Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси при покупка на Рав 4 96г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси при покупка на Рав 4 96г

Колеги, спешно ми трябва съвет-затова направо на въпроса.Ще купувам Рав 4 от първа генерация, къса база.Днес гледах един в Пловдив-5100лв, червен(боядисван).Внос от Гърция.Имам въпрос за съединителя(помеже отделя най-отгоре).Дали се регулира ръчно ,или е саморегулиращ се(като на по-новите модели)?Трябва да знам дали ще се сменя скоро.Освен това искам да знам нормално ли е през отвора на щеката за масло да духа силно(не изкарва масло).Питам, защото на моите коли(Самурай 1.3 и Ситроен Ц5 2,2 ХДИ не духа изобщо от щеката!!!Впрочем някаква цена за смяна комплект съединител(за частите), а също цена на биелетките (отпред има накакво тропкане по паважа).Ще съм благодарен на всички отзовали се!!!

От: Въпроси при покупка на Рав 4 96г

И вероятно е на 160к км,"Реални", "като нов", "уникат"...

Не ти требе тоя скрап.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Проблема е , че си прав.!

Коментар

И така, днес най-после купих и аз Рав 4, къса база, 95г, 2.0 бензин.Колата изглежда доста запазена , стегната,но...ще покараме , ще видим.Доста съм доволен от возията(имам база за сравнение-Самурай, от една страна, Ситроен Ц5-от друга, така ,че...).Няколко въпроса следват сега.Първо-на малки обороти двигателя буквално ''мърка'', но при по-сериозно форсиране и при висока скорост в купето става доста шумно(меко казано).Подозирам , че голям процент от шумовете са от диференциалите и от скоростната кутия(при нея усещам виене на пета при повече газ), но изглежда самата шумоизолация на купето е слаба.При вашите джипки така ли е с шума?Трябва ли да се слагат някакви по-специални масла в скоростите и в диференциалите, (някои производители препоръчват определени спецификации за своите модели)Експерименти не искам да правя, затова питам.

Коментар

Като вземеш колата сменяш с препоръчаните от производителя спецификации на флуиди на:
          Масло Двигател
          Масло Кутия
          Масло Дифове
          Масло Раздатка
          Антифриз
          Спирачна течност
          Хидравлична течност

След това всичко каквото е очевадно за смяна, това по: окачване, спирачки, свещи, ремъци, тампони, несветещи лампи, течащи гарнитури и семерини, помпи и каквото още е нужно.

После започваш да караш и каквото още е останало ще си покаже, оправяш и него и за дълго ще имаш кола, преди да се е обадило друго.

Поне аз така правя.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Всичко необходимо ще бъде сменено, въпроса е , че нямам книжка , в която да пише маслата, препоръчвани от производителя. Търсих из форума, но информацията е противоречива.Повече ме интересува маслото за дифовете, за двиг. ще се оправя.Благодаря на колегата Джамбазов

Коментар

Дифове 80W90
              Кутия 75W90
              Последно редактирано от Джамбазов; 13-11-12, 08:21.

Коментар

Понеже имам в наличност трансмисионно масло Кастрол 75w140, да попитам дали става за скоростната кутия?Май го дават за LSD-диф.
                Променям си въпроса!!!За ск.кутия разбрах, че не става, но за диф, който не е ЛСД , дали е подходящо?
                Последно редактирано от gaydarov; 14-11-12, 21:52.

Коментар

Колко милиона ще спестиш ако си вземеш два литра правилно масло?

Коментар

Днес смених маслото в скоростите.Надявах се (тайно), че ще започнат да влизат по-мазно, особено втора, но няма разлика.Явно е синхронизатор.Както и да е . Въпросът ми е друг. Доколкото успях да събера информация, количеството масло в ск. кутия е 5 л., да , но аз повече от 3,7 л не успях да вкарам!Просто започва да изтича от пробката!Старото масло не знам как е наливано , но още щом отвих пробката за наливането, започна да изтича и поне 100 гр изтекоха оттам. Иначе цялото количество беше около 4 литра(горе-долу, не съм мерил точно).Видях, че има охладител за маслото пред радиатора. Да не би този охладител да трябва да се обезвъздуши отнякъде!?Ако някой знае нещо, да помага.

Коментар

Никой ли не е сменял масло в ск. кутия на Рав 4?

Коментар

Къде прочете,че скоростите събират 5лт.?
                        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                        Враца

Коментар

Така пише в каталозите на Репсол и Кастрол(при вносителите)За моя модел-5л в скоростите.Дали за да си продават тубите по 5л...

Коментар

В книжката на моя РАВ,който обаче е втора генерация пише точно 3.7лт.за скоростите.
                            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                            Враца

Коментар

Един леко сигурно тъп въпрос, Рав4 първите генерации Фулл тайм 4х4 ли са? На какъв принцип работи задвижването, нали не са с някаква виско муфа ? /намерих темата та може да не отговаряте!!!/
                              Последно редактирано от afgany; 25-11-12, 16:37.
                              Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                              X-trail 2.2 Di 2003
                              Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X