Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокира двигателя на джипа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокира двигателя на джипа.

Вършат. При качествена нафта и добавки това не се случва.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Днес свалиха мотора .Отворихме картера .Оказа се блокирал колянов вал .Блокирал е в биелния лагер .Доста посинял.Сега ще се купува колянов вал.Мамка му ногу са скъпи бе.Като почнеш от 1500 до 2515.И лагерите съштата работа.Едни цени направо ме заболя главата.Само за гарнитури пълен комплект цената почва от 300 до 600 лева.Верно че в комплекта включват сички гарнитури семеринги и прочее ама пак скъпо бе.За сега най-добрата оферта е колега от форума.Доста мислих как блокира вал без да светне лапичката на маслото.Как става тоя номер и майстора не можа да ми обясни.Маслената помпа ако се скапе би трябвало да ми присветне лампата.Гаснеше веднага след като запали.Не е светвала на наклони .Маслото си стоеше винаги до максимума.Не е прегряван.Трябва да се намери причината.Сега следва пълно разглобяване .Забравих да проверя цетката на масленната помпа.
      Последно редактирано от meha1971; 15-08-12, 20:01. Причина: допълване
      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Не е било изведнъж:

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
        ...Вчера след консултации с майстори реших да го стартирам пак.И о чудо мотора мърка като котенце -направо се шашнах -но не за дълго като му подадох малко газ започна едно не-ритмично чукане....
        Може да се каже, че си имал малко и късмет, защото такова "блокиране" в обороти къса капака на биелата и ... вярно нов мотор.
        Дължи се на износени биелни лагери, а вероятно и основните са износени. Джипа трябва да е на бая км.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Не е било изведнъж:

Може да се каже, че си имал малко и късмет, защото такова "блокиране" в обороти къса капака на биелата и ... вярно нов мотор.
          Дължи се на износени биелни лагери, а вероятно и основните са износени. Джипа трябва да е на бая км.
          +1-Това е,прав си.Дай му съвет и за маслена помпа,щом ще прави добър ремонт
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

По обяснението не мисля, че са свалили още главата.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Нищо лошо не е правил,за да намира и други дивотии в мотора.А и не ми се вярва,че ремонт на мотор приключва само с упражнението "колянов вал"...
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                ...Дай му съвет и за маслена помпа,щом ще прави добър ремонт

Помпата се проверява по три параметъра, но не мисля че трябва да влизам в досадни подробности за строго тех. информация. Пък и не е редно да давам ъкъл на майстор, без да ми го е поискал.
                Последно редактирано от Аndro 160; 15-08-12, 23:33.

Коментар

След пълното разглобяване на мотора се оказа че поражения има само коляновия вал със две биели.Така и не разбрах как блокира без да ми светне ламата на маслото.Как стои въпроса със маслената помпа .Знам че е най-лесно да купя и нея нова .Следва закупуване на колянов вал щото моя не ставал.Поразпитах за нов вал и почнаха едни приказки как видиш ли новите се късали след някой друг км.Трябвало да го купя от Тойота за да нямам грижи.Та какво да прая нов или втора употреба.

Коментар

Въпрос, по-скоро от любопитство: на какво налягане гасне лампата за маслото на конкретния двигател?

Тия дни потрошихме един двигател (съвсем различен, но все пак), лампата не светеше, но допълнително монтирания датчик за налягане при загрял мотор на празен ход падаше почти на 0. Последствията - нови лагери на няма и 2000км - на г.з. Задирането се размина, само защото други неща се счупиха по-рано, та така или иначе се наложи отваряне.
                    Одеве огледах по-внимателно датчика - на него пишеше 0.3 бара, което си е доникъде. Ако и маслото не е съвсем читаво, май не му трябват други причини?
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Вчера дадох вала на шлайф да видим ще стане ли от него нещо.Ако става нещо от вала ремонтни лагери предполагам се намират.

Коментар

Значи ако излезе на шлайфа вземай си едни нови лагери и събирай , аз състезателния Нисан съм го карал на трети ремонт лагери и не е имало грижи ....
                        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Клапани в бутало или откъснат клапан!По лагерите може и да няма проблем,но някое бутало може да е яко наранено,задрало едва ли ,но подбито със сигурност!За успокоение,карал съм дизел 2 месеца със счупени компресионни сегменти без нищо фрапиращо,държал е само масления,усетих проблема чак когато застудя леко есента,мотора долу ,ремонт и след 4 дена монтаж и палене.Такива блокажи стават от газоразпределителна група!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Е нали уж всичко било разглобено и проверено.

Коментар

Грешка,Сори!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Вала е вече готов.Основните са 1ви ремонт -биелните 2ри.Поръчах ремонтните лагери -сигменти -комплект гарнитури за мотора-4 нови биели-съидинител комплект-клапан с пружина за маслената помпа.След като ги доставят започва монтажа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X