Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не може да загрее мотора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не може да загрее мотора

Стария мотор имаше шупла в блока между втори и трети цилиндър и прецених,че предстоящият ремонт ще е с неизвестен изход и предпочетох замяната с цял двигател. Нещо ме влече да купя нов датчик за температурата - още един.......предчувствие някакво. Не, че ще се оправи загубата на антифриз, но поне едната беля да махна. Утре ще докладвам пак.

Коментар

Няма смисъл. Първо измери температурата около датчика.

Коментар

Ок. Обаче се сещаш,че не мога да бръкна във антифриза,щото ще ме окъпе. За да е да речем 90 градуса водата около датчика, колко трябва да е температурата на метала отгоре? Не ми се вярва и тя да е толкова въпреки топлопроводимостта. Какви параметри да очаквам за редовни?

Коментар

Температурата на метала и на водата под него се различават с части от градуса.

Коментар

При положение че си сменил термостата, направи ли проверката на piron45 за маркуча и радиатора?И сутрин на студено като запалиш какво излиза отзад?Ако все още имаш антифриз в системата след такова доливане, и го гори в началото, може и да замирише, а и цветът на пушека може да покаже.Но пак ти препоръчвам развъртане на студено със подгревните свещи махнати и на един картон залепени салфетки/чувствителна хартия сложен върху отворите на свещите.Та каквото и да изпръска да остане на хартията за да го видиш.Че не се препоръчва гледане отблизо/отгоре пък хич.И за всеки случай да попитам как ти е маслото-има ли смесване с антифриз/вода и харчи ли го за пробега който си минал досега от пуска на този ДВГ?
            1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
              Ок. Обаче се сещаш,че не мога да бръкна във антифриза,щото ще ме окъпе...
              Ела утре и ще ти измеря температурата във всяка една точка. Въпреки, че е безсмислено ...
              Само се обади предварително, че излизам по задачи от време на време, а и да видя дали има батерии, че седи на рафта неизползваем от маса време.

Коментар

Аве Ясен го каза много ясно ,докато не се оправи загубата на антифриз температурата няма смисъл да се гледа,тя е просто следствие.

Коментар

Отвий свещите както каза колегата и всичко ще стане ясно.
                  Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
                  Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Благодаря за отговорите. Масло за сега не мога да установя да гълта или да го меша с антифриза. Ще направя първо пробата с отвитите свещи и тогава ще търся Andro 160. Иначе като паля сутрин / от гараж около 10 градуса околна температура/ пали на секундата, отзад не мога да различа никакъв дим - нито бял,нито черен.

Коментар

Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
                      ... Ще направя първо пробата с отвитите свещи ...
                      А знаеш ли, че трябва да изключиш нагнетяването към дюзите? Щото ще хвърли нафта през отворите на свещите и нищо няма да разбереш.
                      И знаеш ли как да изкючиш нагнетяването?

Коментар

Андро, прав си за нафтата, ама аз не му написах като разчитам че ще успее да различи на салфетките кое е нафта и кое антифриз/вода.Пък и очаквам само от един, най-много два съседни цилиндъра да излезе нещо шарено.Другите ще са само нафта и по-вероятно да са крайните.Благодаря ти за допълнението!
                        Мето

Коментар

Какво ще прави при спукана глава (между два цилиндъра примерно), или турбо? Трябва да се отстрани или поне локализира незабавно. Тогава може да може и така да си кара.
                          п.п. не е най- добрата охладителна система, а този и 2литровия турбодизел са си с тази болест и най- вече главата.
                          Последно редактирано от veskov; 11-03-15, 21:41.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Колеги,забавям малко тестовете , че вчера за малко в движение да ми падне задната врата барабар с резервната гума на нея. Направо щеше да стане мазало. От ЕГН-то на купето и амортизацията, оста на двете панти се е счупила в горната част. Как не падна вратата не знам. В момента правя чудеса от храброст да избия остатъците от оста в пантите. Направо си разпробивам ,не избивам,че е станало заварка направо. Иначе, по интуиция купих нов датчик за температурата. Бях си записал показанията на стария преди да го монтирам при стайна температура. Показваше 1050 Ома,като бавно увеличаваше съпротивлението. Аз реших, че е много чувствителен към околната температура. Вчера замервам новия при същите условия - закова на 851 Ома и не мръдна. Ако се окаже проблема със незагряването за 10 лева направо ще се гръмна. Иначе за разхода на антифриз ще направя проверката или направо ще я карам на Тони да я лекува. Ще докладвам задължително какво се случва. Благодаря на всички.

Коментар

Victorio, братле, разгледай я тази кола по-обстойно, че става опасно не само за теб, ами и за нас дето караме след теб!Че тука ние хвърляме боб, дето казват колегите, ама май ще трябва и да ни се лее куршум против уплах!!!
                              Успех с вратата, а като смениш датчика и издухаш цилиндрите, ни кажи за какво иде реч!

Коментар

Май се задава нова тема за "превратностите на късмета".
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X