Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC120 - има ли блокажи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TLC120 - има ли блокажи?

Днес проведохме последният тест да установим за наличие на блокажи и тракшън контрол в следния състав - дядо владо, peppy, huko, аз и още няколко човека. По препоръка на huko, след като вдигнахме едното колело и сложих на "D" (без никакъв блокаж и на бързи) просто натиснах газта и автомобила падна от трупчето. Грешката при миналия тест беше изцяло моя - оставях колелото да се върти само, без да натискам газта. Явно тракшъна не се задейства при такива обороти. След това вдигнахме предно и задно колело от едната страна. Резултатът беше същия. Без газ върти на място, но като натисна педала, падна от трупчетата. Тогава ми дойде идея да пробваме с три колела във въздуха - оказа се, че тракшъна действа перфектно и движи дори едно колело. Не успя обаче да свали автомобила от трупчетата, защото под колелото имаше лед и напразно буксуваше, но ако беше по-здрава настилка щеше да тръгне.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо
      Бях замръзнал като куче и мозъка тракаше в празния ми череп та не чух добре, ама с "huko" на теста с трите гуми нещо включвахте, изключвахте, а четвъртото колело оставаше да работи?
      Практически тракшъна се опита да подкара на бързи и без блокаж на междинния диф. Пречка се оказа снега под единственото стъпило на земята колело.

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
        Днес проведохме последният тест да установим за наличие на блокажи и тракшън контрол в следния състав - дядо владо, peppy, huko, аз и още няколко човека. По препоръка на huko, след като вдигнахме едното колело и сложих на "D" (без никакъв блокаж и на бързи) просто натиснах газта и автомобила падна от трупчето. Грешката при миналия тест беше изцяло моя - оставях колелото да се върти само, без да натискам газта. Явно тракшъна не се задейства при такива обороти. След това вдигнахме предно и задно колело от едната страна. Резултатът беше същия. Без газ върти на място, но като натисна педала, падна от трупчетата. Тогава ми дойде идея да пробваме с три колела във въздуха - оказа се, че тракшъна действа перфектно и движи дори едно колело. Не успя обаче да свали автомобила от трупчетата, защото под колелото имаше лед и напразно буксуваше, но ако беше по-здрава настилка щеше да тръгне.
        Браво! Най после и разгадахте антибуксуващата система.
        И в крайна сметка аз разбрах следното: На "бързи", без заключен диф, тракшъна се справя. На бързи със заключен диф тракшъна не работи и при повдигане на две гуми, другите две не въртят. На бавни тракшъна работи и схемата е аналогична с първия вариант.
        В тая връзка, искате ли да си отвориме една тема и там да експериментираме с различните системи и блокировки, различни от твърдите блокажи?

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
          Пепи другия път аз ще ти звънна.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=30907
          Абе Божко, това да не е на дебелия тойотата
          Ето тук има малко снимки от теста днес
          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
            Браво! Най после и разгадахте антибуксуващата система.
            И в крайна сметка аз разбрах следното: На "бързи", без заключен диф, тракшъна се справя. На бързи със заключен диф тракшъна не работи и при повдигане на две гуми, другите две не въртят. На бавни тракшъна работи и схемата е аналогична с първия вариант.
            В тая връзка, искате ли да си отвориме една тема и там да експериментираме с различните системи и блокировки, различни от твърдите блокажи?
            Значи, при Ники, тракшъна работи винаги. При блокиране на централния диф, му се изключва само стабилизиращата система. Просто колата иска да й се дава газ, пък тя си се оправя оттам нататък
            Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
              Значи, при Ники, тракшъна работи винаги. При блокиране на централния диф, му се изключва само стабилизиращата система. Просто колата иска да й се дава газ, пък тя си се оправя оттам нататък
              Още по добре. Едно последно уточнение: На бавни може ли с отключен диф?

Коментар

това вече, адаша трябва да каже
                Зима иде

Коментар

На бавни може ли с отключен диф?
                  Може.......зависи през какво
                  П.П. пак сме писали заедно
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На заключен централен диф тракшъна трябва да не работи. Бързите или бавните нямат значение.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                      Абе Божко, това да не е на дебелия тойотата
                      Ето тук има малко снимки от теста днес
                      Тя е,
                      Псува 2 часа след това.
                      no signature no problems

Коментар

Въпросът на колегата Nasori за LJ73, не касае темата за блокажите на ТLC 120, затова го преместих в нова тема.
                        Тойота LJ73 тресе над 80км/ч
                        LZ1PER

Коментар

Извинявай, но сега ти прочетох въпроса. Може само бавни - тогава работят всички системи. Може само блокиран междинен диф - тогава се изключва ESP-то, а тракшъна работи - това го установихме с huko. Може бавни + заключен диф - тогава е аналогично с предишното, т.е. изключва само ESP-то. Предишната ми кола имаше тракшън+ESP, но се изключваха и двете с един бутон. Това ме обърка и мислех, че тук е същото. Всъщност при това положение не разбирам ползата от блокажа на междинния диф.

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                            Извинявай, но сега ти прочетох въпроса. Може само бавни - тогава работят всички системи. Може само блокиран междинен диф - тогава се изключва ESP-то, а тракшъна работи - това го установихме с huko. Може бавни + заключен диф - тогава е аналогично с предишното, т.е. изключва само ESP-то. Предишната ми кола имаше тракшън+ESP, но се изключваха и двете с един бутон. Това ме обърка и мислех, че тук е същото. Всъщност при това положение не разбирам ползата от блокажа на междинния диф.
                            Ами мога да ти покажа на пикапа (няма тракшън). Ако се направи аналогичен на проведените при теб опити, ето какво ще стане.
                            На фул тайм - едно колело във въздуха - само то се върти.
                            На парт тайм (с блокиран централен диф) - ще падне от трупчето.
                            В общи линии, като блокираш централния диф, тракшъна ще смята как да те подкара откъм преден и заден мост, а ако няма блокаж - ще се получава опита с трите колела във въздуха, което първо е относително като резултат, второ - може много по лесно да закъсаш на някой дълъг баир... това като го прочета не съм сигурен дали и сам ще си го разбера
                            В крайна сметка, ако не си с кални гуми, фултайм с тракшън ще даде същия ефект както и блокаж на централен, та и на заден, както се видя и на бабуната
                            Зима иде

Коментар

А какво ще стане с тракшъна, ако един датчик на АBS-а не работи.

Коментар

А какво ще стане с тракшъна, ако един датчик на АBS-а не работи.
                                И той няма да работи, разбира се, както и самия ABS!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X