Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси при покупка на Рав 4 96г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси при покупка на Рав 4 96г

Е , щом на втора генерация побира 3,7л, надали на първата ще е 5л.

Коментар

Някой да знае има ли кора под предния капак(над двигателя) , или по начало нямат?Става дума за Рав 4 първа генерация.Трябва да се опитам малко да я шумоизолирам!
      И друг важен въпрос Горе-долу на колко градуса трябва да е загрял мотора, за да се изключи напълно авт. смукач?Моя работи прекалено дълго време, поне до 50-60 градуса!

Коментар

Нивото на шума си е високо, мисля че нямат фабрично много изолация. Все пак се заслушай да не е тръгнал да си заминава някой лагер по колелата, ако непрекъснато звучи все едно караш по груба настилка, и то на градска скорост. Пробвай го на някой нов асфалт из центъра дали ще утихне Също, може да смениш гумите с такива дето ще ти дават по-малко шум, примерно Мишелинки. Може и сам да си добавиш шумоизолация, интериора се сваля сравнително лесно, но си подбери качествени материали, поне да си струва труда.

Коментар

Благодаря за подробния отговорЗвука(шума) наистина е постоянен при скорост от 30-40 нагоре, но не мисля , че е лагер на главина , понеже на завой (ляв-десен)не се променя изобщо)По-скоро зависи от скоростта-затова си мисля за висящ лагер на кардана...или лагери на диф., което е по-неприятното...Гумите , естествено , си създават шум, но точно затова ги смених, (точно с Мишелин), за да видя ще има ли разлика. Е , има малко , но този шум ми е ясен.А за шумоизолацията съм решил-ще правя, доколкото и където е възможно, но първо искам да отстраня всички други шумове, дължащи се на износени лагери или други техн. неизправности.

Извинявам се, но се сетих да попитам още нещо: има пробки за източване на масло от скоростите и от раздатката(ако е раздатка, а не междинен диф) , но пробка за наливане открих само една...на скоростите. Да не би да е общо маслото , затова да ми излиза в каталозите 5л.?
          Последно редактирано от gaydarov; 27-11-12, 21:48.

Коментар

И така , за да се знае -скоростите и раздатката(наричана някъде междинен диф.)се мажат с едно масло. Пробките за източване са две-една на дъното на раздатката , и една в долния край на скоростите.Пробката за наливане е една, обща-отстрани(по-високо) на скоростната кутия.Затова маслото е 5 литра.

Коментар

Какво масло сложи?
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                Един леко сигурно тъп въпрос, Рав4 първите генерации Фулл тайм 4х4 ли са? На какъв принцип работи задвижването, нали не са с някаква виско муфа ? /намерих темата та може да не отговаряте!!!/
                Фул-тайм с междуосев диф, може да се блокира ръчно. Няма бавни.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Маслото е 75W90, на Репсол.

Коментар

Колеги, някой да знае цена и откъде може да се намери маслена помпа за Рав 4 първа генерация.?Събирам информация, защото скоро ще свалям картера, да търся причини за светенето на лампата за маслото на всяко студено палене около 3 сек., а на всяко следващо(ако е стояла повече от половин час) свети 1-2 сек.Надявах се да е причината във филтъра, но след три различни марки разлика няма.Благодаря ви предварително!

Коментар

Малко информация по темата.Оказа се , че двигателя е задръстен ( и в картера, и под капака на клапаните, и цедката на маслената помпа) със страшно много утайки, повечето втвърдени , като парчета асфалт!!!Разпределителните валове почти не се виждаха от тази "грес"!!!След 2 дни чистене , измиване и накрая промивка с промивно масло, сега лампата гасне по-бързо, но... пак свети при студено палене около 2 сек.Основните лагери изглеждаха наред (поне нямаха доловим луфт)

Коментар

Те перфектно подържаните нов внос са така. Оправията е каране с добро качествено масло най-висок клас и подобен филтър и смяна на 2-3к км.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Това светене на лампата (заедно с по-ниското налягане на маслото, мерено с манометър), изобщо не ми харесва.По-нататък ще сменя основни и биелни лагери, не мисля че проблема е в маслената помпа.

Коментар

Здравейте колеги!Ето две снимки показващи разликата между двете състояния-смяна на маслото навреме и само доливане.Числата след номера на мотора(двата са 3то поколение 4Рънер) показват пробега в мили.Всеки да си прави изводите!Със здраве и редовна смяна на маслото и филтрите!
                            Прикачени файлове
                            1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Тъкмо си мислех, че съм научил как се качват снимки.А на всичкото отгоре и ги виждах докато бях вътре.Да, ама не!Пак ще пробвам, щото са много показателни!Явно всичко е от разстоянието и скоростта на сървъра на форума.Те са си били там!Е със здраве на всички и весели празници!
                              Последно редактирано от metotem; 12-12-12, 03:14. Причина: Бавна скорост на нета или сървъра.
                              1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

На първата снимка прилича на моята(тази е малко по-добре)!!!На втората-надявам се да стане така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X