Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Тойота 80 счупен преден диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за Тойота 80 счупен преден диф

Първоначално публикуван от papirion1 Преглед на мнение
    По думите на човека който е разглобил дифа е счупена касетката.Не съм много на ти с автомобилите и за това пиша като лаик.Каза ми да търся цял преден мост втора употреба , защото дори и до намеря касета при монтажа на моите корона и пиньон щяло да се появи виене.Като и каретата на предния мост са заминали.
    Естествено,че ще се появи виене,защото 'майстора' няма да може да ти сглоби диф-а,понеже е неук!Товари всичко на репатрак и при друг майстор,а за цял мост Яро е прав,че трудна работа да намериш,а па и да е гарантирано здрав!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Не винаги виенето е поради неспособност на майстора, все пак.
      Който желае да се доказва като майстор, ще му намерим виещ диференциал от тойота да се пробва.

Коментар

Давай
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Давай
          Аз съм готов да "жертвам" моя преден диф за нуждите на облога ви с Яро

Вие като за учебник
          Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
          BMW F650CS
          Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
            Аз съм готов да "жертвам" моя преден диф за нуждите на облога ви с Яро

Вие като за учебник
            Твоя ако Митко го направи, ще разжалвам моите маханици!
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              Твоя ако Митко го направи, ще разжалвам моите маханици!
              Не само твоите...

Коментар

Ще ме накарате да отворя сервиз...

Свален ли е дифа?
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

В крайна сметка е счупена само въпросната кутия и двете карета.Но човека упорито ми твърди,че трябва да се сменят короната и пиньона барабар с всякакви джунджурии защото така било правилно.Ясно е, че ако купя цял преден мост гаранция няма за състоянието му.Така че май ще минавам на вариант да оправям стария диференциал.Според думите на въпросният майстор ако използва старите части едва ли не по начина който са работили няма да могат да сработят с новата кутия, защото износването на въпросните части щяло да се появи като проблем.Така че давайте идеи и съвети от къде да взимам части, аз единствено се сещам за Мillneroffroad.Но там като погледнах въпросната касета не се продава.

Коментар

Но човека упорито ми твърди,че трябва да се сменят короната и пиньона барабар с всякакви джунджурии защото така било правилно.
                    Човека може да твърди че е правилно да се сменят лагери и прочие, ако има някакви съмнения че със старите няма да се получи. Ама да сменяш пиньон и корона щото "е правилно" а не щото им има нещо, ми се види нещо афиф като твърдение. Нещо повече - ако няма поражения, може евентуално да се мине без да пипаш нищо по реглажа на пиньона, а само на лагерите на касетата.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Ще ме накарате да отворя сервиз...

Свален ли е дифа?
                      Не се хващай. Знаеш, че мойте момчета са добри и рядко се е случвало да не се оправят. На Радо главното предаване си е за ново, въпреки, че не му личи.
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Тогава някой да даде телефон на някой майстор, който може да свърши работа в София.
                        Братя Флекс.
                        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Кое от това на картинката ти е за смяна?
                          Прикачени файлове

Коментар

Пиньон и корона се сменят задължително заедно. Щом и касетата е счупена, от този диференциал не остава нищо освен корпуса. Трябва обаче, да знаеш предавателното число, за да си търсиш друг. Цял преден мост не бих сменил, без да видя състоянието на дифа и колко и какво масло има в него, както и стружките по долната пробка.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Чети пак темата, ама внимателно.

Коментар

Ако на пиньона и короната им няма нищо, не е никакъв проблем да се смени касетата. А така и така е отворено най-добре е да се сменят и лагерите. По сложно е за реглаж и напасване, ако се монтират нови пиньон и корона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X