся компетентно мнение - ако взема ресьори и амове за задния мост на пикапа от същите години (http://www.roughtrax4x4.com/?doc=11&cid=87) и торсиони с предни амове от следващия модел 4Runner (http://www.roughtrax4x4.com/?doc=11&cid=139), ще паснат ли, или ще си ги удрям в главата? Торсионите при тях са едни и същи за всички Surf-ове и Runner-и от '89 до '95, но дали стават за '88? Иначе цените излизат много прилични - около 1300 лв. с ДДС + транспорта за всичко, включая скоби, втулки и т.н.

Всякакви други предложения са добре дошли. Явор/Вромос, имаш ли някакъв вариант? Calmini ми харесват като цена, но марките на джипките са други...
          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от anton8503 Преглед на мнение
            И така оксижена послужи за да направим по-голям диаметър на пружината в основата .
            А леката кола от която са пружините - - - никак не елека само тон и шестотин.

а ето го и ефекта http://www.snimka.bg/album.php?album_id=331210

Цялата работа се свърши в сервиз Волга в София за един ден-мислене
            и три часа работа.
            Би било хубаво да се слагат и снимки от преди лифта, за да се види по нагледно.
            При тези 9 см. не смени ли и амортесьорите ? Иначе сега гумите ти малеят малко , май ще трябват по големички .

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
              Би било хубаво да се слагат и снимки от преди лифта, за да се види по нагледно.
              При тези 9 см. не смени ли и амортесьорите ? Иначе сега гумите ти малеят малко , май ще трябват по големички .
              И те така.

Мисля че всички които пишат в тази тема знаят как им изглеждат джиповете...
              ОТГ.
              Заради това не съм дал снимки преди лифта.

И те така.

Амортесьорите не съм ги сменил още.
              ОТГ.
              Поради тази причина не съм писал за тях.

И те така.
              В предишния коментар преди твоя съм написал.
              ОТГ.
              Чакам да ми дойдат другите гуми които са 31/10.5 /15

Надявам се да съм отговорил на всички въпроси

Коментар

С риск да стана досаден,дълбоко ме интерисува след повдигането,как се държат стандартните амове!Имам чувството,че хода им не е кой знае колко голям!?
                Другото нещо за което искам да питам е,как монтира заводските биалетки на стабилизиращата щанга!?Струва ми се,че ще дойдат малко къси?
                И последно,как се справят задните спирачки...кантара де?
                Благодаря предварително и моля по възможност малко снимки на въпросните детайли по окачването....

Коментар

Здравейте.
                  1. Биалетките въобще не са откачани.
                  2 .Амортесъорите не съм ги сменявал, но ще ги сменя въпреки че се държат добре.
                  3 .Кантара мисля да го повдигна тези дни защото се усеща повишено спиране отзад.
                  4. Пружините все още се наместват и има от време на врема малко странни шумове.
                  5. Обещавам да направя снимки тези дни .
                  И ще снимам и работата по кантара и др.

Коментар

айдееееее
                    Момчета, смених му на Рънера задните пружини с нови от тук:
                    http://www.milneroffroad.com/categor...12229&c=274945
                    колата се навири както си трябва и изчезна пропадналата задница. голям калабалък беше и не снимах "преди и след" но ще направя една снимка за да има мерките.
                    Излязаха около 200 лв. според притежатля на картата и дойдоха за около седмица. Покрай демонтажа се строши едната биалетка та прибавям и още 110 лв. за две биалетки от Магазин - "КСД"
                    и така тотала е на цената на една пружина в Тойота Бг...
                    естествено както казва един приятел "тази част струва три лева, ма не я продават сложена" ма не е голямата интервенция в сервиза ...
                    Старата пружина като я разгледахме имаше 50 % износване там където са се трили витките.
                    Сега си седи в линия и не мисля да я барникам повече. Единственото което ми остана е да разбера защо за 3-ти път си намирам планките на стабилизиращата щанга скъсани ...

Коментар

Приятелю относно планките и аз се чудех но е факт ,късаха се заваряхме пак се късаха и пак заварки.Реших си проблема по следния начин.Шина 0.5 см нагрятя на оксижена с шаблон оригиналната и тампони лично мое производство.Ще забравиш за проблема завинаги.Поздрави.
                      Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                      На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                      Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Повдигане на задница на 4Runner

Започвам първо с едно голямо благодаря на Славин - човека,който ми се нави на акъла и се зае с хич нелесната задача за направата на втулки за пружините на "Тойотата"ми!!
                        Изработката е перфектна,но веднага ми изплуват няколко въпроса?
                        1.Дали няма да възникнат проблеми след монтажа ... имайки впредвид,че едната втулка е тежка 6кг?
                        2.Необходимо ли е да ги прикапя с СО към буфера в горната част на ръкава,тоест да огранича движение и хлопане?
                        3.Въобще би ли възникнал някакъв задочен проблем при експлоатацията на джипа?
                        Въпросите задавам тъй като не съм ползвал подобни "екстри".
                        Иначе всичко започна ето така!...
                        Поздрави!.
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
                          Приятелю относно планките и аз се чудех но е факт ,късаха се заваряхме пак се късаха и пак заварки.Реших си проблема по следния начин.Шина 0.5 см нагрятя на оксижена с шаблон оригиналната и тампони лично мое производство.Ще забравиш за проблема завинаги.Поздрави.
                          При мен къса болтовете, скоро не съм поглеждал дали се е скъсал .

Коментар

До: ПОВДИГАНЕ НА ЗАДНИЦА НА "4РЪНАР"!

Здравей Стефане.

1. Спроед мен няма да имаш праблеми след монтажа заради тежеста.
                            2.Задъжително ги прикапете на 4 точки към шасито, за да се избегне тяхното изплъзване и най-вероятно тропане.
                            3. И освен проблема че някой хора ще се качват още по-трудно отзад,
                            други проблеми не би слeдвало да има...

Коментар

До: ПОВДИГАНЕ НА ЗАДНИЦА НА "4РЪНАР"!

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                              Започвам първо с едно голямо благодаря на Славин - човека,който ми се нави на акъла и се зае с хич нелесната задача за направата на втулки за пружините на "Тойотата"ми!!
                              Изработката е перфектна,но веднага ми изплуват няколко въпроса?
                              1.Дали няма да възникнат проблеми след монтажа ... имайки впредвид,че едната втулка е тежка 6кг?
                              2.Необходимо ли е да ги прикапя с СО към буфера в горната част на ръкава,тоест да огранича движение и хлопане?
                              3.Въобще би ли възникнал някакъв задочен проблем при експлоатацията на джипа?
                              Въпросите задавам тъй като не съм ползвал подобни "екстри".
                              Иначе всичко започна ето така!...
                              Поздрави!.
                              Здрасти, от какъв материал са ?
                              Не би трябвало да тропат, защото ще са винаги под напрежение .
                              Моля те, направи снимки преди да ги монтираш .
                              Относно килата, няма логика да има проблеми, аз лично не хващам разлика дали карам със 70 литра или 20 литра гориво.

пп. навярно имаш чертежи, ако нямаш проблеми, да копираме .

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                                При мен къса болтовете, скоро не съм поглеждал дали се е скъсал .
                                То и за това си има решение високоякостни болтове.Пропуснах да го пиша в предният пост.
                                Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                                На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                                Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X