Колеги помагайте, днеска майстора ми се обади и каза че дифа е на мармалад.Обясни ми че касетката е счупена и пиньона. Едва ли не трябва да купувам цял диференциал.Помагайте ако знаете за такива части нови или втора употреба.Предварително Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ за Тойота 80 счупен преден диф
Свий
X
-
От: Помощ за Тойота 80 счупен преден диф
Добре е да си малко по конкретен , например точен модел на автомобила , предавателно число на диференциала , преден ли заден ли е пострадалия дифф2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg
-
Кво общо има диференциала с главното предаване?
Кво ти трябва всъщност?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
По думите на човека който е разглобил дифа е счупена касетката.Не съм много на ти с автомобилите и за това пиша като лаик.Каза ми да търся цял преден мост втора употреба , защото дори и до намеря касета при монтажа на моите корона и пиньон щяло да се появи виене.Като и каретата на предния мост са заминали.
Коментар
-
Ясно.
Къде е тоя майстор? Мен лично тва с виенето ... не ми вдъхва особено доверие.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
В превод означава "ремонта на тоя диф е прекалено голяма хапка за моята уста, и няма да мога да го сглобя като хората".
Вземи си смени майстора...
В тоя ред на мисли ако главното предаване ти е здраво, относително лесно можеш да откриеш касета втора употреба."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=58386 - ето виж тая тема. Тук има телефони и мнения на колеги. Аз знам че доста ходят при Борко - Яро и Радо там ходят. Та питай ги и тях за мнение.
Но и на мен ми се струва много несериозно това, което ти е казал майстора, не може за една касета цял мостХайде може да сме лаици, ама чак пък толкова.
Коментар
-
Бе то зависи колко струва моста, наистина може да дойде по-евтино просто да се смени вместо да се ремонтира.
Ама в конкретния случай не е ясно кое как.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеБе то зависи колко струва моста, наистина може да дойде по-евтино просто да се смени вместо да се ремонтира.
Ама в конкретния случай не е ясно кое как.
Коментар
-
В първия пост пише и нещо за пиньона.
И кой знае какво още и дали изобщоИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Относно предния мост - това не е патрул, където има мостове под път и над път.
Не се намира толкова лесно цял преден мост за 80тка, ако е читав, ще е скъп, ако е евтин ще е за правене и тогава въпроса е защо не се направи съществуващия мост. Ако е налице крив ръкав или подобно, тогава купуването на цял мост е оправдано. Но иначе стар кожух с железа с въпросен ресурс вътре - за какво?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар