Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или против интеркулер на TLC70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За или против интеркулер на TLC70

Първоначално публикуван от reichfurrer Преглед на мнение
    А снимки на капака??
    Капака съм го махнал ,тези дни ще го отрежа и ще го снимам

Коментар

Първоначално публикуван от tdiric Преглед на мнение
      И аз.....междинен охладител
      А перка няма ли,защото не мога да видя?Ако няма смисъла е никакъв.
      БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
      TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
      Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Първоначално публикуван от jeepman13 Преглед на мнение
        Има. Ползвал съм комплект от "MITSUBISHI"

Коментар

Първоначално публикуван от jeepman13 Преглед на мнение
          Защо да е никакъв? Въпроса е да има дупка и въздухозаборник на капака? Вярно че на ниска скорост няма да работи, ама на висока ще си охлажда от влизащия от там въздух.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Защо да е никакъв? Въпроса е да има дупка и въздухозаборник на капака? Вярно че на ниска скорост няма да работи, ама на висока ще си охлажда от влизащия от там въздух.
            особено като се има предвид, че най-вопиюща е липсата на мощност при скорости от 80-100кмч (и нагоре)... Ако е направен кадърно, не виждам какво може да бъде "против"
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              особено като се има предвид, че най-вопиюща е липсата на мощност при скорости от 80-100кмч (и нагоре)... Ако е направен кадърно, не виждам какво може да бъде "против"
              Ааа, понякога и в гората с 5км/ч си е достатъчно вопиюща. Той и най-вече при такива условия се включва вентилатора на тия със заводски кулер с вентилатор.

Вентилатора може да се окаже разликата между качване на баир на втора бавна например, и изобщо невъзможността за качването му, понеже на първа бавна може да се окаже че по средата на баира седи на едно място и копа и с 4-те гуми, а на втора бавна да няма нужната мощност да се качи и да глъхне.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Определено джипката върви по-добре, по-бързо набира, горната граница на оборотите като че ли се вдигна.

Коментар

Първоначално публикуван от tdiric Преглед на мнение
                  И аз.....междинен охладител
                  Дали на мен така ми се струва или... тук:

се вижда монтиран сензора на топлата страна а тук:

Първоначално публикуван от reichfurrer Преглед на мнение
                  Не знам как е на 70та серия но на Hilux-а там се мери температура и налягане и това имало връзка с "готвенето" на горивната смес в последствие. Ако е същата ситуация и тук май се получава едната да е по-надеждна а другата да е по-жива... искаше ми се да запитам изпълнителите - това ли са търсели и дали има разлика в правилната насока или просто е станало объркване при монтажа на един от двата охладители?
                  Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
                  Един велосипед също.

Коментар

Първоначално публикуван от djivotno Преглед на мнение
                    Дали на мен така ми се струва или... тук:

се вижда монтиран сензора на топлата страна а тук:

Не знам как е на 70та серия но на Hilux-а там се мери температура и налягане и това имало връзка с "готвенето" на горивната смес в последствие. Ако е същата ситуация и тук май се получава едната да е по-надеждна а другата да е по-жива... искаше ми се да запитам изпълнителите - това ли са търсели и дали има разлика в правилната насока или просто е станало объркване при монтажа на един от двата охладители?
                    И в двата случая сензора е монтиран на едно и също място на охладителя, при мен така ми паснаха маркучите и реално се получава ,че сензора ми е на входа на охладителя. При мен проекта не е завършен, и аз мисля да преместя сензора на изхода
                    Прикачени файлове

Коментар

Да вметна и аз, тези кулерчета са смятани да работят при силна принудителна циркулация на охлаждащия въздух. Не стига само дупка на капака, а трябва и подходящ въздухозаборник, защото влизащият през предната решетка въздух създава налягане под капака, което без така наречената "ноздра" не може да се преодолее.
                      А при каране с ниска скорост и голямо натоварване работи вентилаторът, но той е слабо ефективен.
                      Така че ефект чакайте само при правилно изпълнение и ... скорост

Коментар

Да вметна и аз.
                        преди време монтирах на 3.3 тд патрол кулер отпред пред основния радиатор_-бях качил снимки някъде.Та разликата каква е.При ниска скорост например 30-40 км и в гората разлика никаква.Но прискорост 70-80 колата върви доста добре.Между другото нисана върви с 150 постояна скорост много време.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Да вметна и аз, тези кулерчета са смятани да работят при силна принудителна циркулация на охлаждащия въздух. Не стига само дупка на капака, а трябва и подходящ въздухозаборник, защото влизащият през предната решетка въздух създава налягане под капака, което без така наречената "ноздра" не може да се преодолее.
                          А при каране с ниска скорост и голямо натоварване работи вентилаторът, но той е слабо ефективен.
                          Така че ефект чакайте само при правилно изпълнение и ... скорост
                          Много скоро ще имам реални експлоатационни измервания. Според мен не си прав, но ще видим. Може и аз да не съм.

Коментар

Много скоро ще имам реални експлоатационни измервания. Според мен не си прав, но ще видим. Може и аз да не съм.
                            Как ще измериш увеличаването на мощността? Реално.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Как ще измериш увеличаването на мощността? Реално.
                              Просто ще измеря температурите на входащите газове със и без пуснат вентилатор, както и с махнат изобщо (аз фабрично нямам и в момента мъдря как да го монтирам). Това пряко ще измери ефективността на вентилатора, тоест колко реално охлажда входящия въздух. На вентилатора му дават поток 1000 кубика в час. Нямам идея колко въздух минава през въздухозаборника на скорост, но като имаме в предвид че повечето вентилатори на двигателя в напълно зацепено положение дават 3500-5000, а реално имат доста повече темепратура да свалят, си мисля че ще има някакъв ефект.

А пък ако се стигне до това, може и на диностенд да се отиде. Не е чак толкоз скъпо. Мисля около и под 100лв.

Не вярвам обаче разликата да е повече от 5-10 процента.

Коментар

А пък ако се стигне до това, може и на диностенд да се отиде. Не е чак толкоз скъпо. Мисля около и под 100лв.

Не вярвам обаче разликата да е повече от 5-10 процента.
                                Е, това имах и аз предвид, като казах "реално"
                                Но и другите замервания ще са полезни, спор няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X