Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2LT - турбина - ремонт, нова, коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко струва турбо компресор за ТЛК LJ 70

Жоро-нямаш ли притеснение дали материала,от който е направен комплекта ще издържи що-годе прилично дълго време?
    Да взема да си купя и аз-кво му плащаш?Днес свалях дебелата гумена връзка между възд.филтър и турбото,та "проверих" луфта на оста-по мое мнение е някъде 0.07мм.(ама как го "измерих",а?)Абе няма 0.1мм.-какво ще кажете...сигурно може и да е по-зле,разбира се!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Жоро-нямаш ли притеснение дали материала,от който е направен комплекта ще издържи що-годе прилично дълго време?
      Да взема да си купя и аз-кво му плащаш?Днес свалях дебелата гумена връзка между възд.филтър и турбото,та "проверих" луфта на оста-по мое мнение е някъде 0.07мм.(ама как го "измерих",а?)Абе няма 0.1мм.-какво ще кажете...сигурно може и да е по-зле,разбира се!
      Колега има ли масло от турбото към смукателя ?
      Ако няма няма смисъл да правиш тази гимнастика

Коментар

Ама и тоя 0,1мм. как го измери,не ми е ясно
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от 2LT Преглед на мнение
          На 2lt мотора как е модела на турбината ?

Ще ми дадеш ли точен линк, и ще видя да го поръчам.
          Модела на турбината е CT20 за 2L-T мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от Мариян Маринов Преглед на мнение
            Колега има ли масло от турбото към смукателя ?
            Ако няма няма смисъл да правиш тази гимнастика
            На входа на турбото,където влиза гумената връзка от възд.филтър имаше омасляване,което стигаше до 5-6см. навътре...по-нататък е сухо.Също омаслява малко на изхода,та попритегнах гумените уплътнители...Абе най-вероятно ще правя ремонт на турбината,и аз,ама да видим кога ще изрева...
            Затова следя темата с интерес!

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
              Ама и тоя 0,1мм. как го измери,не ми е ясно

човешкото око хваща до 0.01 мм на просвет

поне така ни учеше стар майстор в Механото...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                човешкото око хваща до 0.01 мм на просвет

поне така ни учеше стар майстор в Механото...
                Да де ама малко трудно ще просветне в турбото.

Колега нищо му няма на турбото,ще изкара още десетки хиляди километри,това омасляване не е кой знае колко.
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                  Да де ама малко трудно ще просветне в турбото.

Колега нищо му няма на турбото,ще изкара още десетки хиляди километри,това омасляване не е кой знае колко.
                  Дано-ако е така черпенето е от мен!
                  Ама нали никога не съм имал возило(втора употреба,на само 21,5годинки) с турбо,еле пък Тойота-много екзотична марка за мен!Все още...!Основно разчитам на Вас да запълня големите празнини!Инак съм ученолюбив,и схватлив,а меракът е над всичко!Надявам се да ви убедя.
                  Но от турбо на кола втора употреба изпитвам огромно недоверие!Най-вече да не ме остави зимата в някоя виелица през нощта,че не е майтап!
                  Дотук разхода на масло е 400гр. за 3000км.-само от турбината е,май.

Коментар

Колеги моята баба Яга откакто съм я купил/ така и не съм разбрал, щото не съм карал друга подобна/ е имала проблем в турбинта.След като разбрах/ казха ми, че не е нормално да не върви т.е бие хълбуци нагоре в балкана/ свалих турбината и охлюва след нея, като цяло турбото е добре, луфта е в границите , омасляване - нормално, само дето няма турбо налягане. Оказа се, че проблема лежи в дъното на чугунения охлюв, който е спукан на наколко места и не подлежи на никакъв ремонт/ пукнатините са вътрешни/ Та мисълта, ми е че колата си вървеше що-годе добре, по мойте критерий, сега търся такъв охлюв и като го сменя ще докладавам за резултата. Предполагам, че ще има разлика, както във вървенето така и в горенето.
                    Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

На входа на турбото,където влиза гумената връзка от възд.филтър имаше омасляване,което стигаше до 5-6см. навътре...по-нататък е сухо.Също омаслява малко на изхода,та попритегнах гумените уплътнители...Абе най-вероятно ще правя ремонт на турбината,и аз,ама да видим кога ще изрева...
                      Затова следя темата с интерес!
                      На входа на турбото има защото там влизат картерите газове и оттам е маслото.А това че гори масло има два варианта 1.гумички както писа колегата а 2 е маслени сегменти.
                      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Мариян Маринов Преглед на мнение
                        На входа на турбото има защото там влизат картерите газове и оттам е маслото.А това че гори масло има два варианта 1.гумички както писа колегата а 2 е маслени сегменти.
                        Поздрави!
                        Едвали гумичките оказват такова голямо влияние на разхода на масло при този тип мотори.
                        Разхода на масло се дължи основно на турбината или на 2. Вариант 2 е много кофти, защото е свързан с основен ремонт на матора. На мен май ми предстои вариант 2. Но първо трябва да си кача турбината на стенд за да съм сигурен че не от нея. Много масло ми гори пущината.

Коментар

Поздрави на всички колеги но това за нова турбина е кофти да питаш 2200лв. са това мисли добре. Дано да нямаш проблем там

Коментар

Поръчах кита и го сложихме преди имаше аксиален луфт сега изчезна, обаче новия кит е със метален семеринг/ Сегмент който като го сложа в канала и зглобим турбината си хвърля доста масло.

Оригинално е гумен семеринга в ремонтния комплект е метален сегмент и въобще не прилепя. Нещо му липсва на кита ли, не го слагам правилно ли незнам но точно от там от където испуска масло не пасва както трябва.

Става въпрос за това от горе от дясно на ляво второто http://i.ebayimg.com/15/!BVn1vwQCGk~...lsRzQ~~_35.JPG

И това още по на ляво което влиза в него и със сегмента.

Коментар

Радио Ереван попитали дълго-годишен ребилдер на Хитачи турбини да даде ДЕСЕТ причини защо CT20 се води непоправимо турбо и той им дал ДвАЙСЕТ. Основните са ,че дефакто качествени части няма ,използването на гаретски за тези тримове и перки е почти невъзможно ,а преминването към по-големи изисква разпилване на турбото което не е опция за стиснатия хаузинг ...

Единственото истинско решение е преминаване към Гаретски фланец и използване на масова турбина ,по избор.
                              1x 1.5JZ = 621NM
                              2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

И аз преди време закупих същия кит от Ебей и сам си го поставих Всичко е ок нито масло хвърля нито има аксиален луфтАко искаш дай емейл да ти изпратя сервизна схема как се поставя всеки един елемент във турбината Нещо не си сложил както трябва !!!!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X