Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокира двигателя на джипа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокира двигателя на джипа.

Събота както си карам най-спокойно за НоваЧерна чух някакъв странен шум от към двигателя.Спрях веднага и угасих мотора.Дръпнах щеката-маслото си е на мярката.Антифриза и той е в нормата.Реших да стартирам мотора да видя какво става.Стартира малко трудно-никога не съм държал стартера толкова.Накрая запали но със страшно чукане.Сякаш някой японски сумист удряше с един огромен чук по двигателя.Естествено веднага изключих мотора.Следва дърпане да нас.Вчера след консултации с майстори реших да го стартирам пак.И о чудо мотора мърка като котенце -направо се шашнах -но не за дълго като му подадох малко газ започна едно не-ритмично чукане което ме наведе на мисълта че имам неработеща добре дюза.Днес реших да сменя горивния филтър и да сипя малко газ в нафтата -като се оправи добре като не се оправи следваше сваляне на дюзите .Да ама не както казваме-смених филтара -сипах два литра газ в нафтата и стартирах мотора Заработи но много неритмично двигателя силно се клатеше.Така около минута-следва едно ТАК и мотора спря рязко.Споменах всички японки и япончета и японци набързо .Сетих се да проверя ремъка да не се е скъсал .Останах като гръмнат като пробах да завъртя коляновия вал.Не се върти ни напред ни назад.Това при положение че винаги ми е угасвала лампата на маслото и стрелката на водата не съм я виждал от средата нагоре.Та въпроса ми е какво аджаба се случи или така е било писано или аз съм каръка.А накрая джипа е ЛандКрузер 90 д4д.От тук насетне то се знае мотора ще бъде разглобен но аз изкам да знам какво да очаквам да видя....
    ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

От: Блокира двигателя на джипа.

Скъсано задрало бутало = нов мотор от моргата. Като пуснеш снимки на мотора разглобен ще видим коя точно е причината.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Я огледай внимателно, да не се подава отнякъде биела?

Коментар

Относно лапмата за маслото - не е задължително като изгасне да има налягане. На VAG 1.9 TDI моторите лампата гасне при палене на мотора и може да светне само ако оборотите са над 2000 и налягането на маслото е ниско. Възможно е и при теб да има нещо такова.

Коментар

За сега не виждам да се е показала биела.

Коментар

А колко масло е папкал за десетина хиляди пробег?Има ли шанс това буталонда е било криво?

От колко време е в теб тая джипка?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Скъсано задрало бутало = нов мотор от моргата. Като пуснеш снимки на мотора разглобен ще видим коя точно е причината.
              Значи че трябва да търся необурудван двигател или блок с монтирани на него бутала и колянов вал.Но дали ще имам щета по главата.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                А колко масло е папкал за десетина хиляди пробег?Има ли шанс това буталонда е било криво?

От колко време е в теб тая джипка?
                Масло не съм му доливал.От максимума падаше към средата на щеката .Маслото се сменя на 7-8 хиляди км.Джипа е в мен има няма 4години.

Коментар

Здравей meha1971!Имай в предвид, че не съм виждал Д4Д ДВГ на живо, но ми стана любопитно и реших да науча нещо.Та в двете връзки по долу е това което изрових.Накратко двама са пострадалите единия е с ЛК, а другия с Нисан.Дефектирал инжектор е причината за голямо количество гориво да се впръсква в горивната камера.Резултата е, както каза Джамбазов, буталото задира от малки или по големи парчета метал отчупили се от челото му или от главата.Даже има малко снимки на:
                  http://www.flickr.com/photos/iainkirk/page4/
                  По интересното е как са постъпили и двамата собственици-че са успели да бъдат обещетени с нови мотори и са платили само за монтажа.Разбира се познаването на правата си е казало думата.Иска внимателно прочитане на двата материала.Хората се познават и пишат в едни и същи форуми.Успех в ремонта!
                  http://www.tlocuk.co.uk/forums/viewt...1752e62e4b9039
                  http://forums.moneysavingexpert.com/...2392429&page=2
                  1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Да ви кажа и аз от моите патила с Тойота,само че Корола Версо 2.2 Д4Д.Тази зима започна да пали много трудно.Започнах писменна кореспонденция със сервиза в Русе и не след дълго автомобила се озова в сервиза.Промиха дюзите с някаква химия и ми се обадиха да отида да я взема"готова е".Да ама не,на следващия ден отивам да я взема и гледам вкарали я в сервиза.Викам си,научили са си урока,вкарали са я на топло да запали лесно.Хората ми обясниха,че след промивката пак не искала да пали като е студена.Смениха ми дюзите и колата се оправи,пали на -20 без никакви грижи.Ремонта беше от порядъка на 5500 само,че мина гаранционно.Аз имах късмет и я хванах на време,но един приятел нямаше този късмет и едното бутало падна в картера,лошото е че се случи в Австрия.От ши....та нафта се пре....ват дюзите и почват да пръскат с голямо налягане на едно място,което рано или късно го пробива.

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                      Но дали ще имам щета по главата.
                      Щета в главата има, но не на тойотата... и не е отскоро
                      На сърбела майката му е чесането.
                      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

добре де,а няма ли някакви признаци,по които да се разпознае дефектирал инжектор или когато се появи вече е твърде късно?
                        и аз съм с такъв 2.2 и веднъж имах запушен инжектор,на градско не се познава,като излезеш на магистрала не върви,особено по нанагорнище.извадих късмет и с кастрол тда добавка се отпуши,след около 400км.
                        ама ако пикае дюза си е доста опасно,не се ли усеща...

Коментар

Първоначално публикуван от heavy66bg Преглед на мнение
                          добре де,а няма ли някакви признаци,по които да се разпознае дефектирал инжектор или когато се появи вече е твърде късно?
                          и аз съм с такъв 2.2 и веднъж имах запушен инжектор,на градско не се познава,като излезеш на магистрала не върви,особено по нанагорнище.извадих късмет и с кастрол тда добавка се отпуши,след около 400км.
                          ама ако пикае дюза си е доста опасно,не се ли усеща...
                          Не се усеща,даже не знам как си хванал,че ижектора е запушен и още повече,че се е оправил.Мойта си вървеше перфектно,но малко по-трудно палеше.

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                            Не се усеща,даже не знам как си хванал,че ижектора е запушен и още повече,че се е оправил.Мойта си вървеше перфектно,но малко по-трудно палеше.
                            Обля ме студена пот... На колко хиляди ти го направи Версото това с дюзите и коя година е произведена колата?
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Re: Блокира двигателя на джипа.

А тези добавки за нафтата не вършат ли работа, ако се слагат превантивно?
                              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X