Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC120 - има ли блокажи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TLC120 - има ли блокажи?

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Блокажа на централния диф изключва тракшъна.
    Ясно. В такъв случай и на бавни го няма.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      ....само от тестовете уточнението - без блокаж на междинния диференциал колата може да си боксува с едно задно колело при здраво стъпил на земята преден мост...
      Тракшъна! Щом го има ще сложи едно рамо.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
        Ясно. В такъв случай и на бавни го няма.
        Защо да го няма?
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Защо да го няма?
          Бавни без блокаж не ми се вярва. Значи на бавни с блокаж го има. Разбирам, искаш да стимулираш засилена мозъчна дейност. Защо в единия случай го има, а в другия го няма.

Коментар

Нищо няма проверено Има блокаж на междинния (без него е скръб виж пост 27), при спускане се включва някаква "стабилизираща" през АБС-то програма и друго нищо иначе разни лампи мигат (както Ники каза като дискотека) но до там!
            П.П. Андро през празниците може да ми се дотъркаляш да проведем същия опит с "патрула" да видиш за какво иде реч, че през клавиатурата е дълго
            Последно редактирано от дядо владо; 25-12-08, 10:00. Причина: допълнение
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тъй като бях изцяло на вълна - блокажи, въобще забравих за тракшъна. Имам лампичка "VSC-TRC", която гасне няколко секунди след запалване на двигателя. При блокиран междинен диф светва "VSC-OFF". Имам лампичка с една количка на хлъзгав път. Възможно ли е да няма тракшън въобще, или пък да не работи? Защото ако има би трябвало поне при едно вдигнато колело във въздуха да се намеси и автомобила да потегли.
              http://www.nakladkibg.com
              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Ники, имаш тракшън, имаш и блокаж на централния диференциал. Когато си включиш блокажа тракшъна се изключва, но системите за потегляне под-наклон си остават включени, аз досега не съм имал проблеми на кал, сняг или лед. Последния път бях легнал на мостовете в една кал и след малко опити напред и назад с включен блокаж и бавни издрапах. А на сняг колата се държи по добре с изключен блокаж. когато си на бавни можеш да си изключиш блокажа от бутона, понякога помага.
                Както всичко знаем, перфектен джип няма. За мене поведението на 120та на пътя и извън него е напълно достатъчно за предназначението му. Ако беше само за калта щеше да е на твърди мостове и на пътя щеше да ти се увиди.
                Поздрави
                Prado
                Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Днес май ще трябва да повторя теста - поне втората част, за да установим има или няма тракшън.

ПП: дядо владо ако е удобно ще ти звънна по-късно.

088 8613380

Коментар

Тракшъна ти е включен винаги, когато запалиш колата. Сега като я вдигнете от едната страна, палиш и без да пипаш нищо (само слагаш на D) - колата ще падне от криковете.
                    Зима иде

Коментар

И още нещо да знаеш, за голяма кал си трябват кални гуми със заводските си само за сухо. С едни кални гуми тази кола прави чудеса, ама как да си туря като карам 90% асфалт. Другия вариант са АТ гуми ама на пътя и те не са цвете.
                      Така че компромиса му е майката, или гуми и хубав офроуд, или калта надалеко.
                      Prado
                      Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

След днешният тест отново със активното съдействие на дядо владо стигнахме до извода - тракшън има, блокаж от вчера е ясно - няма. След консултация със специалист установихме, че като вдигнем във въздуха дори едно колело е нормално тракшъна да не работи. Не знам защо, но е така. Както го описахме вчера - при вдигнати две леви колела във въздуха нищо не помага. И само на "D", и на бавни, и с включен блокаж на междинния диф колата си седи на едно място, а колелата си въртят. При вдигнато само едно задно колело, положението е почти същото. Чак при блокиран междинен диф колата пада от трупчетата. Днешния тест беше само на "полигон". Тракшъна го има и се чува, но много не помага. Може би на заснежен път ще потегли по-лесно. Все пак по препоръка на дядо владо прилагам снимки за да се види, че лек автомобил само с предно или задно не би могъл да премине.
                        Прикачени файлове

