Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсан колянов вал Toyota 4runner 2L-T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скъсан колянов вал Toyota 4runner 2L-T

И аз съм имал случѝ със скъсан вал еѝ така от нищото,но моя го скъса отпред до демпферната шаѝба. Двигателя долу и ако е само за вал,взимаш вал втора употреба,ама го пазари заедно с основните и биелните лагери. Слагаш направо на твоя мотор и даваш газ.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнение
      И аз съм имал случѝ със скъсан вал еѝ така от нищото,но моя го скъса отпред до демпферната шаѝба. Двигателя долу и ако е само за вал,взимаш вал втора употреба,ама го пазари заедно с основните и биелните лагери. Слагаш направо на твоя мотор и даваш газ.
      ....това ще рече че някой преди това при опит да свали зъбното колело ,го е греял с оксижена примерно ,тъй като не е могъл да свали колелото от вала поради клеасване.......
      Пфууу,не успях да се добера до блока ти .....

Коментар

Вала е скъсан на последната шийка.
        И аз съм имал случѝ със скъсан вал еѝ така от нищото,но моя го скъса отпред до демпферната шаѝба.

Нормално е да се случи това като се пренебрегва дисциплината "Динамика и трептения в ДВГ".

Още веднъж искам да предпазя тези, които искат да спестят нянкой лев като прилагат неподходящи решения и се вкарват в нови приключения. Спестяването на демпферите, дали отпред или отзад на коляновия вал, рано или късно ще доведе до късане на вала.
        Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Здравейте колеги. Ето малко информация по темата.
          Двигателя на добичето е разглобен на съставни части. Коляновия вал е скъсан на последната шийка. Буталото с биелата са зле. Биелата е леко крива ВИДИМО, а буталото е надрано. Двигателя вътре е черен катран, все едно никога не съм сменял маслото на мотора ужас. След разглобяване на мотора видяхме че има проблем и с 4 ти клапан. Челото на клапана е на "язви " все едно мишка го е яла
          До колкото разбираме и виждаме мотора е отварян преди. Всяка една гарнитурка е понамазана с черен силикон. Не знам колко това е практика по сервизите или в чужбина но си личи и то доста че е отварян някога за нещо.

Доста хора погледнаха мотора всеки се изказа какво мисли по въпроса и вече не знам на кой да вярвам, не знам какво е точно причината за проблема със скъсания вал освен предположенията за маховика. Не съм направил снимки но тези дни ще направя и ще ги кача тук и вие като по запознати да изкажете мнение по темата.

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
            Здравейте колеги. Ето малко информация по темата.
            Двигателя на добичето е разглобен на съставни части. Коляновия вал е скъсан на последната шийка. Буталото с биелата са зле. Биелата е леко крива ВИДИМО, а буталото е надрано. Двигателя вътре е черен катран, все едно никога не съм сменял маслото на мотора ужас. След разглобяване на мотора видяхме че има проблем и с 4 ти клапан. Челото на клапана е на "язви " все едно мишка го е яла
            До колкото разбираме и виждаме мотора е отварян преди. Всяка една гарнитурка е понамазана с черен силикон. Не знам колко това е практика по сервизите или в чужбина но си личи и то доста че е отварян някога за нещо.

Доста хора погледнаха мотора всеки се изказа какво мисли по въпроса и вече не знам на кой да вярвам, не знам какво е точно причината за проблема със скъсания вал освен предположенията за маховика. Не съм направил снимки но тези дни ще направя и ще ги кача тук и вие като по запознати да изкажете мнение по темата.
            .......някой преди теб е правил нещо и се е мъчил да сваля зъбното колело на агр. ремък , то е било клеасало, и се е наложило да го греят с оксижена......това е моята теория, но .....
            Случвало ми се е и на мен да се счупи кол. вал......

Коментар

Еми не съм съгласен че неможе да се заменя демпфера,правил съм процедурата и си кара без проблем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X