Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Показатели на дюзи - ТЛК 120

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Показатели на дюзи - ТЛК 120

Здравейте колеги!

От няколко месеца и аз мога да се похваля с нова придобивка - тлк120, 2006 г. Преди няколко месеца (преди покупката) и правих диагностика в Тойота и тогава имаше забележка "дюзи с лоши показатели". Конкретните показатели бяха: 1 -2,1; 2 -2,2; 3 +4; 4 -2,1. Трябва да отбележа, че колата беше топла когато правиха тази диагностика. Преди месец направих замерване във ВИП сервис и отново всички показания бяха над +/- 2. Днес отново направих диагностика в Тойота и изненада - всички дюзи дават показатели в нормата (от Тойота не ми дадоха конкретните показатели защото "няма нищо за отбелязване/притеснение". Аз тъкмо се бях нагласил да сменям дюзите, защото много се наплаших като чета коментарите във форума и сега съм изненадан (и щастлив!), че поне за момента не са налага да сменям дюзи. Но въпросът ме е има ли някой идея какво точно се случва? Как така изведнъж показателите влязоха в норма? Слагъл съм добавка за гориво един единствен път за целия период (преди второто замерване). Важно е да отбележа, че днес диагностиката беше направена на абсолютно студен двигател - единственото овяснение, което аз имам за резултата. Благодаря предварително на всички включили се в дискусията!
    Последно редактирано от svelinov; 19-09-14, 15:06.

От: Показатели на дюзи - ТЛК 120

Първоначално публикуван от svelinov Преглед на мнение
    Здравейте колеги!

От няколко месеца и аз мога да се похваля с нова придобивка - тлк120, 2006 г. Преди няколко месеца (преди покупката) и правих диагностика в Тойота и тогава имаше забележка "дюзи с лоши показатели". Конкретните показатели бяха: 1 -2,1; 2 -2,2; 3 +4; 4 -2,1. Трябва да отбележа, че колата беше топла когато правиха тази диагностика. Преди месец направих замерване във ВИП сервис и отново всички показания бяха над +/- 2. Днес отново направих диагностика в Тойота и изненада - всички дюзи дават показатели в нормата (от Тойота не ми дадоха конкретните показатели защото "няма нищо за отбелязване/притеснение". Аз тъкмо се бях нагласил да сменям дюзите, защото много се наплаших като чета коментарите във форума и сега съм изненадан (и щастлив!), че поне за момента не са налага да сменям дюзи. Но въпросът ме е има ли някой идея какво точно се случва? Как така изведнъж показателите влязоха в норма? Слагъл съм добавка за гориво един единствен път за целия период (преди второто замерване). Важно е да отбележа, че днес диагностиката беше направена на абсолютно студен двигател - единственото овяснение, което аз имам за резултата. Благодаря предварително на всички включили се в дискусията!
    На студен двигател корекциите не са актуални.
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
      На студен двигател корекциите не са актуални.
      А защо да не са актуални? От Тойота специално ме помолиха да оставя колата предишния ден за да я закачат студена?

Коментар

Към горното добавям само ,че корекциите които виждаш не са 100%-ов показател за истинското състояние на дюзите .А и когато са в (-) въобще пък няма какво да се притесняваш.
        РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Точно така. Датчика на КВ мери ъгловата скорост на КВ при работата на всеки цилиндър и като отчете разлики наняся корекции в количеството гориво, като се стреми да изравни работата на всички цилиндри. Дали е от дюзи, дали е от неравномерно износване на цилиндровата група, този показател не дава яснота. При всички положения обаче, този показател +4 изисква внимание и се почва с дюзи.
          На какви км. е ТЛК-ато?

Коментар

Ходи да видят дюзите, това е слабото място на ТЛК120! Андро при лоша нафта и на 50 000 има изтропали 120ки, просто хич не обичат кофти гориво. При такива голями разлики аз бих отишал в сервиз за дюзи да се проверят механично, че последствието е нов двигател 28 000лв струва

Коментар

Първоначално публикуван от svelinov Преглед на мнение
              А защо да не са актуални? От Тойота специално ме помолиха да оставя колата предишния ден за да я закачат студена?
              Като стартирате колата и тръгнете за някъде, ДВГ достига работна температура за 5 мин. Ако изминете с колата 50 мин., 5 мин. студена работа на ДВГ са 10% от общото време на работа на ДВГ. При 100 мин. са 5%. Коя работа е важна да гледаме? Работата на студен ДВГ, или работата на топъл ДВГ?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Като стартирате колата и тръгнете за някъде, ДВГ достига работна температура за 5 мин. Ако изминете с колата 50 мин., 5 мин. студена работа на ДВГ са 10% от общото време на работа на ДВГ. При 100 мин. са 5%. Коя работа е важна да гледаме? Работата на студен ДВГ, или работата на топъл ДВГ?
                Действително в сервиз Тойота - Пазарджик, за да измерят дюзите, те карат да си оставиш там колата за да я премерят "на студено" следващата сутрин. Въпреки логиката в цитата, на въпрос "защо" ми отговориха, че така е по техническо предписание на производителя. Двигателя ми е 1KD-FTV.
                LZ1AIV

Коментар

Вадят се инжекторите ,стенд и всичко става ясно.
                  РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                    ... Въпреки логиката в цитата, на въпрос "защо" ми отговориха, че така е по техническо предписание на производителя. Двигателя ми е 1KD-FTV.
                    А може ли да кажат по техническо предписание на топъл ДВГ допустимата корекция? А в различните режими?

Коментар

Не, не ми казаха допустими отклонения.*
                      Това ме прати в други размисли, които мога да споделя в ЛС.

*Карам ТЛК90 (KDJ90)/2002, която е с по-ниско налягане в рейла в сравнение с ТЛК120 (при същия двигател)

Прилагам снимка на моментното състояние на двигателя при около 3000 tr/min
                      Последно редактирано от asenv; 20-09-14, 18:42.
                      LZ1AIV

Коментар

За съжаление не се наемам да дам категорично мнение за състоянието на ижекторите по тази картинка. Само както се каза по горе - стенд и тогава е ясно състоянието. Което е добре да се направи, предвид възраста на автомобила.
                        Поздрави!

Коментар

Andro, колата е на 137 000 в момента.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            разбирам много добре логиката в отговора, но това означава ли, че в Тойота са некомпетентни? Защото доколкото разбирам не съм единствения, но който са препоръчали да се закачи колата студена.

Коментар

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
                              Вадят се инжекторите ,стенд и всичко става ясно.
                              Това означава ли, че на диагностиката, която правиха в Тойота не може да се разчита? Трябва ли да вадя инджекторите за да съм сигурен, че всичко е наред? Чудя се защо от Тойота не го предложиха... Къде мога да закарам ТЛК-то да го видят? Благодаря и поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X