Колеги кажете какви масла да слагам на предния и задния LCD диференциал - TOYOTA 4RUNNER 2.4TD
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масла за диференциали
Свий
X
-
От: Масла за диференциали
Абсолютно!Първоначално публикуван от traun Преглед на мнениеДоволен съм от Бардал...
Коментар
-
[QUOTE=Гюлето;3339078]Колега,ще ти напиша в кой възел какво количество,избора на марки масла си е твой. Скоростна кутия 2,2л. раздатка1л. заден диф.2,5л. Преден диф.1,1л. Има масла специално за ЛСД.[/Q
Супер благодаря ама и вискозитета май е важен особено за задния. Мисля че трябва да е 75/140` но не съм сигурен а нямам и user manual.
Коментар
-
За Хадо познавам лично началника на Хадо БГ.Първоначално публикуван от Vladimir1948 Преглед на мнениеМного добри отзиви има и за масла и добавки XADO
Въпреки убеждаването ми да сложа добавка в скоростите ми-не посмях.Иначе имат хубави продукти според някои!Не съм ги пробвал въпреки връзките си!
На дифовете си турнах това
и според мен си заслужава!
Bardahl - GEAR OIL 4005 LS 75W140
СПЕЦИФИКАЦИИ: API GL5 SAE J2360
ХАРАКТЕРИСТИКИ:
100% синтетично трансмисионно масло, специално разработено за диференциали с блокаж и скоростни кутии на стандартни, спортни и off road автомобили. Подходящо както за хипоидни предавки, така и за самоблокиращи диференциали, подложени на високо натоварване работещи при високи температури продължително време. Благодарение на съдържащата се BARDAHL POLAR PLUS-FULLERENE, гарантира максимална защита на механизмите от износване дори и при свръхтежки натоварвания. Предпазва от корозия и окисление. Осигурява по-голяма ефективност на трансмисията, редуцира разхода на гориво. Изключителна производителност при ниски температури. Отлични противопенни свойства. Подобрява предавателната способност и позволява гладки и прецизни превключвания. Подходящо за BMW с LS диференциали.
Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
На преден, заден диференциал скорости раздатка навсякъде ли го сложи, поне така го даватПървоначално публикуван от traun Преглед на мнениеЗа Хадо познавам лично началника на Хадо БГ.
Въпреки убеждаването ми да сложа добавка в скоростите ми-не посмях.Иначе имат хубави продукти според някои!Не съм ги пробвал въпреки връзките си!
На дифовете си турнах това
[ATTACH=CONFIG]961946[/ATTACH]
и според мен си заслужава!
Bardahl - GEAR OIL 4005 LS 75W140
СПЕЦИФИКАЦИИ: API GL5 SAE J2360
ХАРАКТЕРИСТИКИ:
100% синтетично трансмисионно масло, специално разработено за диференциали с блокаж и скоростни кутии на стандартни, спортни и off road автомобили. Подходящо както за хипоидни предавки, така и за самоблокиращи диференциали, подложени на високо натоварване работещи при високи температури продължително време. Благодарение на съдържащата се BARDAHL POLAR PLUS-FULLERENE, гарантира максимална защита на механизмите от износване дори и при свръхтежки натоварвания. Предпазва от корозия и окисление. Осигурява по-голяма ефективност на трансмисията, редуцира разхода на гориво. Изключителна производителност при ниски температури. Отлични противопенни свойства. Подобрява предавателната способност и позволява гладки и прецизни превключвания. Подходящо за BMW с LS диференциали.
Коментар
-
Не!Тва е само за дифовете!За скоростите ми е АТФ+4!За раздатката е също определено.Виж ми поТписа,не съм Тойотко!
Тфа при мен ситуацията де...
За мен персонално в момента /времената ин диз моумент/ Бардал са по по най...звучи като реклама НО,работния бус /тоя дето ми сервира хляба на масата/ го подкарах с Бардал и в маторя и в скорости/диференциал и ИМА разлика!!!!На Жипо сложих в дифовете,лично мнение,има разлика,не е ефтино,приготвил съм и за маторя!!!
При следваща смяна на скорости /жипа/ ще сложа бардал АТФ+4!
Та това е мое мнение,неангажиращо никого...Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
Колега,каква е цената за литър? И от кое представителство мога да го намеря?Първоначално публикуван от traun Преглед на мнениеНе!Тва е само за дифовете!За скоростите ми е АТФ+4!За раздатката е също определено.Виж ми поТписа,не съм Тойотко!
Тфа при мен ситуацията де...
За мен персонално в момента /времената ин диз моумент/ Бардал са по по най...звучи като реклама НО,работния бус /тоя дето ми сервира хляба на масата/ го подкарах с Бардал и в маторя и в скорости/диференциал и ИМА разлика!!!!На Жипо сложих в дифовете,лично мнение,има разлика,не е ефтино,приготвил съм и за маторя!!!
При следваща смяна на скорости /жипа/ ще сложа бардал АТФ+4!
Та това е мое мнение,неангажиращо никого...Последно редактирано от Гюлето; 27-06-18, 20:04.
Коментар
-
Аз също съм го ползвал за заден диф. но много се "разпенва " с висока скорост и го изхвърля през отдушника. Карал съм и с бардал 75w140, но съм най-доволен от Motul 75w140. За Motul-а обече без никакви добавки.Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнениеПоради липса на Бардал днес сипах от то[ATTACH=CONFIG]962161[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]962162[/ATTACH]ва.
Бардал и Мотул пазарувам от prospeed в СофияПоследно редактирано от alecks; 02-07-18, 18:00.
Коментар
-
Ами и аз не съм сложил добавка, то маслото си е за ls дифове.Първоначално публикуван от alecks Преглед на мнениеАз също съм го ползвал за заден диф. но много се "разпенва " с висока скорост и го изхвърля през отдушника. Карал съм и с бардал 75w140, но съм най-доволен от Motul 75w140. За Motul-а обече без никакви добавки.
Бардал и Мотул пазарувам от prospeed в София
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар