От: Въпроси при покупка на Рав 4 96г
Kолеги, много моля за информация за качествена(и) марка основни и биелни лагери за моята Рав 4 95г.Препоръчайте ми най-доброто(който има информация), че марките са доста!
Kолеги, много моля за информация за качествена(и) марка основни и биелни лагери за моята Рав 4 95г.Препоръчайте ми най-доброто(който има информация), че марките са доста!
В топлообменника е оставено място за маслото за по-добра циркулация , поради което има откъде маслото да заобиколи клапана против обратното оттичане и да отиде надолу-и към помпата , и към вала.Явно се разчита на липсата на хлабини в тези елементи , което обаче е абсурдно при коли на незнайни км.За тези , които ще кажат, че е невъзможно Тойота да се изложат така(за мен това е пълна излагация), ще кажа , че на безброй други Равки от този модел го има същия проблем.В нашия град са 3 такива , и трите го имат.Аз донякъде го реших , като след като разхлабих малко пружинката на клапана против връщане на маслото, и сега при напълването на филтъра съпротивлението е по-малко(съответно помпата успява да го напълни една идея по-бързо).Смених и едно О пръстенче отдолу на топлообменника, чиято роля за оттичането е нищожна, но сега (с масло 15W50 Яко) лампата свети не повече от 2 сек. И на това съм доволен.
Коментар