088 8613380

Коментар

Погледни тук - тракшъна спира колелото във въздуха, не вярвам да не става на Тойотата.
                          Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                            спира колелото във въздуха, не вярвам да не става на Тойотата.
                            Първо да си призная "ABS"-и съм чел но, "тракъшън"-и не съм
                            Вчера след като Ники си тръгна, направих няколко неуспешни опита да се напия и понеже "във виното е истината" стигнах до заключението че тракшъна (поне на тази Тойота) както и "ABS"-а (като сисмема изобщо) се включва при някаква минимална скорост и тогава реагира на разлика в скороста на въртене на колелата (отстрани се чува и вижда, а карайки, Ники каза че се и усеща) върху заснежения неравен терен, докато при старт от място (пропаднало в дупка или вдигнато на трупче колело) не включва
                            Всеки който иска е добре дошъл с колата си, да вдигаме, да се пулим и чешем по главите ......въпреки теорията за виното и истината, тестовете ще се провеждат без участието на алкохал
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                              След днешният тест отново със активното съдействие на дядо владо стигнахме до извода - тракшън има, блокаж от вчера е ясно - няма. След консултация със специалист установихме, че като вдигнем във въздуха дори едно колело е нормално тракшъна да не работи. Не знам защо, но е така. Както го описахме вчера - при вдигнати две леви колела във въздуха нищо не помага. И само на "D", и на бавни, и с включен блокаж на междинния диф колата си седи на едно място, а колелата си въртят. При вдигнато само едно задно колело, положението е почти същото. Чак при блокиран междинен диф колата пада от трупчетата. Днешния тест беше само на "полигон". Тракшъна го има и се чува, но много не помага. Може би на заснежен път ще потегли по-лесно. Все пак по препоръка на дядо владо прилагам снимки за да се види, че лек автомобил само с предно или задно не би могъл да премине.
                              Ники, извинявай обаче не те разбрах.
                              При вдигнати задна и предна гума, колата тръгва ли? С включен ТК. При следните положения:
                              1. На бързи, с блокаж и без блокаж.
                              2. На бавни, с блокаж и без блокаж.
                              Благодаря предварително.
                              Последно редактирано от Аndro 160; 26-12-08, 12:07.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                                Първо да си призная "ABS"-и съм чел но, "тракъшън"-и не съм
                                Вчера след като Ники си тръгна, направих няколко неуспешни опита да се напия и понеже "във виното е истината" стигнах до заключението че тракшъна (поне на тази Тойота) както и "ABS"-а (като сисмема изобщо) се включва при някаква минимална скорост и тогава реагира на разлика в скороста на въртене на колелата (отстрани се чува и вижда, а карайки, Ники каза че се и усеща) върху заснежения неравен терен, докато при старт от място (пропаднало в дупка или вдигнато на трупче колело) не включва
                                Всеки който иска е добре дошъл с колата си, да вдигаме, да се пулим и чешем по главите ......въпреки теорията за виното и истината, тестовете ще се провеждат без участието на алкохал
                                Значи, тракшъна брои зъбите, както и ABSa, но той реагира, когато скоростта на някое колело надвиши значително тази на другите и му бие спирачката. Опитът с едно колело във въздуха е аналогичен на едно колело на лед и не ми се вярва точно тогава да не реагира . Може би, без да искате сте го изключили - след запалването на колата не трябва да натискате никакви копчета и разните жълти триъгълничета не трябва да светят на таблото - те са обозначение за изключено.
                                Освен, че бие спирачка, някои тракшън системи отнемат и газта, което е интересно да си настъпил до дупка, а оборотомерът си стои на 1500 оборота примерно.
                                Екперимент за тракшъна трябва да направите, когато колата е на фултайм, демек със свободен централен диф.
                                Зима иде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X