каква марка масло да избера, toyota rav-4 benzin2000, 95г.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Rav4 - какво масло?
Свий
X
-
До: как да си избера масло за toyota rav 4
По принцип марката си е избор на клиента. Доколкото съм запознат маслото, което Тойота използват е Валволин (нищо, че на тубата пише Тойота; Тойота масло не правят). Естествено, никой не те задължава да сложиш него. Аз например карам само с Мотул. Поинтересувай се за маслата- ментета и гледай да не вземеш някои от тях, има много такива в България.
Спазвай само следните характеристики:
- за двигателното масло: SAE 10W30
- за скоростната кутия: SAE 75W90 (ръчна скоростна кутия)
- за заден диференциал: SAE 90
Колега Джамбазов, човека пита за МАРКА, а не характеристики, ако не можеш да дадеш съвет, не слагай леко злобното "Ти как мислиш да го направиш?"
Можеш просто да кажеш ти с какво масло си караш колата и да дадеш мнение за него.Последно редактирано от trambabov; 23-09-08, 19:09.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireice Преглед на мнениеПо принцип марката си е избор на клиента. Доколкото съм запознат маслото, което Тойота използват е Валволин (нищо, че на тубата пише Тойота; Тойота масло не правят). Естествено, никой не те задължава да сложиш него. Аз например карам само с Мотул. Поинтересувай се за маслата- ментета и гледай да не вземеш някои от тях, има много такива в България.
- за скоростната кутия: SAE 75W90 (ръчна скоростна кутия)
- за заден диференциал: SAE 90
Колега Джамбазов, човека пита за МАРКА, а не характеристики, ако не можеш да дадеш съвет, не слагай леко злобното "Ти как мислиш да го направиш?"
Можеш просто да кажеш ти с какво масло си караш колата и да дадеш мнение за него.
Само да попитам ти защо реши че това са маслата за тая кола?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеВ момента две фирми бутилират масла за Тойота Европа. Нито една от тях не е Валволин. Аз питам колегата (къде видя злобното) с най-добри чуства на какво се е спрял. И какво води изборът му.
Само да попитам ти защо реши че това са маслата за тая кола?Последно редактирано от trambabov; 23-09-08, 22:52.
Коментар
-
Значи колегата да кара с Мотул. Не ми се спори. Тойота препоръчва класове масло, като вискозитета е определящ за определените пазари, като определящ е климата, ако се кара в Аляска ще препоръчат 0W20, ако е в Африка ще се препоръчва 20W50. Мотора на рава от 1995година може да се кара със всякакво масло, за нашите климатични условия най подходящо е 5W40 или 10W40, не е проблем и да се кара с 15W40. Самата марка е въпрос на вкус и лични предпочитания. Ланд крузера 4.0 дизел си карам с Приста лидер 15W40, Королата 2.0 дизел с Кастрол 15W40, Авенсиса 1.8 бензин с Аджип 10W40, а яриса с Тойота 5W40, като станат на по 300 000 ще споделя впечатления кое масло как се държи, дотогава всичко е теория.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеЗначи колегата да кара с Мотул. Не ми се спори. Тойота препоръчва класове масло, като вискозитета е определящ за определените пазари, като определящ е климата, ако се кара в Аляска ще препоръчат 0W20, ако е в Африка ще се препоръчва 20W50. Мотора на рава от 1995година може да се кара със всякакво масло, за нашите климатични условия най подходящо е 5W40 или 10W40, не е проблем и да се кара с 15W40. Самата марка е въпрос на вкус и лични предпочитания. Ланд крузера 4.0 дизел си карам с Приста лидер 15W40, Королата 2.0 дизел с Кастрол 15W40, Авенсиса 1.8 бензин с Аджип 10W40, а яриса с Тойота 5W40, като станат на по 300 000 ще споделя впечатления кое масло как се държи, дотогава всичко е теория.
Коментар
-
Не се шегувам, маслото надхвърля с много изискванията за клас масло за двигател 12НТ. А и го сменям на максимум 5000км. Маслата се и окисляват и е препорачително на около една година да се сменят. Джипа си го карам малко, а и към маслото слагам добавчица.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireice Преглед на мнениеАз например карам само с Мотул. Поинтересувай се за маслата- ментета и гледай да не вземеш някои от тях, има много такива в България.
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеЗначи колегата да кара с Мотул. Не ми се спори. Тойота препоръчва класове масло, като вискозитета е определящ за определените пазари, като определящ е климата, ако се кара в Аляска ще препоръчат 0W20, ако е в Африка ще се препоръчва 20W50. Мотора на рава от 1995година може да се кара със всякакво масло, за нашите климатични условия най подходящо е 5W40 или 10W40, не е проблем и да се кара с 15W40. Самата марка е въпрос на вкус и лични предпочитания. Ланд крузера 4.0 дизел си карам с Приста лидер 15W40, Королата 2.0 дизел с Кастрол 15W40, Авенсиса 1.8 бензин с Аджип 10W40, а яриса с Тойота 5W40, като станат на по 300 000 ще споделя впечатления кое масло как се държи, дотогава всичко е теория.
Коментар
-
Виж това, в други прграми има още по големи разлики.Прикачени файлове
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеВиж това, в други прграми има още по големи разлики.
Това препоръки от Тойота ли са или от дилъра в България.
Щото в официалните сервизи (не само в България) е масова практика да се слага най-евтиното масло от варела.
Коментар
-
Ами не мисля че е практика. Поне на местата които аз знам не е така. Няма да споря. Всеки каквото му е кеф си кара. Аз само препоръчвам, ако е минерално да се сменя максимум на 7000, ако е синтетика на 10 000км, за бензинови. (лично мнение).
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеАми не мисля че е практика. Поне на местата които аз знам не е така. Няма да споря. Всеки каквото му е кеф си кара. Аз само препоръчвам, ако е минерално да се сменя максимум на 7000, ако е синтетика на 10 000км, за бензинови. (лично мнение).
Покажи, според ПРОИЗВОДИТЕЛЯ, маслото за двигателя на Рав4 с каква спецефикация е и на колко хиляди се сменя.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар