Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TOYOTA Land Cruiser 79 - VDJ, GRJ или HZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: TOYOTA Land Cruiser 79 - VDJ, GRJ или HZJ

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    .... Особенно във варианта дизел, ръчка, 24 клапана дизел. ....
    Съгласен
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Защо 79, а не 78? Според мен с покривна палатка като на Андрю Сейт Пиер Уайт е по добре от варианта на Рони Дал и компания.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Като стана дума за рязане, извращения и защо така, защо иначе

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13312918_601586930004844_5219495599471640815_n.jpg
Прегледи:1
Размер:81.6 КБ
ID:5821823 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13315577_601586973338173_1174695280636829396_n.jpg
Прегледи:1
Размер:51.6 КБ
ID:5821824

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Сега па и на лични.....а ние простите от къде да го научим?То верно,че ще ходя края на Октомври до Вегас да почерпи за новия гараж ма пак ли за коли да си говорим?

Заеби личните,карай по същество на безлични
          Точна дата знаеме ли вече , че нямам търпение да почерпя . Ти остави това , ще продавам ГЛ-а , че си имам нова либофф ( 2013 Ауди S6) .
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:71954874_10216086859789661_1585679381399863296_n.jpg
Прегледи:2
Размер:46.7 КБ
ID:5821828
          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
            Защо 79, а не 78? Според мен с покривна палатка като на Андрю Сейт Пиер Уайт е по добре от варианта на Рони Дал и компания.
            Това ли имаш предвид?

Ако да... това е за двама, май си пропуснал, че вмомента сме с AUTOHOME Overland L (180 x 220 cm) и прогресивно ни отеснява... Не че търся палто за копчето... има много други причини, поради които харесвам double cab повече от troop career... Например лесно се прави система за "оставяне" на целия къмпинг отсек на 4 крака и имаш кола на разположение да ходиш за бира, без да събираш кервана... Нещо като къмпинг ремарке, което обаче вместо да влачиш си возиш... В онази тема за удължаването на Патрула има снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              Това ли имаш предвид?

Ако да... това е за двама, май си пропуснал, че вмомента сме с AUTOHOME Overland L (180 x 220 cm) и прогресивно ни отеснява... Не че търся палто за копчето... има много други причини, поради които харесвам double cab повече от troop career... Например лесно се прави система за "оставяне" на целия къмпинг отсек на 4 крака и имаш кола на разположение да ходиш за бира, без да събираш кервана... Нещо като къмпинг ремарке, което обаче вместо да влачиш си возиш... В онази тема за удължаването на Патрула има снимки.
              На това "troopy" може да не се реже тавана, а да си се монтира нормалния AUTOHOME Overland L отгоре. Вътре може да се направи конструкция, подобна на тази на момчетата от Roads of Asia, и става спокойно за 4 души и нещо, с много малко зор за разпъване. И тежките неща са на пода (без палатката). Другото с модула, дето се сваля отзад на 4 крака, много тегава работа ми изглежда. Гледах такова по ютюб, направо ми се стегна душата. Но това съм си аз

Като стана дума за Рони Дал, на него му писна от тия работи и премина към доста по-олекотен вариант.

Коментар

Рони Дал мина на ремарке с покривна палатка, заради голямото тегло на канопи-то и остави отзад само Проджект Блек.
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
                  На това "troopy" може да не се реже тавана, а да си се монтира нормалния AUTOHOME Overland L отгоре. Вътре може да се направи конструкция, подобна на тази на момчетата от Roads of Asia, и става спокойно за 4 души и нещо, с много малко зор за разпъване. И тежките неща са на пода (без палатката). Другото с модула, дето се сваля отзад на 4 крака, много тегава работа ми изглежда. Гледах такова по ютюб, направо ми се стегна душата. Но това съм си аз

Като стана дума за Рони Дал, на него му писна от тия работи и премина към доста по-олекотен вариант.
                  Така е, решения бол. Има палатки 250 х 240, които си се монтират на всяка дълга база и задоволяват всички изисквания за комфортно спане на 4-ма. Но мен ме кефи тази концепция... A да, и 79 double cab е по дълга база от 78

Коментар

Всичко е много хубаво, Сашо е почел малко за тойотите и се е понапомпал със теоретични знания. Тази тема ми напомня за поредица от теми в миналото на този форум на тема какъв експедиционен автомобил искам да си направя, където авторите сложиха лигавниците и изредиха всичко шарено и хубаво на Autohome, АRB и т.н. В това време, хора като Валентин Дрехарски обиколиха Азия с Опел Астра. Не е знаел, че не става.

Без намерения да обидя никой, от пишещите в момента в раздел тойота, се сещам само за Руси, който може да каже защо тази тойота или подобна и този мотор или онзи, защото го е практикувал - Африка и Южна Америка. За всички останали, които така решително говорят за +/- на двигателите изредени в тази тема, без да са ги имали и то на няколко лични автомобили само мога да се усмихна.

Успех в решението на задачата в случая, която за мен поне остава неясна.

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                      Точна дата знаеме ли вече , че нямам търпение да почерпя . Ти остави това , ще продавам ГЛ-а , че си имам нова либофф ( 2013 Ауди S6) .
                      Няма точна дата,че ми се събра работа.ГЛчето колко му търсиш?Само да знам кога идвам и ще пиша
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Ее, Яро, тя темата беше дефинирана изначално за бира и за кола като от ония теми Не специфично оттука веднага през Африка право към Южна Америка Наведнъж, без почивки

П.П. Аз му казах на Сашо, че ще ни подкараш, ама...
                        Последно редактирано от nissan_gr; 02-10-19, 17:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          Без намерения да обидя никой, от пишещите в момента в раздел тойота..............,
                          Няма Яро, не се притеснявай. Всичко е наред.

Виждал съм такива тойоти на снимка, интересни са ми и съм се понапомпал с теоретичнни познания и въпроси на които хора като Руси, сигурно и някой друг... имат какво да кажат. Аз в началото на темата писах, че е за по бира, но не съобразих, че заглавието е за бар наздраве, а не за раздел тойота... Моя грешка.
                          П.С. Факт, че до Азия с кола и аз само с Опел (омега) съм ходил. Явно са добри...

Коментар

Аз понеже в Азия съм карал само 40-50-60-70-80-90 и Кия ще си трая.

ПП понеже и там основно се кара по път, най приятна беше рандо куруза пурадо.
                            Голямото дизел на 80 имаше друга особеност - подкарваш на първа и после ръчкаш произволна скорост между втора и пета и върви еднакво.
                            Най ме кефеха пикапите 70 чисто визуално.
                            Последно редактирано от turtey; 02-10-19, 17:51.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Привет,
                              Аз само следя Тойота форума, тъй като миналта година се сдобих с 73ка за леки семейни офроуд разходки........

Не съм сигурен дали има връзка с конкретната тема, но срещнах тази Тойота с чешка регистрация по пътищата в Албания

Коментар

Добре де, аз като знам с теглото на стотицата (и липсата си на опит) колко бедствам и съм на нокти по разни калища и наклони, такава висока тенекиена колиба няма ли да е дяволски нестабилна??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X