Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокира двигателя на джипа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокира двигателя на джипа.

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Въпрос, по-скоро от любопитство: на какво налягане гасне лампата за маслото на конкретния двигател?

Тия дни потрошихме един двигател (съвсем различен, но все пак), лампата не светеше, но допълнително монтирания датчик за налягане при загрял мотор на празен ход падаше почти на 0. Последствията - нови лагери на няма и 2000км - на г.з. Задирането се размина, само защото други неща се счупиха по-рано, та така или иначе се наложи отваряне.
    Одеве огледах по-внимателно датчика - на него пишеше 0.3 бара, което си е доникъде. Ако и маслото не е съвсем читаво, май не му трябват други причини?
    Същото на много автомобили е и с лампата за заряд.Истината е в допълнителния датчик,нищо,че в началото не е прекалено точен,ама защо не сте му повярвали на него.Жалко.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Е нали уж всичко било разглобено и проверено.
      Тая тема ми подпали фитила . Има ли къде да вържа манометъра на D4D 1KD-FTV 125 kw (http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_KD_engine#1KD-FTV ) , та да премеря налягането на маслото?
      LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
        Тая тема ми подпали фитила . Има ли къде да вържа манометъра на D4D 1KD-FTV 125 kw (http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_KD_engine#1KD-FTV ) , та да премеря налягането на маслото?
        На местото на оригиналния,после някога ако ти се занимава-пак там преход за оригиналния(лампа) и втори за манометър(+ и температура).
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
          Вала е вече готов.Основните са 1ви ремонт -биелните 2ри.Поръчах ремонтните лагери -сигменти -комплект гарнитури за мотора-4 нови биели-съидинител комплект-клапан с пружина за маслената помпа.След като ги доставят започва монтажа.
          Провери и цилиндрите за елипса, че понякога само с нови сегменти нещата се влошават!

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
            Обля ме студена пот... На колко хиляди ти го направи Версото това с дюзите и коя година е произведена колата?
            Колата е с първа регистрация 15.03.2008.Първите ми проблеми започнаха от втората зима,на около 35000.Много трудно запалване и отвратителна миризма на нещо недоизгорено.

Коментар

Искам да се пахваля че джипа ми най-сетне тръгна.Вече имам 150 км.Първите впечетления са че мотора работи по тихо и сякаш стана по динамичен.Искам специално да благодаря на Люцкан от Варна че ми достави частите в срок-че ми обясни кое как на няколко пъти.
              ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X